Justin Waters Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 1 hour ago, Ниџока 1.1 рече Жена не може да зачне за време трудноће, зар не? Ту је слична са геј особом. U principu to je to. Oko toga se vrti, seks treba imati samo ako je cilj zacece djeteta, i ni u kom slucaju vise. Posto se u trudnoci ne moze zaceti onda je potpuno nepotrebno imati seks i prema tome to je grijeh. Ovo prosireno pravilo se odnosi i na dojenje posto mnogo zena manje vise ne moze da zacne ni kad doji, mada nije kao u slucaju trudnoce gdje je aposlutno nemoguce zaceti. Dakle s ove strane ovo je jedino objasnjenje zasto bi neko imao pomisao da je grijeh i sumasedno imati seks za vrijeme trudnoce. S medicinske tacke gledista, seks za vrijeme trudnoce ukoliko ona nije rizicna apsolutno je siguran. Odavno je jasno da penetracija ne moze povrijediti bebu koja je dobro zasticena zidom placente i plodovom vodom tako da ima dobru amortizaciju protiv tumbanja. Ostaje onda jedino da se zakljuci da su te nebuloze oko seksa kao grijeha osim ako nije radi zaceca imponovane u hriscanski zivot od strane monaha jer ovo je njihovo maslo bez sumnje. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 @obi-wan, @Јанко Ако се брачници уздржавају од односа за време поста, среда, петак и 4 велика поста (по договору, не по наговору), који би то период био када би требало да се уздржавају и за време женине трудноће? Друго стање је уптраво то друго стање, није болест (осим ако доца дугачије не каже) Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 Prirodno je za vecinu primata da se otac posle oplodnje vise ne pojavljuje. Mi neprirodno ili natprirodno imamo brak. Spajanje bracnika nije samo u funkciji oplodnje ili zadovoljenja pohote. Sasvim je razumljivo imati posebnu ljubav ili postovanje za odredjene Oce ili odredjene periode hriscanske misli, ali nijedno vreme nije bez svojih iskusenja. Mnogi Oci koji su bili posebno skepticni prema raznim oblicima seksa u braku bili su ne samo monasi, vec monasi s jedne strane pritisnuti jednom raskalasnom kulturom, a s druge raznim jeresima koji su hriscane optuzivali da previse snishode telu jer dopustaju brak i potomstvo i ispovedaju Hrista ovaplocenog i vaskrslog. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 Evo jednog razmišljanja na temu, jedno čisto onako razmatranje : Detinji mozak se sve vreme razvija, a na taj razvitak utiče i sve ono što doživi. Ako roditelji imaju seks, onda je logično da dete, kao još uvek deo majke, oseti stanje majke, i emotivno, ali i telesno u smislu hormona. Sad, u kojoj se tačno meri fizičko stanje najke odražava na bebu, ja ne znam detaljno, ali se odražava. E, sad, u to kontekstu, moje je pitanje: da li će dete roditelja koji su imali seks u trudnoći i samo imati jaču potrebu za seksom kasnije? Ako da, onda neko može reći da mu se time posle otežava uzdržanje u životu. S druge strane, frustracija majke usled uskraćivanja seksa, se po istom pretpostavljenom principu, može odraziti na dete, ovoga puta negativno. Eto teme za razmišljanje Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 1 hour ago, Иван ♪♫ рече Evo jednog razmišljanja na temu, jedno čisto onako razmatranje : Detinji mozak se sve vreme razvija, a na taj razvitak utiče i sve ono što doživi. Ako roditelji imaju seks, onda je logično da dete, kao još uvek deo majke, oseti stanje majke, i emotivno, ali i telesno u smislu hormona. Sad, u kojoj se tačno meri fizičko stanje najke odražava na bebu, ja ne znam detaljno, ali se odražava. E, sad, u to kontekstu, moje je pitanje: da li će dete roditelja koji su imali seks u trudnoći i samo imati jaču potrebu za seksom kasnije? Ako da, onda neko može reći da mu se time posle otežava uzdržanje u životu. S druge strane, frustracija majke usled uskraćivanja seksa, se po istom pretpostavljenom principu, može odraziti na dete, ovoga puta negativno. Eto teme za razmišljanje Ako majka uživa u hrani, hoće li i dete voleti hranu i hoće li mu post biti teži kad poraste? Ako neko baš ne voli meso i mlečne proizvode pa post ni ne primećuje, da li veću ili manju službu Bogu čini kad posti - i možemo li mi o tome uopšte suditi? Ima li nekog problema samog po sebi u tome da neko ima jači umesto slabiji libido - ako ta želja ipak njime ne ovlada? Ovo pod uslovom da tvoja pretpostavka ima neke osnove u realnosti. Verovatno nema. Jer, hormon koji se kod žene luči u trenutku orgazma je oksitocin, 'hormon ljubavi' - isti hormon koji se luči tokom porođaja i tokom dojenja i koji emotivno utiče na povezivanje između ljudi. Dete će hormon ljubavi verovatno svakako dobiti od svoje majke. I ona od deteta i kroz dete. Meni opet na umu 'čistom je sve čisto'. Милан Ракић, Sanja Т. and Јелена011 је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 moguce i da je tako, ne znam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 35 minutes ago, Paradoksologija рече Ako majka uživa u hrani, hoće li i dete voleti hranu i hoće li mu post biti teži kad poraste? Ako neko baš ne voli meso i mlečne proizvode pa post ni ne primećuje, da li veću ili manju službu Bogu čini kad posti - i možemo li mi o tome uopšte suditi? Ima li nekog problema samog po sebi u tome da neko ima jači umesto slabiji libido - ako ta želja ipak njime ne ovlada? Ovo pod uslovom da tvoja pretpostavka ima neke osnove u realnosti. Verovatno nema. Jer, hormon koji se kod žene luči u trenutku orgazma je oksitocin, 'hormon ljubavi' - isti hormon koji se luči tokom porođaja i tokom dojenja i koji emotivno utiče na povezivanje između ljudi. Dete će hormon ljubavi verovatno svakako dobiti od svoje majke. I ona od deteta i kroz dete. Meni opet na umu 'čistom je sve čisto'. A ako oksitocin utice na povezivanje izmedju ljudi,to onda moze i da znaci da ce dete biti previse vezano za majku prvo pa onda da ce tokom citavog zivota imati potrebu za preteranom bliskoscu koja u raznim okolnostima zivota moze da rezultira kao ne mogucnost deteta da bude samosvojno postane zavisno od bliskosti.I pod uticajem ko zna kojih strasti krene to na pogresan nacin da ostvaruje tu potrebu za preteranom bluskoscu.A u recimo potpunoj apstinenciji mozda ode u drugu krajnost pa postane previse hladno nepristupacno za okruzenje depresivno i ko zna sta jos.I tako opet nekako sredina ispada zlatna...a i to nije sigurno al eto malo razglabamo. Kao sto rece cistome je sve cisto Edit.pa cak,pade mi na pamet cak i kad bi roditelji ziveli sveto i besprekorno opet novi zivot tj.dete ima punu slobodu da izabere hoce li sve aj da kazem genetski nasledjene navike da upotrebi za proslavljanje djavola ili Boga.Nikakav to garantni list ne moze biti niti treba da bude.I kome je vise dato vise ce i da se trazi.Tako opet onaj sto je mozda nasledio najgore prinese Bogu na zrtvu ono malo sto ima a onaj sto ima najbolje ne prinese nista nego se smatra pravednim i tako propadne.Tako da sloboda u svemu ali sa ciljem, Hristom i prema savesti. Dijasporka, kopitar, Sanja Т. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 Razgovaramo to i jedte poJenta, da muz i zena i pricaju o tome, da slobodno nogu da izraze sve sto im je na pameti. Ima i zena i muskaraca koji to u startu saseku s tim greh je, prljavo je, neprirodno je, bilo u trudnoci bilo van. Pa majku mu kako se neko oseca kad mu partner kaze fuj to, tvoje misli su prljave?! To nije pitanje seksa, nego nase slobode pre svega pred nama samima da upoznamo i sebe i partnera sto dublje, bez osuda i predrasuda,bez unapred pripremljenih fraza i izraza. U redu je i zeleti seks i ne zeleti i praktikovati i ne praktikovati, sve je to u redu i sve je stvar konkretnih dvoje ljudi u konkretnom trenutku. Лапис Лазули, Sanja Т. and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 15 minutes ago, *Jелена* рече A ako oksitocin utice na povezivanje izmedju ljudi,to onda moze i da znaci da ce dete biti previse vezano za majku prvo pa onda da ce tokom citavog zivota imati potrebu za preteranom bliskoscu koja u raznim okolnostima zivota moze da rezultira kao ne mogucnost deteta da bude samosvojno postane zavisno od bliskosti.I pod uticajem ko zna kojih strasti krene to na pogresan nacin da ostvaruje tu potrebu za preteranom bluskoscu. Pa oksitocin se luči i svaki put kad dete sisa, ono, 8-10 puta dnevno mesecima. Mali sisari moraju da se vežu za majku da bi imali normalan psihofizički razvoj. Kroz sigurnu vezanost počinju da stiču nezavisnost i da istražuju svet sve više i dalje. Patološka vezanost pojavljuje se najčešće kao posledica nedostatka stvarne sigurne vezanosti. Лапис Лазули and Dijasporka је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 19 minutes ago, Јелена011 рече Razgovaramo to i jedte poJenta, da muz i zena i pricaju o tome, da slobodno nogu da izraze sve sto im je na pameti. Ima i zena i muskaraca koji to u startu saseku s tim greh je, prljavo je, neprirodno je, bilo u trudnoci bilo van. Pa majku mu kako se neko oseca kad mu partner kaze fuj to, tvoje misli su prljave?! To nije pitanje seksa, nego nase slobode pre svega pred nama samima da upoznamo i sebe i partnera sto dublje, bez osuda i predrasuda,bez unapred pripremljenih fraza i izraza. U redu je i zeleti seks i ne zeleti i praktikovati i ne praktikovati, sve je to u redu i sve je stvar konkretnih dvoje ljudi u konkretnom trenutku. Sex nije neprirodan , prirodan je , ali je logicno da se postavi pitanje - kakva je ta nasa priorda ... Kada bi meni partner stalno pnavljao tu rec prljavo , ja bih se ozbiljno zapitala sta je to u njemu samom prljavo ... i kakve ga to perverzije muce ... Trudnoca je nesto posebno za svaku zenu , bez obzira na sve okolnosti ... Hormoni se menjaju i pripremaju je da bude majka u svakom pogledu ... Ni jedan doktkor vam nece reci da ne upraznjavate sex u toku trudnoce ... ali se i oni sami plase komplikacija ... i savetuju mlade roditelje da se snadju ... Muskarcima valjda to snalazenje lakse ide od ruke ... Paradoksologija and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 13 minutes ago, Arsenija рече Sex nije neprirodan , prirodan je , ali je logicno da se postavi pitanje - kakva je ta nasa priorda ... Kada bi meni partner stalno pnavljao tu rec prljavo , ja bih se ozbiljno zapitala sta je to u njemu samom prljavo ... i kakve ga to perverzije muce ... Trudnoca je nesto posebno za svaku zenu , bez obzira na sve okolnosti ... Hormoni se menjaju i pripremaju je da bude majka u svakom pogledu ... Ni jedan doktkor vam nece reci da ne upraznjavate sex u toku trudnoce ... ali se i oni sami plase komplikacija ... i savetuju mlade roditelje da se snadju ... Muskarcima valjda to snalazenje lakse ide od ruke ... Meni je poslednja trudnoća bila rizična i doktor mi je rekao da ne upražnjavam seks tokom trudnoće. To je ujedno bila i trudnoća u kojoj su me hormoni najviše gonili na seksualne odnose. Naravno da nam nije palo na pamet takvo što. Uzdržanje je uvek itekako moguće. Samo neki od nas za sve ipak traže racionalan razlog, ne iracionalni strah i gađenje. Dijasporka and Јелена011 је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 8 hours ago, Иван ♪♫ рече Ali Dejane, Obivan nista ekstremno nije rekao, niti zagovara. Isto tako ni ja. A okarakterisao si nasa pisanja kao nesto najlosije sto si ikada procitao. Posto te smatram razumnim i pametnim covekom, stvarno bih voleo da cujem neko konkretno objasnjenje. Mozda sve ovo shvatas previse ektremno, iako realno nije. Obivan je potpuno u pravu kada (kako sam ja shvatio) kaze da nas cilj, cilj hriscana nije savrseno udobno telesno zivljenje, vec razumno uzivanje i razumno uzdrzanje. To je sve, nema nista vise od toga. A šta je razumno u tome kada kažeš da ako si bio dva puta na Liturgiji ti je jasno da nema ništa od seksa tokom trudnoće. Prvo, taj seks, i bilo koji, je individualna stvar, odluka.Drugo, takav način razmišljanja je vrlo opasan. Pročitaj šta su devojke i žene sa našeg sajta pričale o svim tim stvarima, pa im ti sad nameći apstinenciju. Paradoksologija, Јелена011 and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 18 minutes ago, Дејан рече A šta je razumno u tome kada kažeš da ako si bio dva puta na Liturgiji ti je jasno da nema ništa od seksa tokom trudnoće. Prvo, taj seks, i bilo koji, je individualna stvar, odluka.Drugo, takav način razmišljanja je vrlo opasan. Pročitaj šta su devojke i žene sa našeg sajta pričale o svim tim stvarima, pa im ti sad nameći apstinenciju. U svakom slucaju, ja barem ne insistiram i ne namecem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 12 minutes ago, Иван ♪♫ рече U svakom slucaju, ja barem ne insistiram i ne namecem. Onda nisi ni prozvan Nametati ljudima grižu savesti nije lepo, naročito od strane teologa. Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Јун 15, 2016 Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 11 minutes ago, Дејан рече Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука