Jump to content

El rincón de Juan

Препоручена порука

Мислим да је младих било доста зато што се они најлакше примају на ове форе. Не знам зашто, али момцима мојих година, па и оним око 30-35 год се лако продаје патриозизам, Српство, јунаштво, агресивност...

Ја лично избегавам такво друштво, па и не знам много о њима. Капирам да су неиживљени, неистрошени, пуни снаге, енергије и онда би само да се бију, буне...  То јесте својствено нама млађима, да тражимо и боримо се за нешто ново, нешто своје. Не знам само зашто их привачи та ксенофобија и затуцаност. Вероватно јер не знају за боље.

Ја бих њима преписала да раде осам сати, тренирају сат-два, имају секс два-три пута дневно, прочитају понешто, упознају неког као из оне рекламе за пиво, ко је скроз другачији од њих.. среде мало свој живот. После неког времена им каменовање наркомана са Дорћола не би било интересантно. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 15 минута, Lady Godiva рече

Мислим да је младих било доста зато што се они најлакше примају на ове форе. Не знам зашто, али момцима мојих година, па и оним око 30-35 год се лако продаје патриозизам, Српство, јунаштво, агресивност...

Ја лично избегавам такво друштво, па и не знам много о њима. Капирам да су неиживљени, неистрошени, пуни снаге, енергије и онда би само да се бију, буне...  То јесте својствено нама млађима, да тражимо и боримо се за нешто ново, нешто своје. Не знам само зашто их привачи та ксенофобија и затуцаност. Вероватно јер не знају за боље.

Ја бих њима преписала да раде осам сати, тренирају сат-два, имају секс два-три пута дневно, прочитају понешто, упознају неког као из оне рекламе за пиво, ко је скроз другачији од њих.. среде мало свој живот. После неког времена им каменовање наркомана са Дорћола не би било интересантно. 

Jer se u njima projavljuju klasicni muski arhetipovi ( da da, kinstrukti su ali su odvec duboko ukorijenjeni i lako se na njih primaju vrece testosterona jer usmjeruju tu agresivnost na nesto konkretno i daju joj smisao - brani drustvo, narod, naciju, svoju malu ;) ).

I onda dodas kulturu koja ne cijeni intelektualno koliko cijeni fizicko, duhovno jos praznu, brdo averidz Srba oko momaka koji kazuju "kako stvari stoje" i adidas trenerke i voala!

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Аурор рече

Bogu hvala da je tako, ako jeste... :)

Ne primaju se oni na dobro rodoljublje, nego na susti nacionalizam kojem je uvijek neko drugi kriv.

Tj. primaju se na Baje Knindze umjesto na Rokije Vulovice.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Аурор рече

Bogu hvala da je tako, ako jeste... :)

Ти коју се примају нису нити су јунаци, нити воле свој народ, нити су икад ишта добро урадили за себе или Србију, коју толико воле.

То што вичу на утакмицама против Албанаца и Хрвата, тетовирају крсну славу и четири С на листу ноге, и мрзе све који су другачији није родољубље.

Мада шта ја знам о томе? Мени је све једно ко је које нације и не примам се на великосрпске приче. ne_shvata

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Lady Godiva рече

Ти коју се примају нису нити су јунаци, нити воле свој народ, нити су икад ишта добро урадили за себе или Србију, коју толико воле.

Pa onda nikakva vajda od toga...

Zato rekoh "ako veruju". :)

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Ћириличар рече

Ne primaju se oni na dobro rodoljublje, nego na susti nacionalizam kojem je uvijek neko drugi kriv.

Tj. primaju se na Baje Knindze umjesto na Rokije Vulovice.

Nacionalizam jeste rodoljublje i blage veze nema sa mržnjom niti krivljenjem drugih već je to ljubav prema soptvenom narodu i njegoj kulturnoj baštini i tradiciji.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Аурор рече

Pa onda nikakva vajda od toga...

Zato rekoh "ako veruju". :)

Па и да верују, то ми је некако површно. Волиш државу, историју, традицију.. волиш Србе зато што си ти један од њих. Волиш Душана јер је био освајач, мрзиш Сулејмана јер је био освајач.

Не знам, мени је то мало глупо. Свака личност је за себе. Не осећам да ми је читава нека нација пријатељ или непријатељ. Волим Србију јер сам ту рођена и живим, па сам навикла на њу. Да сам рођена у Чилеу, волела бих ту државу и народ више од осталих јер би ми били ближи. Ја сам више за човекољубље него родољубље. :)

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Lady Godiva рече

То што вичу на утакмицама против Албанаца и Хрвата, тетовирају крсну славу и четири С на листу ноге, и мрзе све који су другачији није родољубље.

Мада шта ја знам о томе? Мени је све једно ко је које нације и не примам се на великосрпске приче. ne_shvata

Ali pazi sad ovo - takvi nisu vecina u ovom kampu. Imas ogroman broj relativno obicnih momaka koji tvrdokorno vjeruju u ovakve patriJotske stavove jer "tako treba, to je nase".

I nisu ksenofobicni niti netolerantni u vecini slucajeva, ali jesu jako teritorijalni za svoju naciju i neizmjerno lojalni njenoj ideji.

Eto, ja sam odrastao u okruzenju gdje je rodoljublje podrazumijevano kao to da sunce izlazi na istoku, a liberalizam kao mentalni poremecaj i rijetko sam gdje vidjeo tako jak sentiment lojalnosti svojoj grupi.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Nacionalizam jeste rodoljublje i blage veze nema sa mržnjom niti krivljenjem drugih već je to ljubav prema soptvenom narodu i njegoj kulturnoj baštini i tradiciji.

Nisu ni blizu. Nacionalizam je ideologija XIX vijeka a rodoljublje je starije od toga podobro. Kod nas su nacionalizam i rodoljublje smjesani zbog zbrkane nam istorije. Ali kod drugih nije tako. Vidi Francusku - mi bismo svi uskliknuli kako je Le Penova jefina prava patriotkinja a na nju najveci francuski konzervativci i nosioci degolizma osipaju paljbu.

Nacionalizam ti je HDZ npr. i ono hrvatsko ludilo. Patriotizam ti je ovo u Francuskoj :)

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Lady Godiva рече

Па и да верују, то ми је некако површно. Волиш државу, историју, традицију.. волиш Србе зато што си ти један од њих. Волиш Душана јер је био освајач, мрзиш Сулејмана јер је био освајач.

Не знам, мени је то мало глупо. Свака личност је за себе. Не осећам да ми је читава нека нација пријатељ или непријатељ. Волим Србију јер сам ту рођена и живим, па сам навикла на њу. Да сам рођена у Чилеу, волела бих ту државу и народ више од осталих јер би ми били ближи. Ја сам више за човекољубље него родољубље. :)

Do you have a moment to hear the Word of Jordan B. Peterson? :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...