Jump to content

Da li se u Srbiji samuje zbog nerealnih očekivanja?

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Желео бих да ми неко објасни, из свог доживљаја, шта је то љубав?

Ono kad si spreman d zbog nekog zapalis citav svet i svaki put kad pogledas tog nekog srce ti puno . Kad se nasmejes svaki put kad pomislis na tog nekog i opet ti srce puno . Kad ti nije tesko da uradis bilo sta samo da bi video osmeh na licu tog nekog i kad bdis nad njim stalno i brines mada nema stvarnog razloga za brigu . Kad vreme koje ne provedete zajedno smatrate izgubljenim i kad delite apsoluto sve , nade i zelje i radost i tugu i muku 

Подели на овим сајтовима

пријатна осећања са неком особом имају рок трајања, шта после тога?

E, da, u odnosima medju ljudima generalno, desava se to da nereseni konflikti unistavaju odnos. Problemi u odnosu koji se guraju pod tepih polako cine coveka nervoznim, pa i zaboravi zasto, i tako odnosi pucaju. Prema tome, treba biti iskren prema samom sebi pre svega, potruditi se razumeti svoje potrebe, i ono sto ti smeta, i onda svaki problem iskomunicirati i resiti. Tada dolazi do emotivnog opustanja i ljubav opet procveta

:)

Подели на овим сајтовима

Evo moje neko iskustvo je da se samuje (čitaj samujem :D ) zbog osobenjaštva. Ono kad čovek neće da izađe iz neke komforne zone i reskira, tj. ne sme, a bi, pa je kivan na sebe. Posle se to projektuje na druge, dolazi do nekog grčevitog stanja u kome se provlači kroz čitav život.
Zato, jedan motivacioni video :)

Nekako mi se čini da je ljubav kad počneš da držiš drugoga u centru za promenu, a ne samo sebe... Kad utihnu svi oni leptirići i lepa osećanja, ti još uvek imaš snage da pogledaš tu voljenu osobu i da se ne pokaješ što si joj dao srce, pa makar i ona izabrala da ti okrene leđa...

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Све то лепо звучи у теорији, на филму или серији, пракса је изгледа мало другачија.

Подели на овим сајтовима

Recimo kad teze podnosis patnju voljene osobe nego svoju sopstvenu. Isto vazi i za radost, uspeh... Za sad mislim da nema goreg osecaja od onog kada voljena osoba pati, a ti ne mozes da joj pomognes. To je negde ljubav, zajednicko radovanje i stradanje.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Све то лепо звучи у теорији, на филму или серији, пракса је изгледа мало другачија.

чему вера онда? :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

https://www.youtube.com/watch?v=wz93iOO-jSc&list=RDwz93iOO-jSc

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

То ти је оно кад си на пример наркоман 10 година и покушаваш да се отргнеш из тог света ал не иде. Па некако набасаш на цркву па те онда зилоти убеђују да си недостојан да се причестиш. Па на крају налетиш на неког ко ти ипак објасни да су сви недостојни једнако колико и ти па се ипак причешћују. Приђеш путиру једног дана, причестиш се, тело Христово примиш, извор бесмртности окусиш и окусиш и видиш да је благ Господ. Осетиш колико је благ Господ који је створио васиону( васељену) и све што постоји у свемиру. Схватиш и осетиш колико је благ Онај који је најмоћнији. Тад схватиш и осетиш да Он може бити благ јер је љубав. Иако моћан ипак благ. И не тера никога на џихад. И онда после тога и ти тако волиш све одреда и цвеће и дрвеће и људе ( које је иначе најтеже волети). 

Подели на овим сајтовима

To je negde ljubav, zajednicko radovanje i stradanje.

Мало виши ниво је заједничко радовање и страдање са целим својим народом. А највиши ниво је заједничко радовање и страдање са целим човечанством.

Подели на овим сајтовима

Мало виши ниво је заједничко радовање и страдање са целим својим народом. А највиши ниво је заједничко радовање и страдање са целим човечанством.

А још виши од највишег је заједничко радовање и страдање са ванземаљцима.

Подели на овим сајтовима

А још виши од највишег је заједничко радовање и страдање са ванземаљцима.

И не само то, него и са бићима из других димензија укључујући и врховног креатора свих димензија!!

А затим и са Господаром свих креатора различитих креација од којих су неке и димезије и њихових бића а који постоји изван овог мултиверзума тако што не постоји( мислим то му је начин постојања).

Али нисам о томе хтео да пишем да ме не би неко погрешно разумео, рецимо да помисли како се трипујем да тако нешто постоји или томе слично...

;)

Подели на овим сајтовима

Ja ti rekoh iz licnog iskustva. Evo 7 godina smo zajedno  i volimo se isto kao na pocetku, u stvari ne isto , dublje , zrelije .Pitanje je sta (koga trazis) i koliko trazis srcem a koliko razumom 

Подели на овим сајтовима

Ja ti rekoh iz licnog iskustva. Evo 7 godina smo zajedno  i volimo se isto kao na pocetku, u stvari ne isto , dublje , zrelije .Pitanje je sta (koga trazis) i koliko trazis srcem a koliko razumom 

Drago mi je, to bi bio odgovor šta ljubav jeste.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...