Jump to content

El rincón de Juan

Препоручена порука

пре 10 минута, Avocado рече

Ne vredi. Više puta sam povodom takvih vesti slušao priče direktora škole u nekom manjem mestu ili selu... kako učitelj/profesor ima obezbeđen stan (što je odmah "bonus" u zaradi za mnoge), gledaće ga/nju ko malo vode na dlanu... uz to se u polu-šali doda i "naćićemo mu/joj i muža/ženu"... ali ne vredi. 

S obzirom na to koliko je skuplji život u Beogradu i veća prosečna plata u Beogradu, okolnost da prosvetari imaju iste plate svuda je sama po sebi neka vrsta subvencije... i opet ne vredi.

Ja gledam i po ovim mojim pripravnicima koji mahom dolaze iz provincije... nema tih para za koje bi se vratili nazad.

P.S. Sve ovo što pričamo su naravno generalizacije i ne važe za svakog, odnose se na većinu, po mom "slučajnom uzorku"...

A ono jest. I ja sam otisao iz varosice i ne mislim se vrqcati. Bukvalno nema nicega da se radi mimo sjece sume :/

Pade mi na psmet kako su Grci placali nastavnike basnoslovno da predaju u zabacenim mjestima...ali...Grcka je to i prodje kako prodje.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 53 минута, Ћириличар рече

E pa, paslushai eta, kapitalistichesky ublyudak 5906fb3292ab3_C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_SavedImages_images(1).jpg.49d68438ae049236919a318cc8b55859.jpg

Posto je obrazovni sistem u Srbiji drzavni, vlast moze ponuditi vece plate prosvjetarima u provinciji. Subvencionisanje - ali ne krivi nikakvu konkurenciju znacajno u ovom konkretnom slucaju.

Eh, kagda my byli na vainye...

Добро, то нису субвенције, то је стандардна ствар коју послодавци раде. Наставници би заправо свакако требало индивидуално да преговарају о плати, а не да синдикати одлучују о томе и лобирају. Не заслужују сви наставници да буду исто плаћени, будимо реални. 

Једино што држава не би уопште требало да буде послодавац, али то је друга тема. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juanito рече

Једино што држава не би уопште требало да буде послодавац, али то је друга тема. 

BUT WHO WILL BUILD THE ROADS!! :D

Подели на овим сајтовима

Ja sam odusevljen koliki je stereotipni streber ova cura :D Simpaticno. E da, prica nesto o crnim rupama koliko sam slusao.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Ћириличар рече

Ja sam odusevljen koliki je stereotipni streber ova cura :D Simpaticno. E da, prica nesto o crnim rupama koliko sam slusao.

Ма јес`... ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ja danas isao na izlet do Sipova. Ostalo mi u sjecanju jos prije 5 godina teletina ispod saca dok sam isao na teren, pa danas zapalim sa familijom ima lijep restoran pored smargdno zelene rijeke janj. Dok smo dolazili u mjesto curici bila muka i povracala. Htjedoh u povratku uzeti tablete protiv mucenja, i konobar mi rece kako ne radi danas apoteka njegova zena isla ujutro neke tablete da kupi pa nije mogla. Pored toga Sipovo je selendra, ne znam ni da li promenadu imaju poprilicno zaostalo mjesto....e tome se radi sto mjesta u Srbiji i regionu su poprilicno zaostala bez osnovnih stvari za zivot. Kako neko da se seli onda iz naprednijeg mjesta. Nasa sela i manji gradovi tesko da se mogu porediti sa zivopisnim seocima i manjim jestima u Njemackoj gdje sve vrvi od aktivnosti i zivota, a putna komunikacija je odlicna mozes ocas posla biti u nekom vecem gradu ako ti treba nesto sto nema u malom mjestu.

Sljedeca je Derventa. Nesto govorkaju da se jako preobrazila u poslednje vrijeme i da je postala pogodno mjesto za zivot, pa me zivo interesuje da li je tako. Mada manje vise, i ako jeste, samo je nepisan izuzetak od pravila da su manja mjesta u regionu poprilicno nepogodna za zivot, a putovanje u njih iz nekog veceg mjesta takodjer neugodno i zamorno. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Izuzetno politicki nekorektno! Odlicno!

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juanito рече

@RYLAH

Је л' то исто оно Шипово одакле је Змај? :smeh1:

Isto to, idelan grad za takvog karaktera :)

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Коначно неки патриотизам и русофилија који се мени свиђају!

http://www.blic.rs/slobodno-vreme/prsate-patriotkinje-zasto-nas-ovo-ne-cudi-zenske-grudi-u-rusiji-krasi-putin/csfnklp

Подели на овим сајтовима

Странци који аплицирају за холандско држављанство (можда и стални боравак), морају да полажу испит интеграције у друштво. Ово је једно од питања (колега који полаже управо поставио на фејсу):

Музика у комшијином стану је гласна. Ахмеду то смета  Шта је најбоље да Ахмед уради?

1) позове полицију

2) позвони и замоли комшију да смањи

3) позвони и удари комшију

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...