ines Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 Vlasnik Alibaba platforme otvorio dušu REKAO SUROVU ISTINU Bogataš objasnio zbog čega ste siromašni! Osnivač kineske platforme za web trgovinu Alibaba Jack Ma kazao je da su najgori radnici – siromašni ljudi. - Dajte im besplatno, misle da je to zamka. Recite im da je to mala investicija, oni će reći da ne mogu mnogo da zarade. Dajte im prijedlog da ulože mnogo, oni će reći da nemaju novca. Predložite im da probaju nove stvari, žalit će se da nemaju nikakvog iskustva. Recite im da je to što rade tradicionalan posao, oni će reći da je teško raditi ga. Ako im kažete da je to što rade novi poslovni model, oni će reći da je to MLM marketing (način distribucije u kojem firma prodaje svoje proizvode putem samostalnih distributera krajnjim kupcima) – rekao je jedan od najbogatijih ljudi u Kini i dodao: </div> <div id='passback-wb9b4e3d5a8'></div> - Ako im pak, predložite da otvore prodavnicu, oni će se žaliti da nemaju slobode. Kada im predložite da pokrenu novi posao, reći će vam da nisu dovoljno stručni. Ma je također rekao da siromašni ljudi vole da za sve pitaju “Google”, da slušaju prijatelje koji su beznadežni kao i oni. Oni misle više od univerzitetskog profesora, a rade manje od slijepog čovjeka, prenose agencije Jackovo mišljenje. - Samo ih pitajte, šta rade i neće moći da vam odgovore – rekao je on. Na kraju je iznio svoj zaključak: - Umjesto da vaše srce kuca brže, zašto jednostavno ne djelujete brže malo? Umjesto da samo razmišljate o nečemu, zašto ne učinite nešto povodom toga? Siromašni ljudi propadaju zbog jednog zajedničkog ponašanja. Njihov cijeli život je u čekanju! Autor: (N. K.) mudrost jednog vrlo bogatog poduzetnika... sad još i svetuju, do sad su samo mobingovali ljude, maltretirali i pljačakli, blago nama Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 Jok, ovaj Alibaba realno lupeta: ali ne mozes bas da tvrdis da svoju ekonomsku situaciju ne mozes bar malo da poboljsas ako hoces vise da radis. Obogatiti se sigurno neces, tu nema rasprave; za takve situacije su ti ipak potrebna pocetna sredstva, tako da ne vazi bas ono "from rags to riches". Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 REKAO SUROVU ISTINU Bogataš objasnio zbog čega ste siromašni! Jack Ma, da i ja tebi nesto 'kazem' I pogledavši oko Sebe Isus reče učenicima Svojim: Kako je teško bogatima ući u Carstvo Božije! A učenici se zapanjiše na reči Njegove. A Isus opet odgovarajući reče im: Deco, kako je teško onima koji se uzdaju u bogatstvo ući u Carstvo Božije! Lakše je kamili kroz iglene uši proći negoli bogatome u Carstvo Božije ući. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 И појам сиромаштва је релативан и то не доживљавају људи на исти начин. Ја богаташима уопште не завидим, јер смисао њиховог живота је јурњава за профитом, а заправо су сиромашни у другим стварима. Они теже да владају, али је само један прави владар и на нама и на њима, а то је Бог. Ја уживам у ситницама, и срећан сам и не би се мењао са њима. Ја сиромаштво доживљавам на сасвим супротан начин, а то је када човек нема љубави у себи у себи, и нема осећања који красе доброга човека. Према томе, овај богаташ по мени није рекао истину. Новац је нужно зло и свако треба да ради да би га имао довољно, али ниуком случају новац не сме бити једино мерило вредности јер има много ствари вреднији од новца. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 Само да Вучић не чује ово и да не крене да паламуди о кинеској радној етици. Paradoksologija, 3006, Kaludjerovic Sreten and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3006 Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 Истине има и тамо и вамо, ништа није генерално. Али дефинитивно је мали број оних који могу да направе неке озбиљније паре. Сиротиња напорним радом може себи да мало олакша живот, најчешће. А овај господин мало захебава сиротињу, што би се рекло. Види, стоко, како сам ја успешан и способан, дивите ми се сви. Чини ми се да оно што он хмисли најбоље показује ова његова слика, само што на слици користи погрешан прст. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 Само да Вучић не чује ово и да не крене да паламуди о кинеској радној етици. Ваљда Тома? По принципу кад Вучић има Вебера што ја не бих жуте људе. Кад може овај Алибаба, може ваљда и нас 40 разбојника... Плутон, Ronald and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 Риле, то су екстремни случајеви за које немам одговор (споменух и пример црнаца из гета и Рома). Посао за психологе, терапеуте и цело друштво, слажем се. Ти вероватно радиш са таквима, па их знаш скоро све, али за ја се искрено надам да то ипак није већина у српском друштву. Већина сиромашних и незадовољних из мог окружења спадају у једну од две групе: седе код маме и тате са 30+ година и цепају игрице; 2) имају ”сигурне” послиће који им омогућавају неки минимум егзистенције, кукају стално, а плаше се да било шта предузму са својим животом. И једни и други су паметни и способни, знам их целог живота и уверио сам се у то. Само су не лењи, већ инертни и уплашени. Њима се обраћам. Мада знам и људе са умерено тешким породичним ситуацијама (одрастање са коцкарима, алкохоличарима, проблематичном браћом...), а који су успели на крају колико толико. И сам спадам у такве. Моје детињство је било далеко од идеалног, да не улазим у детаље. Ово је само пример. Имаш људе ограничене интелигенције, имаш људе ограничених способности, људе који од малих ногу убијани у појам са свих страна, људе који су одрастали уз разне ријелитије и слично ђубре који су им у недостатку васпитања наметнули искљивљен систем вредности... Мрзи ме да куцам преко телефона даље. Ово што ја причам није оправдање за неуспех, него хоћу да кашем да ствари уопште нису толико једноставне, нити од нас самих завиди толико колико нам се намеће. Онда се још и кривица за тако постављен систем сваљује на оне који су такви јер неко мора да буде такав, јер систем не ноже да опстане без таквих. Мени у животу уопште није лоше, да ме не схвати погрешно неко ко ово чита. И радим много, и трудим се и све остало. Али да сам рођен у неким другим околностима, са истим овим потенцијалима, завршио бих тако што ми је крајњи домет пиво испред продавнице, док расправљам о нуклеарним потенцијалима Америке и Русије. Paradoksologija, Ненад Р. and Tumaralo. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 Има у мом комшилуку Јока која је прије 30 година остала удовица са двоје дјеце, па избјегла и каже да се не боји сиромаштва док има здравља. И ништа јој не фали што се материјалног тиче. С друге стране грди једнога што неће да ради , него чека у реду за народну кухињу, шалта скуп телефон , запалио Давидив и кука стално како нико неће да му помогне, а он би радио, али Има тога и код нас попова. Потроши се беспотребно оно новаца што се добије кад су водице, па после кукњава до небеса. Илити један ђакон кога зову љети да иде на опело као други, а он не диже главу са новина , него само одмахне руком, а кад му жена и дјеца траже паре он грди колеге. Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 Ma je također rekao da siromašni ljudi vole da za sve pitaju “Google” Добро, ово га квалификује као ретарда, без даљег читања. Justin Waters, RYLAH and Плутон је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 Ma je također rekao da siromašni ljudi vole da za sve pitaju “Google”, da slušaju prijatelje koji su beznadežni kao i oni. Oni misle više od univerzitetskog profesora, a rade manje od slijepog čovjeka, Siromašni ljudi propadaju zbog jednog zajedničkog ponašanja. Njihov cijeli život je u čekanju! To i ja mislim. Svako ko je nesto postigao u zivotu nije oklevao. Nije pricao o tome i cekao povoljan atmosferski pritisak , nego je iskoristio pruzenu priliku. Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 Ma je također rekao da siromašni ljudi vole da za sve pitaju “Google”, da slušaju prijatelje koji su beznadežni kao i oni. Oni misle više od univerzitetskog profesora, a rade manje od slijepog čovjeka, Siromašni ljudi propadaju zbog jednog zajedničkog ponašanja. Njihov cijeli život je u čekanju! To i ja mislim. Svako ko je nesto postigao u zivotu nije oklevao. Nije pricao o tome i cekao povoljan atmosferski pritisak , nego je iskoristio pruzenu priliku. Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 Ово је само пример. Имаш људе ограничене интелигенције, имаш људе ограничених способности, људе који од малих ногу убијани у појам са свих страна, људе који су одрастали уз разне ријелитије и слично ђубре који су им у недостатку васпитања наметнули искљивљен систем вредности... Rile kako ti da zastupas ovu tezu o rijalitijama, kad su mega popularni rijalitiji relativno nov koncept zabave za mase cak i na zapadu, i ovaj koncept kako se danas misli na rijaliti show poceo je sa velikim bratom pocetkom novog milenijuma. Generacija koja je od mali nogu pocela sa rijalitijima tek treba da odrastu i nesto pokusaju u zivotu, ali i bez toga zar zaista mislis da rijalitjij mogu doprinijeti da se ljudima poremeti koncept pogleda na zivot do te mjere i onesposobe ih da napreduju u zivotu? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 Имам утисак да је текст очајно преведен и да уопште није објашњен контекст. Бар мени ништа није јасно шта је песник хтео да каже... Нпр. шта значи "сиромашни користе Гугл"? Па ваљда Гугл користи коме треба да нешто нађе на интернету. Какве везе то има са сиромаштвом? Овом новинару као да је био битан само наслов. Што се сиромаштва тиче, за 90% беде заслужни су властодршци и лоша уређења. У његовој Кини се деценијама умирало од глади зато што су се будале играле комунизма. Чим су мало одшкринули врата, милиони су почели да напредују и излазе из беде. GeniusAtWork and Снежана је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 5, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2016 Нпр. шта значи "сиромашни користе Гугл"? Значи да богати користе "Apple". GeniusAtWork and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука