Jump to content

Секс и трудноћа

Оцени ову тему

Препоручена порука

Унапред се извињавам онима који су склони саблазнима... Сасвим сигурно знам да медицина нема ништа против (не препоручује баш у осмом и деветом месецу...), а са друге стране колико сам упознат Оци су против. Ако се прожме медицинско и светоотачко становиште онда би уздржање требало да траје непуних годину дана. Девет месеци трудноће и бар месец ипо до два после. Нисам брачник па не могу да знам да ли је изводљиво толико се уздржавати...

Осим тога постоји и чињеница да жена може бити неко време у другом стању а да то и не зна, и да се у том периоду догоди сексуални однос. То је грех?

Ја имам неко своје схватање ове проблематике коју покрећем, али бих волео да чујем мудрије и паметније од себе, а на овом форуму таквих има много. Па да се заједно поучимо.... Изволите...

И молим вас без личних оптужби и вређања оних који другачије мисле... Одговарајмо на тему имајући у виду време поста и кајања које је у току...

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 377
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Кад се муж и жена труде да живе тако да испуњавају оно што нам је предато од Светих отаца жена не само да зна кад је трудна већ једино онда кад има могућност да занесе она осјети спремност. Никако у трудноћи.... велике посљедице носи и по дијете и по жену то несуздржање у трудноћи... па сви знамо да је данашња медицина не православна већ потпуно материјалистичка, част изузецима докторима

ПС Нити сам мудрија нити паметнија већ сам се само осјетила позваном да на ову тему нешто кажем

"И кад стојите на молитви, праштајте ако шта имате против кога; да и Отац ваш који је на небесима опрости вама сагрешења ваша. Ако ли пак ви не опраштате, ни Отац ваш који је на небесима неће опростити вама сагрешења ваша." (Марко 11, 25-26)

Подели на овим сајтовима

Дете је живо од самог зачећа и тад почиње његов духовни развој и оно је јако везано за мајку тако да све што она проживљава и оно проживљава. С друге стране дешава се (а то љекари не напомињу) да дође до спонтаног побачаја ако је жена трудна а има однос. А то је онда чедоморство јер родитељи умјесто да чувају дете што им је Бог подарио они се бахато односе према њему и због тјелесног они могу да жртвују дијете.  Да ли је вриједно???

"И кад стојите на молитви, праштајте ако шта имате против кога; да и Отац ваш који је на небесима опрости вама сагрешења ваша. Ако ли пак ви не опраштате, ни Отац ваш који је на небесима неће опростити вама сагрешења ваша." (Марко 11, 25-26)

Подели на овим сајтовима

To se najcesce desava jer su danasnje zene previse sebicne i bezobrazne

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

vidim da ladno diskutujete na temu seksa ... u vreme posta !

a, kada sam ja , pre jedno 25-26 dana otvorio NA RAZBIBRIZI  temu "koliko često jedete 'keks'?"

napali su me ... neki moderatori !

al' dobro , lako je na mene udariti ...

a, na svoje kolege (vernike) ... ne ide ...

aj , javite se sami  moderatori i administratori (vi koji ste me kritikovali) ... da vas ne prozivam ja !

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

To se najcesce desava jer su danasnje zene previse sebicne i bezobrazne

Мислим да се то дешава зато што људи и жене не служе Богу већ тијелу.

Мислим да ово нема везе што је у посту зато што је и у посту и у трудноћи - суздржање

Подели на овим сајтовима

Нисам брачник па не могу да знам да ли је изводљиво толико се уздржавати...

Мало је чудно да се распитујеш за ово, а ниси у браку.

Што, јел да видиш да ли се исплати женити се?

0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

0104_cheesy

Хахаха 0104_cheesy Да сам брачник не бих имао потребе ово да питам, договорио бих се о томе са својом супругом... Лепо апостол каже "сем по договору".

Него оставимо лична изазивања, шале и потенцијална препуцавања и одговарајмо на тему...

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

0104_cheesy

Хахаха 0104_cheesy Да сам брачник не бих имао потребе ово да питам, договорио бих се о томе са својом супругом... Лепо апостол каже "сем по договору".

Него оставимо лична изазивања, шале и потенцијална препуцавања и одговарајмо на тему...

Ју, извини молим те. Ево ти реци шта хоћеш да ти кажем да се не би увредио и ја ћу ти рећи.

Нипошто више значи да не кажем шта мислим.

:smiley:

пс а не рече што тебе то занима?

Подели на овим сајтовима

Па као то је у трудноћи грех, малтене блуд, јер жена је у благословеном стању, а секс је тад ''прљав''. Тако сам ја чула, али кад би нам свештеник појаснио, било би боље него да нагађамо.

пс секс кажу ни у дојењу

Подели на овим сајтовима

Па према групи светих отаца који имају строжије богословствовање о брачним односима сврха сексуалног спајања је формирање потомства. Чим је жена у другом стању у контексту претходног става сврха секса је телесно уживање, а то је грех. И ово за дојење се исто помиње. Давно сам читао да поједини старци кажу да се због тога (секса у трудноћи) рађају блудна деца.

Знам да је реч о врло интимној ствари, па је незгодно да брачници причају о томе, али они су више позванији да причају о томе, него пустињаци који (не искључујем ту могућност) могу имати деловањем Духа Светога исправне ставове по овим питањима.

И ево... разлог покретања теме је већ плодоносан. Неки нису на то ни обраћали пажњу... Драго ми је...

Подели на овим сајтовима

Па према групи светих отаца који имају строжије богословствовање о брачним односима сврха сексуалног спајања је формирање потомства.

А они су монаси?

Па наравно да тако размишљају кад немају жену.

Тако и ја исто могу да кажем да монаси не смеју ово, оно, малтене само да су у молитви, као роботи.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Мишљења сам да је најбоље бити са неким јер желите породицу, тј да умножите вашу љубав.

И да је лош разлог бити са неким јер желиш да ти се угађа, а да немаш никаке обавезе, одговорности, да не желиш да имаш децу, ... е то је за мене ''грех'', а не супружничка љубав, која се показала као плодоносна по питању умножавања и рађања и мислим да је болесно наметати пару да имају секс само кад праве децу.

Ко то слуша ни с њим није све баш у најбољем реду - тај прсне ко летва кад тад.

Зато што не можеш ОДМАХ да испуњаваш све, то је ПРОЦЕС  :smiley:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...