Драгана Милошевић Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Јес, Очева је воља да страда кад си запео с питањем, јер је само на тај начин мога да приближи људе Себи. Није Му циљ да човек стоји у припрати, него што ближе олтару. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Kratos, malo se pravis naivan? Sotona u prevodu znaci - neprijatelj, buntovnik, onaj koji se protivi volji Bozjoj. Hristu valja da strada, jer izbegavanje stradanja u Njegovom slucaju za sobom neminovno povlaci bezanje i nesuocavanje sa zlim, On mora da se odrekne sebe kao Sin Bozjeg na sudu ovoga sveta da bi izbegao stradanje na Krstu, jer je zbog toga i osudjen sto je potvrdno odgovorio na pitanj: ,,Zaklinjem te Bogom živim da nam kažeš jesi li ti Hristos, Sin Božiji?" Nije odgovorio potvrdno.Rekao je koliko mi se čini ti kaza.Ali i sam iznosiš ovde nešto o čemu ja pišem od samog starta da je protivljenje stradanju protivljenje Božijoj volji.Tako sam temu i počeo postavivši pitanje zašto je to Očeva volja. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 1.Znači da bez stradanja nema spasenja? 2.Šta je drugo?Kako to umire besmrtni Bog? 3.Znači da je otpust grehova nastupio tek po stradanju.Tada Hristos kaza svrši se. 1. Stradas svakako, a samo dobrovoljno razapinjanje (svojih egocentricnih zelja i poriva), za bliznjega spasava. 2. Lepo , umire ljudskom smrcu. 3. Malo morgen; dosao je jer nam je oprostio, nije dosao da popije pivo. Do nas je zelimo li oprostaj ili ne, tj. mi odgovaramo sa "hocu" i "necu". "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Јес, Очева је воља да страда кад си запео с питањем, јер је само на тај начин мога да приближи људе Себи. Није Му циљ да човек стоји у припрати, него што ближе олтару. Pa svi se nešto kao snebivaju to da kažu nego ide Adam i Eva,pa kenozis pa po ovo pa ono mi smo zli itd... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Ne znam.. Al' da je on sebe žrtvovao nas da spasi.. Jedini odgovor koji mi pada na pamet je.. da je žrtva bila za Ljubav Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Zašto kaže da valja da strada? Naziva ga sotonom od silnog smirenja?Ne bih rekao. Не разумем шта те ту толико буни. Није Богу "требало" да некога мучи да би испунио некакву "правду". Христос је страдао зато што сви људи страдају, а Он је постао човек - само што је за разлику од нас васкрсао из мртвих. У Православљу уопште није акценат на Христовом страдању, него на васкрсењу. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Po tebi je Hristos dao odrican odgovor??? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 1. Stradas svakako, a samo dobrovoljno razapinjanje (svojih egocentricnih zelja i poriva), za bliznjega spasava. 2. Lepo , umire ljudskom smrcu. 3. Malo morgen; dosao je jer nam je oprostio, nije dosao da popije pivo. Do nas je zelimo li oprostaj ili ne, tj. mi odgovaramo sa "hocu" i "necu". 1.Pričamo o Hristu ne o meni.Zapovest o ljubljenju bližnjeg sadrži i kvantitet te ljubavi a to je kao samog sebe(valjda to nije egocentrizam) 2.Samo ljudi umiru ljudskom smrću,za tebe je onda Isus običan čovek ko i svaki drugi 3.Da zato se i kaže da je on savršena žrtva koja nas čisti pred Bogom,malo tomorrow Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Po tebi je Hristos dao odrican odgovor??? Nije ali nije dao ni potvrdan.Ja to više shvatam kao odgovor ,,po tvojoj veri neka ti bude,,. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Takodje, bila je potrebna tolika zrtva i stradanje i iz razloga da ,,onima koji su u iskusenjima moze pomoci, jer je sam trpio i bio kusan." Jevrejima 2, 18. Moze li ko nije imao smrtni slucaj u porodici razumeti onoga koji ga je imao? Moze li u potpunosti saosecati s njim? Moze li zdravi saosecati sa bolesnim? Moze li bogati saosecati sa siromasnim? Moze li sit saosecati sa gladnim... Ne moze! ,,Dakle, nemamo poglavara (predstojatelja!!!) svestenickog koji ne moze postradati s nasim slabostima, nego koji je u svacemu iskusan, kao i mi" Jevrejima 4, 15. Кратос and Натан је реаговао/ла на ово 2 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Tako sam temu i počeo postavivši pitanje zašto je to Očeva volja. Stradanje je Oceva volja jer u ovom i ovakvom svetu "svako ko zeli pobozno da zivi bice gonjen". Dakle, ne moze izbeci stradanje, jade, tugu... Onaj ko ide putem vrline ne moze drugacije proci. A sta onda reci za svecelu vrlinu i samo sustastvo vrline - ocovecenog Bozanstvenog Logosa Bozjeg?! Натан је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Dakle Otac je zahtevao ljudsku žrtvu?Zar nije ovo čista juridika da bi mogao da oprosti neko mora da plati? Не можеш да опростиш ако ти опроштај није затражен, и то је било потребно , а страдање је неминовност постојања у овом палом свету а не услов за опроштај . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Zašto je Bogu bila potreba takva strašna žrtva,poput ljudske koja je stradala u liku Isusa Hrista da bi nam Bog oprostio naše grehe?Zašto je takva bila volja Oca nebeskog? Откако је света и века, а то је и-ха-хај, нас мучи један гадан проблем од кога се умире, а зовемо га Смрт. Бог је, као што је и обећао, послао свог Сина да нам тај проблем реши, јер сами не можемо. Да би га решио, Син је морао да умре и васкрсне и нама пошаље поруку: Ево, овако ћете и ви. Е, али има једна цака; да би умро и васкрсао морао је прво да страда. По мени, то је то, али вероватно постоји и неки теолошко-филисофски одговор. То не знам. :-? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Није била потребна. Могао је Христос да дође међу људе, умре природном смрћу и васкрсне. Хришћанство би било исто. Ја се не слажем. Не може бити жртва "само јер је узео нашу природу", не бисмо ми могли кроз Њега да се спасемо. Тако не би могао да буде Пут. Лепо каже "Који хоће (моменат слободе избора), нека се одрекне себе, узме свој крст и нека пође за мном...". Све је било онако како је морало да буде. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Ја се не слажем! Па форум би био досадан кад би се сви у свему слагали... Како ти размишљаваш? Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука