Зосима Написано Мај 12, 2016 Пријави Подели Написано Мај 12, 2016 Скоро је на тв-у био неки амерички дрипац и рекао да је највеће искушење које предстоји Србији,јесте Република Српска... То у преводу значи рушење и тотални нестанак РС , и њена пуна интеграција у Бих... Остаје да се види,како ће Вучић ту горку пилулу натерати да народ прогута... Сдруге стране,видећемо колико је Додиг изгубио моћ ,дал ће га Путин подржати,или ће ова плаћена опозиција одрадити прљави посао запада... Човек Жоја, Снежана, Баба and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 12, 2016 Пријави Подели Написано Мај 12, 2016 С једне стране Додик би могао да оде, време му је. А с друге стране то заиста значи дестабилизацију Р. Српске. Човек Жоја, АлександраВ and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 12, 2016 Пријави Подели Написано Мај 12, 2016 17 minutes ago, Зосима рече Остаје да се види,како ће Вучић ту горку пилулу натерати да народ прогута... ...Дајући му још горчу. АлександраВ and Adelaida је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Мај 12, 2016 Пријави Подели Написано Мај 12, 2016 36 minutes ago, Зосима рече Скоро је на тв-у био неки амерички дрипац и рекао да је највеће искушење које предстоји Србији,јесте Република Српска... То у преводу значи рушење и тотални нестанак РС , и њена пуна интеграција у Бих... Остаје да се види,како ће Вучић ту горку пилулу натерати да народ прогута... Сдруге стране,видећемо колико је Додиг изгубио моћ ,дал ће га Путин подржати,или ће ова плаћена опозиција одрадити прљави посао запада... Nagovoriti narod da misli jedino na svoju zadnjicu i da ne mari ako mu se i rođeni brat davi ("zar sam ja čuvar brata svog").. I ovakih imamo dosta u Srbiji. Naime, u Srbe sam susrećao uvek dva ekstrema: Jako dobrih ljudi koji bi da ne razmisle dušu svoju dali za druge i jako loših ljudi koji bi svoju decu prodali. Ostaje otvoreno koja će strana da pobedi, Hristos ili Kajin. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Мај 12, 2016 Пријави Подели Написано Мај 12, 2016 Додик и Босић различито о позиву патријарха четвртак, 12. мај 2016, 19:56 -> 23:16 Извор: Танјуг, Бета Председник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик изјавио је да је са пуним разумевањем примио писмо патријарха српског Иринеја и да је, схватајући патријархову поруку, спреман да откаже заказани митинг, уколико то учини и опозиција. Лидер Српске демократске странке Младен Босић, међутим, поручује да СПЦ мора да остане политички неутрална и да не треба да се меша у политичка питања. Милорад Додик je рекао да жели да изрази своју захвалност патријарху Иринеју на упућеном писму и за исказану бригу за српски народ у Републици Српској, пренели су бањалучки медији. Милорад Додик (архивска фотографија) "Сагласан сам да су српском народу потребни дијалог и слога, јер се нашој разједињености највише радују они који нам не желе ништа добро", истакао је Додик. Поручио је да је спреман да откаже најављени митинг уколико то учини и опозиција, преноси РТРС. "Уколико и они пристану да то учине, на тај дан сам спреман, уместо митинга, организовати састанак лидера свих политичких странака из Републике Српске, како бисмо сва размимоилажења решили кроз дијалог и на тај начин заједно допринели јачању, а не слабљењу Српске", рекао је лидер СНСД-а. Са друге стране, лидер Српске демократске странке (СДС) Младен Босић оценио је да СПЦ мора да остане политички неутрална и да не треба да се меша у политичка питања. "СДС никада ништа неће рећи против СПЦ. Ви знате историјат односа СДС-а и СПЦ почетком деветесетих година и каква је улога СДС-а била у снажењу СПЦ, али мислим да је сада пређена граница мешања патријарха у политичке ствари", рекао је Босић вечерас у емисији "Пулс" бијељинске БНТВ. Младен Босић (архивска фотографија) Рекао је да је патријарх Иринеј катастрофално поступио када је пред опште изборе 2014. године дошао у Бањалуку и отворено подржао Додика. Босић је истакао да је такав Иринејев поступак "пре свега катастрофалан за цркву". "Више од пола народа није гласало за Додика и сврстати се у таквој ситуацији на једну страну, политичку је невероватан патријархов потез", истакао је лидер СДС-а. Патријарх Иринеј је упутио писмо политичарима у Републици Српској у коме их је позвао да откажу окупљања заказана за 14. мај и замолио да решење за све несугласице, проблеме и сукобе траже у братским разговорима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Мај 12, 2016 Пријави Подели Написано Мај 12, 2016 32 minutes ago, Dragi рече Naime, u Srbe sam susrećao uvek dva ekstrema: Jako dobrih ljudi koji bi da ne razmisle dušu svoju dali za druge i jako loših ljudi koji bi svoju decu prodali. Има и трећа. Они који би своју децу жртвовали ради својих идеала. Снежана and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 12, 2016 Пријави Подели Написано Мај 12, 2016 1 hour ago, Зосима рече Скоро је на тв-у био неки амерички дрипац и рекао да је највеће искушење које предстоји Србији,јесте Република Српска... То у преводу значи рушење и тотални нестанак РС , и њена пуна интеграција у Бих... Остаје да се види,како ће Вучић ту горку пилулу натерати да народ прогута... Сдруге стране,видећемо колико је Додиг изгубио моћ ,дал ће га Путин подржати,или ће ова плаћена опозиција одрадити прљави посао запада... У време када се буду доносиле битније одлуке везане за РС, Вучић неће имати пуну контролу ни над избором доручка, ручка и вечере. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Мај 12, 2016 Пријави Подели Написано Мај 12, 2016 34 minutes ago, Ђоле Пролеће рече Има и трећа. Они који би своју децу жртвовали ради својих идеала. Pa ovo ti jeste ona druga grupa.. Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Мај 12, 2016 Пријави Подели Написано Мај 12, 2016 10 minutes ago, Dragi рече Pa ovo ti jeste ona druga grupa.. А која је то друга група? Продали коме и за шта? Шта значи реч "продаја" тј. шта подразумева "продаја деце"? Прецизирај... Жртвовање деце својим идеалима које сам ја поменуо је конкретна ствар. Имам идеал, национални, традиционално-обичајни, културни, ма који, коме се сви морају покорити и за њега жртвовати јер ја имам тапију на једино истинито српство које је увек исто и непроменљиво и постоји откад је Адаму отп'о пупак и ко није у винклу са том једино истинитом дефиницијом није Србин и всјо. Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Мај 13, 2016 Пријави Подели Написано Мај 13, 2016 Ali zasto svi najednom na sva usta naklapaju da ce doci do sukoba cim se neki protest najavi. Za mene to znaci otvorenu pretnju vlasti upucenu narodu koji bi da izrazi svoje nezadovoljstvo. Za mene sukob znaci: narod izadje da u miru protestvuje protiv " dahija" a vlast posalje specijalne policijske snage za razbijanje demonstracija,( koje ne mogu da reaguju osim ako im ta ista vlast ne naredi) znaci svaki incident izmedju naroda i policije, odnosno svaka agresija policije prema narodu je naredba od strane vlasti. Sad, moze da bude druga stvar u Banjaluci, tu je narod protiv naroda...ali pazite sad, da vladajuca partija iole razmislja u cilju predupredjivanja sukoba, svoj protest bi pomerila za jedan, dva dana....unapred. Prevedeno na moj jezik: Cutite, ne bunite se, nemoj na pamet da vam padne da protestvujete inace cemo da vas razbucamo k'o Panta pitu. Ronald and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Мај 13, 2016 Пријави Подели Написано Мај 13, 2016 Kada patrijarh upozorava, a valjda patrijarh ima svoje veze i kanale... Ne vidim da patrijarh zabranjuje da se protestuje protiv bilo koje vlasti u Beogradu, da li Tadićevu, ili Vučićevu. Nije fer prebacivati patrijarhu da je protiv prava demonstracije i ostalo. A ovde govori: Pazite, možda se nešto sprema! Dobro, neka se pusti ta demonstracija, da ne bude da je Srpska toliko veštačka i paranoidna (jer genocidna) da ne može da izdrži jedan mali protest. Ali ako imamo upozorenje, treba sve potrebno obezbedeti da demonstracija ne krene van kontrole i da ne dobijemo nekakav €-majdan u Banjaluci. Ili mladi huligani, Hrvati iz Jajca preobučeni u Muslimane iz Bihaća (tako Novi.ba) izazivaju nerede da policija mora da krene, pa ispadne: Ua, gledajte genocidnu Srpsku kako teroriše jadan narod! Signali stižu i sa one strane... Nismo mi koji svaku kritiku protiv Dodika intepretišemo kao kritiku protiv Srpske. Ovo već rade Sarajevo i zapadni mediji. I po ovome vidimo da Srpska nakon skoro dvadeset i pet godina još nije obezbeđena nego da se još uvek samo toleriše a lobi je jak koji bi hteo da je ukine. Zato treba dvaput dobro pogledati i proveriti ko šta radi i šta hoće da uradi. Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 13, 2016 Пријави Подели Написано Мај 13, 2016 1 hour ago, Adelaida рече Prevedeno na moj jezik: Cutite, ne bunite se, nemoj na pamet da vam padne da protestvujete inace cemo da vas razbucamo k'o Panta pitu. Tacno tako. Doslo je do uljuljkavanja vlasti, s obzirom da im je ovo vec drugi mandat i vec su pomislili da su nedodirljivi bogovi s Olimpa. Da zaista hoce da izbjegnu sukobe izmjesitili bi svoj kontra mitnig drugi dan, pa jedan dan opozicija, drugi dan oni mitinguju pa neka s vidi ko ima vise pristalica i ko kosi a ko vodu nosi. Ovako stvara se atmosfera napetosti radi namjernog suzbijanja protesta. Istina je da opozicija nije nista bolja, ali bi se isto dogodilo i da neka potpuno nova politicka opcija na sceni pokusa da organizuje svi bi isto bili oznaceni kao placeni od CIA-a, rusitelji Republike Srpske, saveznici sa Sarajevom itd... Adelaida and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Мај 13, 2016 Пријави Подели Написано Мај 13, 2016 6 minutes ago, Dragi рече Ali ako imamo upozorenje, treba sve potrebno obezbedeti da demonstracija ne krene van kontrole i da ne dobijemo nekakav €-majdan u Banjaluci. Kad vec svi politicari a i narod, pominju dogadjaje sa Majdana, da li stvarno znaju o cemu je se tu radilo? Narod je se spontano okupio na Majdanu da protestvuje zbog iznenadne odluke Janukovica da prekine sve razgovore za ulazak u EU i okrene se Rusiji. Narod to nije zeleo, zeleli su u EU, osecali su se prevareno i izasli su na trg da protestvuju, jedan dan, drugi dan, mirno i bez ikakvih incidenata. Kako su dani odmicali, Janukovicu je to zasmetalo pa je poslao svoje specijalne policijske snage da rasteraju narod. Policija je pocela da ih tuce bez ikakvog razloga ( osim sto nisu hteli da se sklone sa trga) i narod se povukao u obliznji manastir. Taj potez vlasti da posalje batinase na miran i nenaoruzan narod koji nije napravio ni jedan jedini incident je prouzrokovao da jos vise naroda dodje na Majdan i tako su se utaborili na trgu, i provodili dane i noci dok su naoruzani policajci bili sa druge strane. I opet tako sve dok narod nije krenuo ispred zgrade vlade, u koloni, mirno i nenaoruzano, da bi Janukovic u strahu za svoj u fotelju, naredio da pucaju na narod gumenim mecima. Medjutim nekako se to od gumenog metka pretvorilo u pravi metak i onda su pale prve zrtve...i tako je to trajalo 93 krvava dana, sa snajperistama, na krovovima, sa batinjanjem, sa tenkovima....a narod bez oruzja... Janukovic je kad je video da je vrag odno salu i da ce morati da pobije svakog stanovnika Ukrajine,jer oni nece odustati bez obzira na zrtve i na silu koju je primenio nad narodom, pobegao u Rusiju i dobio Azil od Putina... I zato svaki put kad neko iz vlasti pomene Majdan, otvoreno preti i govori o tome da ako se pobunimo, pucace na nas. Vlast je ta, kao sto rekoh u nekom predhodnom postu, koja odlucuje hoce li, ili ne, biti isto kao na Majdanu. ( a sumnjam zaista sumnjam da bi se neko iz vlasti usudio na takav potez...a ni mi nismo miran ukrajinski narod...) Плутон, Justin Waters and Ronald је реаговао/ла на ово 3 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 13, 2016 Пријави Подели Написано Мај 13, 2016 Додик, какав год да је, бори се за очување РС, или у крајње негативном смислу мање је зло од ове опозиције. Та "српска" опозиција је плаћеничка агентура запада који жели уништавање РС, њено стављање под потпуну конролу Федерације. Због тога, браћо Срби и сестре Српкиње, подржимо Додика, не дозволите да вас преваре ови плаћеници који су браћа украјинским демонстрантима Мајдана. Исто се њима десило када је легално изабрана власт хтела озбиљнију сарадњу са Руском Федерацијом и заштиту својих интереса. На силу су је срушили недемократским путем насиље преко плаћених изајника политичара и демонстраната. Не смемо дозволити да се исто, из готово истих разлога, спроведе у нашој крвљу натопљеној и са муком сачуваном Републиком Српском. Tepcija and Dragi је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Мај 13, 2016 Пријави Подели Написано Мај 13, 2016 Ko želi promene u Srpskoj, neka je pokreće preko Beograda Ovo valjda i jeste cilj, ili..? Da ostanemo jedan narod i kad Gospod odobri da budemo ponovo jedna država. Nije Srpska nastala onako sama za sebe ili što je nekome tako lupilo u glavi, nego što su Srbi hteli da ostanu u Jugoslaviji i zajedno sa Srbijom, da sačuvaju barem nešto od one stare Bosne kada je bila još srpska i jugoslovenska. Da ostanu dalje Srbi i Jugosloveni umesto da se utope u neke nacionalne Bosance kreirani negde daleko u dalekim zemljama. Ko je Srbin, za njega je Beograd i dalje glavni grad, svejedno bio u Srbiji ili u Srpskoj ili bilo gde... Baš juče prelistam englesku vikipediju u vezi evrosonga i gle, sve Srbe iz Bosne koji su pevali nekad za Jugoslaviju su proglasili Bosancima i da pevaju bosanskim jezikom, sa obzirom da onomad nije postojao bosanski jezik niti je bilo nacionalnih Bošnjaka dok nacionalnih Bosanaca nemamo ni danas. Pomislio sam samo: A zašto Ameri koji su nacionalni Ameri i dalje govore engleski jezik i ne američki, dok Srbima koji su nacionalni Srbi uzimaju njihov srpski (ili srpskohrvatski) jezik i nameću im bosanski? Eno, i Čola je već nacionalni Bosanac samo što je rodom iz Sarajeva. Vidimo da pritisak nije mali da Srbe iz Bosne "odsrbe" i pretvore u Bosance a sve srpsko da proglase stranim faktorom u Bosni. Ne treba sad u neku hiperventilaciju. Ali ostati jak, smiren, ne zasedati na manipulacije i ne gubiti cilj iz očiju. A ovo o evromajdanu u Kijevu ne želim mnogo da komentarišem. Svi smo gledali i pratili dešavanja u Kijevu i svedoci smo da je sve bilo dobro režisirano da se po svaku cenu sruši vlada Janukoviča, baš slučajno u vreme olimpijskih igara u Soči - kao rat u Gruziji 2008-e koji slučajno izbija isto u toku olimpijskih igara - kako bi Putinu bile vezane ruke da reaguje svim merama pošto se nalazio u centru svetske pažnje. Ovo o manipulaciji i režisiranju evromajda danas i vrabci na zapadu pevaju javno i otvoreno na sve strane. Malo si zakasnila dve godine, draga Adelajida. Time bi mogla kod pola zapadnjaka da prođeš onomad u samom početku evromajdana. Danas bi ti se svi na zapadu smejali i kako propovedaš "glupačku NATO-propagandu" (ovako to ovde na zapadu kažu: NATO-propaganda, jer ne može zapad da bude sam sebi anti-zapad) a ne malo zapadnjaka bi te nazvali ne baš mnogo lepim rečima. Taj evromajdan nije bio nikad popularan na zapadu. Ali današnji sistem na zapadu je prilično ovakav: Sve rade neki drugi, ne rade naši, tako da nije u našoj vlasti da mi nešto promenimo! Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука