Jump to content

Мишљење о Исламу

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 2.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 сат, Bokisd рече

A, joj, :stadaradim: ..... pa Avocado ,..... nije dosao da ukloni,..... nego,.... sta,... nego da ispuni..... pa to su sinonimno slicni pojmovi......  vidis da se nesto desava sa SZ..... :POPOcorn1:

....i sta se desava,...... Isus kaze jasno da nije dosao da ukloni ili ponisti ili anulira Zakon (SZ) jer za takvu stvar su Ga i pecali fariseji i jevreji kako bi ga optuzili da krsi SZ,..... i Isus je pricao da treba da se drzi SZ i licno je i ispunjavao zapovesti i odredbe SZ, ..... ALI,..... vidis da je u nastavku rekao..... necu da uklonim zakon, nego da ispunim zakone i proroke (SZ),

I, sta onda znaci,..... ispuniti...... u korelaciji sa ovim stihom i sledecim stihovima........ to znaci da je nesto (SZ) svoju funkciju odradilo u vremenu i da je doslo prorokovano vreme... (i to Avocado ..... to vreme je prorokovano istim tim SZ...... znaci i SZ je sam od sebe bio upoznat da ce doci vreme kada ce SZ naslediti neki drugi)..... u kojem ce se taj zakon ispuniti tj. nadograditi i usavrsiti nekim novim i boljim zakonom..... opet to je ona analogija sa BMW 5....

.... i u daljim stihovima Isus objasnjava kako treba da se desi ta nadogradnja i ispunjenje SZ.....  (da se ne ponavljam)

u pravu si Avocado, ali nije se promenio ni kontekst toga sto pise,..... nije bas sve u Pismu..... ono sto kaze Vuk  citaj kako je napisano..... :D

Dzaba mu objasnjavas, zna on dobro sta pisemo i ti i ja ali se ko pijan plota drzi svoje price. Uostalom vec je ustanovljeno sta taj stih oznacava i samom tim je irelevantno misljenje nekoga ko namerno stih tumaci drugacije. 

♱ Римљанима 10:9-10 ♱

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Pedja.jo рече

Dzaba mu objasnjavas, zna on dobro sta pisemo i ti i ja ali se ko pijan plota drzi svoje price. Uostalom vec je ustanovljeno sta taj stih oznacava i samom tim je irelevantno misljenje nekoga ko namerno stih tumaci drugacije. 

Cuj namjerno tumači drugačije. Pa sta mi ovdje konstantno čitamo? Svako tumači na svoj način, a pola ih nije ni pročitao te Božje knjige. ?

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, cloudking рече

Sura El-Bekara 2:256
U vjeru nema prisiljavanja – Pravi put se jasno razlikuje od zablude! Onaj ko ne vjeruje u šejtana, a vjeruje u Allaha – drži se za najčvršću vezu, koja se neće prekinuti. – A Allah sve čuje i zna.

Sura El-Kasas 28:56
Ti, doista, ne možeš uputiti na Pravi put onoga koga ti želiš uputiti – Allah ukazuje na Pravi put onome kome On hoće, i On dobro zna one koji će Pravim putem poći.

Sura El-Bekara 2:208
O vjernici, živite svi u miru i ne idite stopama šejtanovim; on vam je, zaista, neprijatelj otvoreni.

Sura El-Bekara 2:190
I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpočinjite borbu! – Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju kavgu.

Sura El-Bekara 2:134
za one koji, i kad su u obilju i kad su u oskudici, udjeljuju, koji srdžbu savlađuju i ljudima praštaju – a Allah voli one koji dobra djela čine:

Sura Es Šura 42:40
Nepravda se može uzvratiti istom mjerom, a onoga koji oprosti i izmiri se Allah će nagraditi; On, uistinu, ne voli one koji nepravdu čine.

OP TRT GEVEZEN ZAJN ZAJRONEEEEEEE :D :D :D 

Bravo, sure koje se odnose na odnose medju muslimanima, u kalifatu hahahah :D :D Vec je neko postavio ovde ajete koje pozivaju na ubistvo u nasilno podcinjavanje Hriscana, Jevreja i Mnogobozaca. Kako volim kad se neko ovako ispali a misli da je ispao pametan :D :D 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, cloudking рече

Kao sto svi ovde znamo da si pglu isto tako znamo da nisi corav... Priznaj poraz, ovo sto sad radis je sramota samo.

Ne burazeru ti si ispao pglu na kvadrat. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Rabbi рече

Inače, naš Zayri je napisao da poznaje najbolje muslimane i kakvi su jer je iz Bosne.To je bilo u negativnom kontekstu. Čovječe, napisi lijepo svoje nezadovoljstvo, frustracije, šta već. Prvo o muslimanima, pa Islamu.

Gdje sam to napisao? Poznajem ih iz prve ruke, lično, ne iz nečijeg pričanja i prepričavanja. Ako sam šta tako napisao onda to a ne da ih poznajem najbolje na svijetu. Još su dobri s obzirom na to  ko im je osnivač, naša sreća! Nedaj Bože kad bi ga svi počeli nasljedovati i oponašati u svemu što je on radio, to bi tek bio problem!

Подели на овим сајтовима

Енглески популарни историчар Tom Holland написао је добру књигу о почецима ислама. Књига се зове In the Shadow of the Sword: The Birth of Islam and the Rise of the Global Arab Empire. Препоручујем.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Tumaralo. рече

Dostojevski je jednim delom svoga mozga bio jedan od najvećih ateista ikada (zdrav deo mozga) a drugim delom mozga je bio vernik (patološko stanje izazvano specifičnom vrstom epilepsije).

Ta podeljenost provejava kroz čitav njegov opus.

Imao je Gešvindov sindrom koji se pogoršavao s godinama.

Достојевски је од нихилисте дошао до хришћанина. А то нема везе ни са епилепсијом нити било чиме.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Rabbi рече

Ja sam treća smjena, ne znam za ostale. ? 

Ti si treća a neko je vallahi, prva!  Pročitajte komentare, bude to zabava na čitav dan! Bolje iz toga shvatite šta je islam nego iz svih ovih naših priloga na temi! Lijep provod i zabava! Inače kanal se zove "Beautiful Bosnia", pa da vidimo šta je to tako lijepoga urodilo u Bosni! Ovo bi trebala biti ta tolerancija i "ljubav" prema nemuslimanima?! Isto kao komunisti što su iskoristili 2ww za svoje ciljeve sljedbenici "religije mira" su ovaj posljednji iskoristili za džihad! Ko o čemu, džihadlije o "toleranciji", hahaha! :D 

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Pedja.jo рече

Pa, da deluje tako, ..... ne znam da li vise i da odgovaram,..... imam jos dosta stvari i ima jos dosta da se objasni i nacrta :slikanje:  .... 

..... sto kaze Rodjo jesam kao hepo kockica ( i jesam stvarno takav i ovakav  :1314_womens: ...  :smeh1:) i mogu da teram do sutra sa Avocadom i mozda ne znas, imali smo Avocado i Boksit vec takve maratonske :svadja:

Jednostavno je, kaze Isus dosao sam (znaci to je bila Njegova misija dok je ziveo u ovom zivotu i delovao ovde sa ljudima), ne da ukinem SZ, nego da ispunim SZ,..... sto ispunjenje SZ,..... znaci takodje prestanak vazenja SZ, ne 100% ukidanje i 100% anuliranje SZ kao da nikada nije ni postojao........ nego nastavak zivljenja SZ u jednom drugom novom obliku kroz NZ..... kako je lepo sumirao sv.Avgustin..... Novi se zavet u Starome skriva, a Stari se u Novom otkriva....

I, to je ono sto navodi Isus......Чули сте да је казано: Љуби ближњег свог, и мрзи на непријатеља свог..... А ја вам кажем: љубите непријатеље своје, благосиљајте оне који вас куну, чините добро онима који на вас мрзе и молите се Богу за оне који вас гоне;...

.... i to je to nastavak SZ kroz NZ u jednom novom i prefinjenijem i savrsenijem obliku zapovesti koje nas uzvodi ka jednom novom duhovnom zivotu.

I, to je valjda to'..... stvarno ako nekom ovo nije jasno,.... onda ja ne znam kako jos bolje objasniti.... 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Bokisd рече

Jednostavno je, kaze Isus dosao sam (znaci to je bila Njegova misija dok je ziveo u ovom zivotu i delovao ovde sa ljudima), ne da ukinem SZ, nego da ispunim SZ,.....

Tako je...

пре 1 сат, Bokisd рече

sto ispunjenje SZ,..... znaci takodje prestanak vazenja SZ,

Ne znači... to smo već prošli.

Ako želiš da kažeš da ti veruješ da je time hteo da kaže da će prestati da važe zakoni iz SZ... to je sasvim cool... imaš prava da veruješ šta god želiš... ali tu ne piše "prestanak važenja" niti to što piše znači "prestanak važenja"... šta više, sasvim nedvosmisleno piše da se Zakon neće promeniti do kraja vremena...

Da li razumeš razliku između npr. te reči znače to i to... i tu piše jedno ali ja verujem da to znači nešto drugo?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@cloudking

Sura 9:29 - "Borite se protiv onih kojima je data Knjiga, a koji ne vjeruju ni u Allaha ni u onaj svijet, ne smatraju zabranjenim ono što Allah i Njegov Poslanik zabranjuju i ne ispovijedaju istinsku vjeru - sve dok ne daju glavarinu poslušno i smjerno"

- Ova Sura govori o tome da Muslimani treba da se bore sa Hriscanima i Jevrejima (Hriscani i Jevreji su ljudi kojima je data knjiga, Tora i Jevandjelje) ukoliko odbijaju Allaha i njegovog poslanika Muhameda sve dok ne prihvate da se podrede i placaju dziziju jer zive ne Allahovoj zemlji a ne klanjaju mu) Tako da ne kuran ne poziva na mir prema nevernicima, ateistima i pripadnicima drugih religija. 

Hadis Sahih Al Bukhari 9.84.57: Narrated 'Ikrima: Some Zanadiqa (atheists) were brought to 'Ali and he burnt them. The news of this event, reached Ibn 'Abbas who said, "If I had been in his place, I would not have burnt them, as Allah's Apostle forbade it, saying, 'Do not punish anybody with Allah's punishment (fire).' I would have killed them according to the statement of Allah's Apostle, 'Whoever changed his Islamic religion, then kill him.'"

- Ovaj hadis koji je BUKHARIJEV hadis, dakle jak, relevantan Hadis kaze da je Allahov Poslanik naredio da se APOSTAT UBIJE, dakle musliman koji postane ateista treba da bude UBIJEN. 

Sura 4:89:
"Oni bi jedva čekali da i vi budete nevjernici kao što su i oni nevjernici, pa da budete jednaki. Zato ih ne prihvaćajte kao prijatelje dok se radi Allaha ne isele. A ako okrenu leđa, onda ih hvatajte i ubijajte gdje god ih nađete, i nijednog od njih kao prijatelja i pomagača ne prihvaćajte"

- Op opet.....ako neko napusti Islam mora da se iseli iz umme a ako to ne zeli onda ga UBIJTE! Allah i Muhamed su bas bili fini prema nevernicima...

Sura 9:5 "Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakome prolazu dočekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je"

- Nemam ovde nista da dodam. 

Sura 2:65-66: "
Vama je poznato ono što se dogodilo onima od vas koji su se o subotu ogriješili, kao i to da smo im mi rekli: "Budite majmuni prezreni!Savremenicima i pokoljenjima njihovim to smo učinili opomenom, a poukom onima koji se boje Allaha." 

- U ovoj suri su Jevreji i Hriscan nazvani MAJMUNIMA jer su se ''Ogresili o subotu" 

Sura 5:51 "
O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike jevreje i kršćane! Oni su sami sebi zaštitnici! A njihov je onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati; Allah uistinu neće ukazati na Pravi put ljudima koji sami sebi nepravdu čine" 

Ovde Besim prevodi PRIJATEJI kao ZASTITNICI iz nekog razloga ali se ne menja kontekst jer ako musliman uzme Hriscanina ili Jevrejina za prijatelja/zastitnika on je kao jedan od njih i Allah mu nece ukazati pravi put....LOLCINA!

Evo mi omiljene

Sura 9:30 "Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih - ubio ih Allah! Kuda se odmeću?

Toliko o tome.  

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...