Дејан Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 A sta ako si stvarno gresan ? Pricesce ce da ti bude na osudu ... Ima da te unisti ... Mi smo uvek gresni , ali ne mozemo uvek da se pricestimo ... Zar ne ? Svi smo mi STVARNO grešni, ali, ima nas koji smo zaslepljeni egom pa to ne vidimo. Kako reče vladika Nikolaj: Što je sunce višlje na nebu, čovekova senka je kraća, senka je najduža kada sunce zalazi". Hteo je reći da što je Hristos u nečijem životu na višem stupnju zastupljen, njegov ego je manji. Čovek kada ispoveda svoje nesavršentvo, on primarno ispoveda Božije savršenstvo, što je čovek bliži Bogu svesniji je svojih nedostataka, promašaja. Nije to kompleks niže vrednosti, već blizina Božija . Eto, razbojnik na krstu se nije pričestio, nije se ispovedio, nije se dugo kajao pa je prvi ušao u raj. Ušao je zato što je bio svestan sebe, imao je savest, iskrenost, šta god da je radio čovek u njemu je ipak opstao. Драшко, Paradoksologija, Јелена011 and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 Svi smo mi STVARNO grešni ...... Mozda se nisam lepo izrazila ... Mi smo uvek duzni Hristu . I taj neoduzeni dug je greh ... I onda te nesto zakoci ... Gresan si ... Bas ste cudni , stalno pricate kako je Bog milostiv , kako ce sve da nam oprosti zato sto nas mnogo voli , a mi , sta je sa nama ? Koliko mi volimo Njega ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 A sta ako si stvarno gresan ? Pricesce ce da ti bude na osudu ... Ima da te unisti ... Mi smo uvek gresni , ali ne mozemo uvek da se pricestimo ... Zar ne ? вЕРуј ми добио сам једном духовну "шамарчину" јер сам тако мислио свако ко има потребу да приступи....не могу да препричам догађај али тако ме је Он поучио да се не мешам ко и како приступа, и да је то Његов посао, воља промисао.....и није никога уништило Paradoksologija, Данче*, Nektarija* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 Mi smo uvek duzni Hristu . I taj neoduzeni dug je greh Nismo mi Hristu dužni ništa, bili su dužni Hrišćani Evrope u srednjem veku, kada je Hristos prestavljen kao "zelenaš koji daje pare i naplaćuje kamatu" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 Bas ste cudni О.Т. darling јел идеш у Лондон? Да одеш до цркве Св Саве и запалиш једну свећу за мене.....нисам тамо свратио кад бејах на Острву....а ко зна дал ће бити прилике поново Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 Заиста, ко добије благослов, нек приступи без оклевања. Стварно смо сви грешни, него нам одрвени срце па се правимо да не знамо. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 Nismo mi Hristu dužni ništa, bili su dužni Hrišćani Evrope u srednjem veku, kada je Hristos prestavljen kao "zelenaš koji daje pare i naplaćuje kamatu" Ali ... Zar nismo duzni da ucinimo nesto sa darovima koje smo dobili i da se oduzimo darodavcu tako sto cemo bar malo da se ugledamo na Njega ... ? Hristov sud je strasan , ne samo zato sto smo gresni , vec zato sto je On mnogo dobar ... Kad biste nekome udarili samar , i kad bi vam taj neko okrenuo i drugi , ne bi ste mogli da ga pogledate u oci ... P.s. Ode ova tema predaleko ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 О.Т. darling јел идеш у Лондон? Да одеш до цркве Св Саве и запалиш једну свећу за мене.....нисам тамо свратио кад бејах на Острву....а ко зна дал ће бити прилике поново Idem u februaru ... Moj indijanski Engleski je spreman za sprehenzi ... Vazi ... Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 Nije nam kriv premijer , on i sam kaza da treba da se ugledamo na protestanske zemlje , krivi smo mi . Zeljko , mozda ti formalno nisi gresan , ali sustinski jesi . I onda ti se ne pricescuje . Па не да сам суштински грешан него сам такав од кад знам за себе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 Jedan svestenik u Srbiji je zahtevao od naroda da posti sedam dana na vodi ako zeli da se pricesti. Kada ga je vladika opomenuo da takva praksa nije ispravna on se pravdao da je "tako naucio", da je "obicaj takv", itd. Vladika mu je onda rekao: "Dobro oce, ali to sto ti trazis od drugih onda mora da vazi i za tebe. I ti da postis nedelu dana na vodi pre nego sto se pricestis". Pa kako cu, znaci treba stalno da postim? - "Kakvom merom meris onako ce ti se i odmeriti", rece vladika.Pozdrav u HristuAleksandar http://www.svetosavlje.org/listarhiva/Home.aspx/Topic?topicId=8951 Nektarija*, Драгана Милошевић, Рапсоди and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 Па не да сам суштински грешан него сам такав од кад знам за себе. Mene niko ne razume . Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 Zar nismo duzni da ucinimo nesto sa darovima koje smo dobili i da se oduzimo darodavcu Ako nekom prija da se oseca dužnim, nek se oseća. Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 Po svemu rekao bih, nije nicija da bilo koga odbije od Svete Case, neko ce biti Juda a neko istinski gresnik koji ceka lekara, dostojnog nema ima onih koji su se spremali a ima onih koji nisu ali im srce place od nemoci i zelje, cak ni njima ne treba braniti, nek bude po savesti i srcu njihovome. Crkva je da savetuje i da uci a ne da veze u lance svojim znanjem. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 Ako nekom prija da se oseca dužnim, nek se oseća. Ni Hristu nije prijalo da strada jer da jeste ne bi tražio da ga mimoiđe čaša ta. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 25, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2016 Ni Hristu nije prijalo da strada jer da jeste ne bi tražio da ga mimoiđe čaša ta. Ne prija nikome da strada, zato je i velicina Hristova u tome da dobrovoljno cini volju Oca, koji po samim Hristovim recima jeste veci od Sina. Dakle ponekad ta vera i poslusnost Najvecem iako nosi mozda i Krst stradanja i jeste ustvari kraj, svih muka i to kroz jednu muku kroz jedno stradanje. Sto bi rekli kad si u kontri a poslednje su sekunde odlucujuci gol je u tvojim rukama ima da se pokidas ako treba. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука