Paradoksologija Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 4 hours ago, obi-wan рече Kao sto rekoh, ali nije lose da ponovim - po nagonu zive zivotinje, i sto je najace vrlo strogo ga se drze, a mi ljudi smobica slovesna i bogocovecanska, i pozvani smo na nesto neuporedivo vece od toga. Ko to jos nije razdvojio u sebi, podaleko je od Hrista. I ja nikad i nigde nisam cuo da je neka zena zbog nemanja sexa u trudnoci ostavila muza, to mi je prvi put sad da vidim da neko tvrdi. Životinje se relativno retko upštaju u seksualne odnose - uglavnom samo kada je oplodnja moguća. Vrlo se mali broj životinja sparuje na ceo život. Brak jeste nadilaženje čovekove životinjske prirode. Primati se obično upuste u odnos da se razmnože, a zatim ženka sama podiže mladunče i često nema kontakte ni sa jednim mužjakom nekoliko godina, dok mladunče ne poraste. Brak i zajedničko podizanje dece i bračni odnosi koji brak utvrđuju i bračnu vezu obnavljaju čak i kada oplodnja nije moguća, već jesu ljudska nadogradnja na životinjsku prirodu čoveka. Иван ♪♫, kopitar and Јелена011 је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 I jos jednom, bracna pravila SPC jasno i nedvosmisleno pobijaju tezu da je brak radi dobijanja potomstva, kao i da seks samo tome "pravoslavno" treba da tezi. Da nije tako neplodnost bi se smatrala bracnom smetnjom, kad ono tamo jok, ne smatra se, vec je smetnja za brak nemogucnost seksualnog odnosa. Toliko o puritanizmu. Jasno i glasno, ukoliko lice ne moze da izvrsi snosaj ima uklonjivu bracnu smetnju. Dakle ne nemogucnost oplodnje nego samog snosaja. Ako odnosi nisu samo radi dece, onda u trudnoci vazi isti princip kao i uvek, a to je dogovor supruznika, nema vise i manje blagoslovenog, nego dogovora ili svojevolje. Justin Waters, Dijasporka, kopitar and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 5 hours ago, obi-wan рече Telesni odnos treba da ima svoje vreme i mesto, kao sto je to slucaj i sa hranom na primer Ko određuje to vreme i mesto? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 12 minutes ago, VaSa110 рече Ko određuje to vreme i mesto? Како ко, па obi wan! Paradoksologija, obi-wan and VaSa110 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 11 minutes ago, VaSa110 рече Ko određuje to vreme i mesto? Ja sam mislila da je vreme i mesto za ishranu kada je neko gladan. Isus je nahranio one koji su slušali Njegove Reči jer su prosto bili gladni, krčali im stomaci. Ako bračnici imaju želju da se spoje, šta ih tačno i zašto mora razdvojiti osim sopstvenog dogovora da se na neko vreme - ne predugo, da ne bi bili iskušani - više posvete svojim odnosima sa Bogom? Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 11 minutes ago, Paradoksologija рече Ja sam mislila da je vreme i mesto za ishranu kada je neko gladan. Животиње једу кад су гладне, наше време и место за јело не треба да одређују биолошки нагони, него правила дана одозгоре. Justin Waters and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 20 minutes ago, Juan рече Како ко, па obi wan! And don't forget it. АлександраВ, Paradoksologija, Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 Управо сада, Juan рече Животиње једу кад су гладне, наше време и место за јело не треба да одређују биолошки нагони, него правила дана одозгоре. I gle, Bog im reče: doručkujte u 8 izjutra u kuhinji svojoj; a ručajte u 13h u kantini posla svojega. Ne, nikako u parku obližnjemu niti u restoranu gde se bogati okupljaju, već u kantini posla svojega. Možete užinati, ali bolje je da ne užinate - to vam kažem ja, ne Gospod. Večerajte za trpezarijskim stolom u 20h kao porodica ako želite dobro od Gospoda. Amin. Juanito, Аурор, Јелена011 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 Neee prvo mora da im kaze da jedu u kuci svojoj, tad nije bilo kuhinje i trpezarije nego ognjista, pa mi sad da se prepiremo da li to znaci da smemo da jedemo i u dnevnoj jer i tamo postoje radijatori Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 Kod nekih ortodoksnih Jevreja javlja se 'halahička neplodnost' - jer tokom menstruacije i 7 dana nakon što ona potpuno prestane ne smeju imati odnose; kod nekih žena to znači da se odnosi uvek preskaču u vreme kada su one plodne. Neka pravila nekad imaju smisla. Nekad ponekad. Neka ne. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 Naravno, al trpati sve u isti kos nije videlo pravoslavlje. Jer se ljudi dele, bez ikakvog odnosa sa njima, bez poznavanja realne zivotne situacije. I sad ovde ispada kao da je Obi kriv za nesto il da ima ne znam kakve stavove, a u sustini, mi njega ne vidimo, citav njegov zivot, njegove porodicne i ine situacije i odnose i vidimo jedan delic onoga sto se napise i kod njega i kod svih nas. A takvi stavovi i misljenja nisu manjina niti nepoznanica mnogima. Taj poziv za uzdrzanje je potpuno legalan i potreban, pogotovo u danasnjem vremenu. Jer ovako ispada da imamo dva suprotstavljena pola, jedni koji kazu alo ljudi uzdrzanje, a drugi koji kao da zastupaju hipi pokret. Samo sto nije tako, bez podviga ne postoji ni vere, bez pobeđivanja sebe svakodnevno propadamo unazad u ambis. Samo postojimo i mi koji jesmo za podvig i uzdrzanje ali akcentujemo jednu drugu stranu - ne bez dogovora i ne po svaku cenu. A ima itekako brakova gde jedan dođe i kaze tako il nikako. Mera podviga nam je svima drugacija, pa i nama samima je drugacija sad nego nekad.. Ne postoji naredba, ne postoji gresnost u tim cinovima, samo poziv da ne budemo kao pusteni s lanca i da pripazimo na sebe i bliznjeg. A niko od nas nije lud da ako mu supruznik hoce vecu meru podviga krene da ga sabotira i namerno provocira i jos se izgovara tim dogovorom valjda Милан Ракић, Иван ♪♫, Mилена КШ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 1 minute ago, verum est in beer рече Од те халаличке неплодности су ортодоксни јевреји за пар деценија од десетина хиљада, нарасли на пар милиона, па се сада држава хвата за главу. Јесте да они не смеју да имају односе док је жена у периоду и још после треба да се обања у ритуалном купатилу, али та неплодност је занемарљива, промили су у питању. Kako bi se osećao da si među njima i ne možeš nikad da imaš decu ako slediš sva pravila? Šta ako slediš sva pravila koja je iko ikad pomenuo u pravoslavlju i imaš odnose sa supružnikom jednom u tri godine jer izbegavate u trudnoći i dojenju a onda odmah zatrudnite jer ničim ne sprečavate trudnoću pa sve ispočetka dok ne prestanete jer žena ulazi u menopauzu? Nisu svi parovi toliko plodni, ali neki jesu. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 Što hrišćani vole da zaviruju u tuđe spavaće sobe to je čudo . Danijela, RYLAH, Милан Ракић and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 Ljudi moji Nemate vi pojma.... Baj! Mилена КШ, Плутон and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 24 minutes ago, Јелена011 рече I sad ovde ispada kao da je Obi kriv za nesto il da ima ne znam kakve stavove, a u sustini, mi njega ne vidimo, citav njegov zivot, njegove porodicne i ine situacije i odnose i vidimo jedan delic onoga sto se napise i kod njega i kod svih nas E zato ja i pitah ono što pitah da ne ogrešim dušu. Dao sam mu priliku da obrazloži onu tvdnju (blago rečeno čudnu). пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука