Гости Guest - . . .- Написано Јануар 4, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Божићна посланица Митрополита Амфилохија: http://www.svetigora.com/audio/download/12104/04.01.2013_Mitropolit_POSLANICA.mp3 DYNABLASTER, bgpj, Ignjatije and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Ima Amfilohije u svojoj eparhiji cudotvorca kome je sam sv. Vasilije Ostroski bio mentor. sHa_sarcasticlol је л да....хтео си рећи духовник :smile: Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Bolno, ali brutalno istinito... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 "Poruka Amfilohija govor mržnje" Izvor: Beta Podgorica -- Nevladin "LGBT forum progres" ocenio je da je božićna poruka mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija "govor mržnje" i pozvao nadležne organe da reaguju. "Pravoslavna crkva predstavlja deo tradicije koju neguju i LGBT osobe, zato nisu dobri pristupi koji isključuju ljude. Verske organizacije moraju uvažiti činjenicu da je dostojanstvo postala vodeća kategorija i smisao ljudskog života", naveo je u reagovanju direktor Foruma Zdravko Cimbaljević. On je ocenio da Amfilohijeva poslanica "ne iznenađuje, jer se radi o kontinuiranom govoru mržnje koji nije primeren takvom sveštenom licu". Cimbaljević je podgoričkoj televiziji "Vijesti" kazao da ga posebno brine što mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije "salje netolerantne poruke kada vernici slave ljubav i saosećanje među ljudima". Mitropolit crnogorsko-primorski je božićnu poruku posvetio "seksualnoj revoluciji", ocenivši da svet živi u vremenu "afirmacije nagonskog totalitarizma" koji "razara porodiocu i legalizuje sve seksualne izopačenosti". "Ova revolucija novog (prastarog) paganskog totalitarizma... u ime polnog zadovoljenja, pretvara materinu upotrebu iz radionice života u radionicu smrti, legalizuje sve seksualne izopačenosti, od sodomije do pederastije", naveo je mitropolit Srpske pravoslavne crkve. Istakao je da se Crkva svim svojim bićem i svedočenjem protivi "protivprirodnom, beslovesnom i jalovom raspaljivanju muškog na muško i ženskog na žensko". B92 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Ja bi lgbt osobama zabranila rec ljubav, zato sto je kaljaju i umanjuju do pepela .Sad lepo obrisite ovaj odgovor,ali kad neko napada Episkope e i ja cu njih. bgpj, pink panter, Иван 123 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 "Говор мржње" свакако није (шта год то било...), али могао би Митрополит и на неку позитивну тему да нешто каже... Чисто за промену. Зосима, Sherlock H. and Juan Valdez је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Капирам да види као Епископ који греси највише притискају и збуњују људе, па сходно томе и говори. Dugousko је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Содома и Гомора су увек били лајт мотив митрополита...а бре,није секс највећи проблем у овој земљи... Juan Valdez је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Упоредити његове и Григоријеве посланице. Мрак, безнађе, песимизам, а на другој страни светлост, нада, оптимизам и уопште слављење живота. Капирам да је хришћанство ово друго... Sherlock H. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Ja bi lgbt osobama zabranila rec ljubav, zato sto je kaljaju i umanjuju do pepela .Sad lepo obrisite ovaj odgovor,ali kad neko napada Episkope e i ja cu njih. Ма није само поента у нападању Епископа, то је и за очекивање.. али је страшна потпуно лажна и небулозна интерпретација његових речи помоћу чега од њега праве мрзитеља... а ми својим ћутањем .. (бар ми којима је Христос у Срцу)... хтели не хтели саучествујемо у тој прљавој работи.. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Интерпретација речи, бла бла... Па ако неко стално треба да ти интерпретира речи, то у најмању руку значи да ниси баш најјаснији. sqny је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Ма није само поента у нападању Епископа, то је и за очекивање.. али је страшна потпуно лажна и небулозна интерпретација његових речи помоћу чега од њега праве мрзитеља... а ми својим ћутањем .. (бар ми којима је Христос у Срцу)... хтели не хтели саучествујемо у тој прљавој работи.. Znam kako će ovo da zvuči... ali najiskrenije bih voleo da čujem interpretaciju njegovih reči iz ove božićne poruke u kojoj interpretaciji on nije "mrzitelj"... ja zaista ne vidim kako mogu te rečenice da se drugačije interpretiraju... uostalom, eto ti prilike da ne saučestvuješ ćutanjem... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Интерпретација речи, бла бла... Па ако неко стално треба да ти интерпретира речи, то у најмању руку значи да ниси баш најјаснији. Ми хришћани поштујемо... Свето Писмо... Предање... а од свега највише ЛИЧНОСНИ однос... Извини .овако... Јел ти познајеш Владику Амфилохија ? .. Middle-earth је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Znam kako će ovo da zvuči... ali najiskrenije bih voleo da čujem interpretaciju njegovih reči iz ove božićne poruke u kojoj interpretaciji on nije "mrzitelj"... ja zaista ne vidim kako mogu te rečenice da se drugačije interpretiraju... uostalom, eto ti prilike da ne saučestvuješ ćutanjem... Врло просто, није мрзитељ, ово је говор из љубави и бриге према онима које сматра заблуделима. Јел јасније? Middle-earth, Милан Б, bgpj and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Ko god je gledao ZRU Divan kada je Mit. Amfilohije bio gost, mogao je da oseti Njegovu dobrotu, smirenoumlje i ljubav, a nikako mržnju u bilo kom obliku. Verujem da je uživo još bolji. Middle-earth, Драгана Милошевић, Иван ♪♫ and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука