Дејан Написано Јун 11, 2016 Пријави Подели Написано Јун 11, 2016 2 hours ago, obi-wan рече a da svetinja zivota bude neokaljana nasim neuzdrzanjem barem u vreme trudnce. A zašto bi bila okaljna? Nije seks nešto prljavo. Ja ne vidim razlog zašto bi se ljudi uzdržavali. Malo mi je već preko glave te srednjovekovne katoličke "čistote". Svi ti čistunci koji prosipaju sav ovaj moralizam su po difoltu patološki arogantni. Druga stvar, treba slati kod psihologa ili psihijatra sve te što u seksu vide prljavštinu, sa trudnoćom i bez nje. Mnogi su se tako pravili pametni, igrali se podvižništva u braku pa rasturili brak. kopitar, Justin Waters, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 1 hour ago, billy2014 рече Zivimo u jednom hiperseksualnom drustvu, zato nam je to nezamislivo. A evo jedno pitanje, ako nam se brak temelji na seksu, ako ne mozemo da cekamo 8 mjeseci, sta u situaciji ako bracni partner dozivi nesrecu i ne moze dozivotno da ima seks, sta onda? To su sasvim različite psihološke postavke prema problemu. Nije ti dobro poredjenje. Ako se doživi nesreća, onda imaš odgovora onoliko koliko ima ljudi koji se nadju u toj situaciji. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 19 minutes ago, Dijasporka рече seks u trudnoci tvorevina danasnjeg hiperseksualizovanog vremena Uopsteno, nisam mislio samo na trudnocu. 13 minutes ago, Dijasporka рече Cekaj, a hoces da mi kazes da neko u pocetku braka vec ima pravu, istinsku ljubav prema bracnom drugu? Ja sam mislila da je to u pocetku zaljubljenost a da prava ljubav dolazi s godinama, sazivotom, trpljenjem... Nisam to rekao, naravno da je godinama drugacije, ali i na pocetku ne bi trebalo da bude nezaimislivo zivjeti bez seksa 8 mjeseci, mislim da i tad ljubav treba biti iznad toga, ovo govorim bez obzira na naslov teme. Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 18 minutes ago, Дејан рече A zašto bi bila okaljna? Nije seks nešto prljavo. Ja ne vidim razlog zašto bi se ljudi uzdržavali. Malo mi je već preko glave te srednjovekovne katoličke "čistote". Svi ti čistunci koji prosipaju sav ovaj moralizam su po difoltu patološki arogantni. Druga stvar, treba slati kod psihologa ili psihijatra sve te što u seksu vide prljavštinu, sa trudnoćom i bez nje. Mnogi su se tako pravili pametni, igrali se podvižništva u braku pa rasturili brak. normalno je da roditelji svoju seksualnost strogo odvajaju od dece, pa mislim da je zato ljudima seks u vreme trudnoce odbojan obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 Upravo ljudi koji se gade seksa u trudnoci, nazivaju ga gresnim i sl ga svode na samu telesnost. Nije rec da neko ne moze da izdrzi osam meseci - trudnoce i plus godinu dana dojenja, to nije mala stvar. Ali takav rezon uvodi jednu kalkulaciju u odnos - pretvara dvoje ljudi u gledace na sat, kad smeju, kad se valja kad jok i njihov odnos pocinje da se vrti oki seksa mnogo vise nego da budu slobodni od tog seks petkom je gresan razmisljanja. Tada ce slobodno i neiznudjeno i krenuti u podvig, ali ne zato sto je seks tim danima gresan nego sto postoji i nesto drugacije od toga. Uzdrzanje po dogovoru je stvar dogovora, kao i fizickih mogucnosti. Duhovnik tu nema sta da se pita. Odnosi u trudnoci kao i bilo kad su stvar dogovora supruznika i eventualno lekara. Ne postoji ni jedan jedini razlog gresnosti seksa u trudnoci osim ako nije fizicki zabranjen od strane lekara, a supruznike zabole uvo da slusaju lekare pa onda cine greh jer ne vode racuna o zdravlju majke i deteta. Ne zaboravite da neplodnost nije smetnja za sklapanje braka, al nemogucnost opstenja jeste. Crkva je tu jasna, ne moras da mozes da imas decu za brak al moras da budes sposoban za seks da ne koristim kolikvijalni izraz. Чунга Лунга, Милан Ракић, kopitar and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 1 minute ago, Иван ♪♫ рече normalno je da roditelji svoju seksualnost strogo odvajaju od dece, pa mislim da je zato ljudima seks u vreme trudnoce odbojan Buraz, ja sam kao mali živeo sa roditeljima u garsonjeri, čisto sumnjam da sam im bio smetnja noću dok spavam Nikome seks u vreme trudnoće nije odbojan, osim ako postoji neki hormonalni razlog za to. Милан Ракић and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 1 minute ago, Дејан рече Buraz, ja sam kao mali živeo sa roditeljima u garsonjeri, čisto sumnjam da sam im bio smetnja noću dok spavam Nikome seks u vreme trudnoće nije odbojan, osim ako postoji neki hormonalni razlog za to. to je ipak drugo, i fizički i svešću (spavaš) si bio potpuno odvojen od tog čina obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 1 minute ago, Дејан рече Nikome seks u vreme trudnoće nije odbojan Citao sam na jeddnom forumu, ne znam da li su vjernici... otac nije htio da ima seks tokom trudnoce, jednostavno nije mogao... bilo mu odbojno, ima takvih slucajeva jos. Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 1 minute ago, Иван ♪♫ рече to je ipak drugo, i fizički i svešću (spavaš) si bio potpuno odvojen od tog čina Da je seks u vreme trudnoće stres za bebu, svi bi se mi toga sećali Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 Управо сада, billy2014 рече Citao sam na jeddnom forumu, ne znam da li su vjernici... otac nije htio da ima seks tokom trudnoce, jednostavno nije mogao... bilo mu odbojno, ima takvih slucajeva jos. Pa je išao kod komšinice Ono što sam više puta čuo, a to je zaista tragedija, mnoge trudnice zbog ovakvih muževa nadju drugoga. Seskusalni nagon tokom trudnoće zna da bude poprilično ispoljen. Чунга Лунга and kopitar је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 To za nagon potisujem obicno po njemu sam svaki put do sada i posumnjala na trudnocu Cuti, nemoj, prenatalna psihologija mozda jeste u povoju al to sto se ne secamo nicega pre trece godine itekako ima svoje zasto. Nase telo se seca, nasa dusa, nase emocije. Upravo sve ono sto se desavalo pre verbalne faze vrlo cesto ume da nam zagorca najvise zivot. Sto se ovih stvari tice orgazam luci neke jako lepe hormone, koje samo mogu bebi da se svide. Ko se brine da ce pebetracijom nastetiti bebi nek prelista ginekologiju il udzbenik iz biologije, ono grlic, sluzni cep i sve drugo. Ne mislite valjda da ste toliko obdareni Ali i za to ako postoji zelja i razumevanje postoji nacin, nije seks samo penetracija, mozete se voleti na sto nacina. Дејан, Paradoksologija, Чунга Лунга and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 1 minute ago, Јелена011 рече To za nagon potisujem obicno po njemu sam svaki put do sada i posumnjala na trudnocu Cuti, nemoj, prenatalna psihologija mozda jeste u povoju al to sto se ne secamo nicega pre trece godine itekako ima svoje zasto. Nase telo se seca, nasa dusa, nase emocije. Upravo sve ono sto se desavalo pre verbalne faze vrlo cesto ume da nam zagorca najvise zivot. Sto se ovih stvari tice orgazam luci neke jako lepe hormone, koje samo mogu bebi da se svide. Ko se brine da ce pebetracijom nastetiti bebi nek prelista ginekologiju il udzbenik iz biologije, ono grlic, sluzni cep i sve drugo. Ne mislite valjda da ste toliko obdareni Ali i za to ako postoji zelja i razumevanje postoji nacin, nije seks samo penetracija, mozete se voleti na sto nacina. Svaka čast ! Ono što sigurno šteti detetu su loše emocije majke, ljudi moraju da shvate da uskraćivati seks trudnici koja ima potrebu za njim je ravno zločinu. Чунга Лунга and kopitar је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 7 minutes ago, Дејан рече Pa je išao kod komšinice Haha. 7 minutes ago, Дејан рече Ono što sam više puta čuo, a to je zaista tragedija, mnoge trudnice zbog ovakvih muževa nadju drugoga. Ako ovoga ima, to je stvarno, stvarno bolesno. Nego, de ti meni odgovori na temi ''pitajte administraciju'', da znam smijem li okaciti sliku :). Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 7 hours ago, billy2014 рече Mislim da to uopste nije bitno. А ето, можда и није, али удовољи ми одговором. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 8 hours ago, Јанко рече "Не забрањујте се једно другоме, сем по договору привремено, да би се предали посту и молитви, па опет да се састанете, да вас сатана не искушава вашим неуздржањем." У свим преводима фигурира ово ПО ДОГОВОРУ које поприлично даје други тон односима у браку у време поста... Овде многе везе пуцају, јер се деси да је један/једна више распаљен/а а онај други инсистира на уздржању БЕЗ ДОГОВОРА. И ето белаја... Klap klap To i meni palo na pamet Izostavljen "mali šraf" koji.... Јанко је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука