Аурор Написано Мај 6, 2017 Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 пре 9 минута, Juanito рече Само је овде питање шта је то моје. Породица свакако, пријатељи, родбина, црква, ЖРУ, рокери... Шта ко воли шта му је блиско. Али зашто би авериџ Србин био више мој од пријатеља Италијана, то ми не иде у главу код тог "национализма" или како год се зове. Pa dosta toga delite, mnogo više od ovih heretics Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 6, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 пре 4 минута, Аурор рече Pa dosta toga delite, mnogo više od ovih heretics Са око пола Србије не делим апсолутна ништа. У мој део Србије не дам се дира и баш је волим. Не ложим ти се ја баш на те колективизме. Волиш оно што волиш, а не оно што су ти рекли да треба да волиш. Paradoksologija, Lady Godiva, Justin Waters and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 6, 2017 Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 пре 17 минута, Juanito рече Само је овде питање шта је то моје. Породица свакако, пријатељи, родбина, црква, ЖРУ, рокери... Шта ко воли шта му је блиско. Али зашто би авериџ Србин био више мој од пријатеља Италијана, то ми не иде у главу код тог "национализма" или како год се зове. Jer zivite zajedno u istoj zemlji i zavisite jedan od drugog da se odbranite od neprilika i napada. "Ali ja ne zivim u Srbiji, nije vise takvo stanje u svijetu itd." Exactly. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 6, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 пре 1 минут, Ћириличар рече Jer zivite zajedno u istoj zemlji i zavisite jedan od drugog da se odbranite od neprilika i napada. "Ali ja ne zivim u Srbiji, nije vise takvo stanje u svijetu itd." Exactly. Разлог за национализам разумем, само се не слажем. А мало је контрадикторно, да не кажем немогуће, да је сваки национализам на овом свету последица одбране. Некако је ту превише невиних. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 6, 2017 Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 пре 17 минута, Juanito рече Драги је њу изабрао, у нацију си бачен рођењем. Naciju takodje biras, da li napustas staru i biras nocu, ili postajes apatrid ili ostajes pri prvobitnoj naciji. To rade imigranti koji se asimiliraju. пре 16 минута, Lady Godiva рече Знаш добро да би радила палица. Кажем да ја волим све мушкарце овога света, без обзира да ли су Срби, Порториканци, Етиопљани.. Холанђани, ако је то овде дозвољено рећи. Фора је што волимо "наше" јер са њима имамо доста тога заједничког, исто зато их и не волимо. Али када видиш да имаш многе ствари заједничке и са другим народима, да сваки од њих има богату историју, културу.. а и да нема, сваки појединац је прича за себе. Треба да буде човек отворен, да схвати да је Земља прелепа, наша држава је само један део те лепоте, да су људи различити, а слични.. Људи се боје глобализације, транзиције (и осталих ција), промена и онда се држе за оно што је старо, испробано, познато. Желе да се врате кореним и Душановом царству. Мисле исто као да још увек живимо по племенима. Ђетићи су поносније верзија. По два сата?! Па да л' си ти нормалан? Немам ти ја времена и живаца за то. Ponosni na Njegosa i Petrovice koji im dodjose iz Bosne :P Ne nisam normalan. Zato ja imam zivaca za ovo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 6, 2017 Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 пре 2 минута, Juanito рече Са око пола Србије не делим апсолутна ништа. У мој део Србије не дам се дира и баш је волим. Не ложим ти се ја баш на те колективизме. Волиш оно што волиш, а не оно што су ти рекли да треба да волиш. Pa nije to kolektivizam, nema kolektivizma (sem kad političari otimaju pare u ime viših kolektivnih interesa...). Ništa ti ne određujem šta treba, pričam šta je prirodno. Sigurno da bi npr. voleo kada bi Srbija postala razvijena, uređena i bogata zemlja itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 6, 2017 Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 пре 1 минут, Juanito рече Разлог за национализам разумем, само се не слажем. А мало је контрадикторно, да не кажем немогуће, да је сваки национализам на овом свету последица одбране. Некако је ту превише невиних. I nije nelogicno. Nije potrebno da postoji prijetnja od koje bi se branio. Dovoljno je da postoji percepcija da postoji opasnost Tako Hrvati pola vijeka histerisu da im Srbi hoce uzeti jezik, iako toga nigdje nije bilo u srpskim intelektualnim krugovima. Lady Godiva and Juanito је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 6, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 пре 3 минута, Ћириличар рече Naciju takodje biras, da li napustas staru i biras nocu, ili postajes apatrid ili ostajes pri prvobitnoj naciji. To rade imigranti koji se asimiliraju. Па ето, по Аурору је то неприродно. А баш ме заима шта је природно да раде муж и жена из различитих нација које зарате... Justin Waters, Paradoksologija and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 6, 2017 Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 пре 1 минут, Juanito рече Па ето, по Аурору је то неприродно. А баш ме заима шта је природно да раде муж и жена из нација које зарате... Ima zanimljiva prica o japanskoj porodici iz WW2 ciji su sinovi bili i u japanskoj i americkoj vojsci. Zaboravih im prezime. Akino ili tako nekako? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 6, 2017 Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 пре 2 минута, Juanito рече Па ето, по Аурору је то неприродно. А баш ме заима шта је природно да раде муж и жена из различитих нација које зарате... Da se sklone na bezbednost i nadaju da će što pre da se sve završi. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 6, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 пре 1 минут, Аурор рече Da se sklone na bezbednost i nadaju da će što pre da se sve završi. Али зар то није издаја њихових нација са њихове стране? Ћириличар and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 6, 2017 Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 Ako u tvojoj naciji ima ljudi koji bi nekom nešto uradili samo jer je druge nacije, imaš moralnu dužnost da se i njemu suprotstaviš. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 6, 2017 Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 пре 1 минут, Juanito рече Али зар то није издаја њихових нација са њихове стране? Pa to je ta razlika između nacionalizma i rodoljublja. Ne može da bude dužnost da mrziš nekog i da je izdaja kad nećeš. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Мај 6, 2017 Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 пре 3 минута, Ћириличар рече Ponosni na Njegosa i Petrovice koji im dodjose iz Bosne :P Паметни људи, знали су где је боље. пре 5 минута, Juanito рече Па ето, по Аурору је то неприродно. А баш ме заима шта је природно да раде муж и жена из нација које зарате... Сексуални штрајк до се рат не оконча. Juanito је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Мај 6, 2017 Пријави Подели Написано Мај 6, 2017 пре 4 минута, Lady Godiva рече Паметни људи, знали су где је боље. Сексуални штрајк до се рат не оконча. Ma jok bona, dosli da izrabljuju balavurdiju doljam. U Bosni ih provalili Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука