GeniusAtWork Написано Октобар 19, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2015 Mislite li da ce biti rata? Iskreno, jedina normalna je Kina. SAD i Rusija demonstriraju moc kad god im se ukaze prilika. I mislim da time pokazuju potpunu nezainteresovanost za sve i svakoga i krajnju neozbiljnost, ima ovaj svet podosta teskoca sa ekoloskim katastrofama koje nam slede. Iskreno se nadam da neće...dosta nam je bre više ratova za sva vremena. Џуманџи and Плутон је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 19, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2015 Izrael ima izlaz na more, ima neuporedivo jaču ekonomiju od bilo koje zemlje u regionu, najjači lobi na svetu i jednu od najopremljenijih i najmodernijih armija na planeti. A skoro sigurno imaju i nuklearno oružje, mada to nikada nisu zvanično priznali, pa se to smatra za javnu tajnu. Meni se čini da je sa nama tačno suprotan slučaj... И још примају огромну помоћ од САД-а. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 19, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2015 Izrael ima izlaz na more, ima neuporedivo jaču ekonomiju od bilo koje zemlje u regionu, najjači lobi na svetu i jednu od najopremljenijih i najmodernijih armija na planeti Zato sto nisu nikada mesali trgovinu i politiku. I realno imali su jedan nacionalni cilj. Svi govorimo ugledaj se na Izrael a kad se spomene nacionalni interes Srbije, onda nastaje problem. U sustini plasim se da ako nas uslove Kosovom unistice nas trgovinom a to bi bilo suludo dozvoliti. Mozda jos nije kasno.... GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 19, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2015 Postoje i ona uska vrata u EU a to je da nisu sve clanice zajednice priznale nezavisnost Kosova, pa bi u takom poretku stvari mozda Srbija ipak nekako mogla izbegnuti priznanje Kosova i postati clanica EU. E sad je mozda vec danas popodne kasno ako se ne radi u tom pravcu. Ali definitivno da se ovakav stav mora naglasavati u svakoj zvanicnoj poseti drzavnika, iako nije na dnevnom redu. Uvek naci prigodan trenutak i forsirati takav stav. Taj stav trenutno nema alternativu. Ako budemo cekali uslove pridruzivanja onda nece biti vremena za ovakvu raspravu. Nasi politicari nisu normalni ako cekaju da priznanje kosova dodje na dnevni red. Ovo je vrlo bitno pitanje, odnosno ovo je jedino pitanje gde moze da dodje do lomljenja grane. Postoji opcija da je Srbija vec pokradena i da nasi politicari ucestvuju u tome i cekaju taj uslov, koji ce naravno narod Srbije odbiti a lopovi zatvoriti i unistiti svu dokumentaciju koja bi mogla da obelodani plansku pljacku. Drugi scenarijo cutanja o uslovu priznanja Kosova ne vidim, jer opet kazem ne mislim da su bas toliko sposobni ili nesposobni da i dalje cute o tome i cekaju da im EU servira uslov. Svaka diplomatska poseta mora imati to pitanje na dnevnom redu i ne sme se cutati o tome. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 19, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2015 - Srbija je izgubila Kosovo jer od 1999. nije ništa učinila da ga sačuva. Svi "pokušaji" su bili beskonačno mantranje političara po medijima rečju 'Kosovo, Kosovo, Kosovo!' i povremeni odlasci pred izbore da se slikaju sa lokalnim stanovništvom, pa onda nazad audijima za BG u restoran na krkanje. - У другој пол. 19. века када су почела прва већа насиља Албанаца над Србима на КиМ откако је Србија независна држава, Србија је неговала "пријатељске односе са Турском". О томе су горко писали и Домановић у "Краљевић Марко по други пут међу Србима" и Јакшић када је повикао "Ми браћа несмо, ми Срби несмо!... Да смо Срби, да смо људи, зар би с Авале плаве гледали ледно у огњен час, зар би тако презрели вас!" - Када су се коначно створиле околности да се Косово поврати 1912. (не пишем КиМ јер је већи део Метохије узела Црна Гора), биле су популарне идеје типа "Остајте, браћо" и иако су Албанци имали вољу да се иселе у Турску, а Турска да их као своје грађане прими, то није урађено. Али нису послушане ни Цвијићеве идеје након 1918, да на Косово треба насељавати српске породице из сиромашних крајева Лике и Црне Горе, јер једино тај "српски сој" уме да на арнаутско насиље одговори још горим насиљем, а Арнаути према томе имају респект. О Карађорђевићевском управљању Србијом и Југославијом и њиховим периферним крајевима и новоосвојеним територијама нећу даље ни да говорим. - Након Другог светског рата и прогона Срба са Косова и досељавања нових Албанаца из Албаније, то исто Косово је добило аутономију, а прогнаним Србима онемогућен повратак. Нове таласе насиља у СФРЈ до оних 1980-их и политику коју су тада спроводили "Срби" другови чланови такође нећу да говорим, и ту се можемо оправдати комунистичком окупацијом. - Али од 1989. долази Милошевић, Србија као фол поново постаје Србија, настаје ратни метеж распада Југославије. Пропуштена је историјска прилика да се једном за свагда укину те проклете покрајине и да се на Косову заведе јака полицијска власт. Не смемо заборавити ни то да је огроман број Албанаца такође обичан народ који би слушао било коју власт, само ако је власт. А са нашим службама и њиховим методама, завео би се ред међу њима само такав. Али то није урађено, СПС-у су требале функције које су собом носиле покрајине и њихове институције од скупштина и "извршних већа" до свих осталих тела, а на Косову је одговарао баш хаос и безвлашће јер су одатле стизали гласови за Милошевића. А можда и паре од дроге, ко зна. - За време бомбардовања 1999. смо имали прилику да видимо да је Србија и те како способна да за четири недеље успостави пуну контролу над сваким педљом Косова, и то још под бомбама НАТО авиона и копненим нападима из Албаније. Понавља се историјска прилика из почетка 1990-их и шанса да на КиМ урадимо оно што су Хрвати урадили са "Олујом" - чекали да прође 10 година, па дозволили повратак када се већ већина младих и одраслих интегрисала у земље у које су избегли, па се враћају само старци. Не улазим у то, можда се и није могло, али у таквом случају и под 100% војном и полицијском контролом кад се нареди повлачење читаве државе са Косова, тад се не проглашава победа, него страшан пораз. Ми смо прогласили победу, јер ће УН контролисати Косово, а биће тобож дозвољено да се врати 1000 српских војника. Цела хиљада, мало ли је за срце Србије? И наравно, нови талас прогнаника. - Онда 2000. рушимо и оно мало наказне државе што смо имали, да до данас многи говоре да више и немамо државу него само систем. У међувремену, нова насиља, нови прогони, косовска независност и, што је најбитније, признање те независности од СВИХ наших спољнополитичких "пријатеља". И шта радимо? Ми се играмо језиком. Није тачно да је ЕУ признала Косово, кад Словачка, Грчка, Румунија и Шпанија нису (Немачка, Француска и УК су ионако небитне, ми желимо ваљда у унију са Словачком и Румунијом). На Косову нису гранични прелази него контролни пунктови. Нисмо признали Косово, него Косово*. Личимо на дете које је запушило уши, затворило очи и виче "Ла ла ла ла!" Знамо да је Косово наше, али не знамо на који начин. Знамо да Косово треба да буде део Србије, али не знамо како. Битно је да скандирамо и сасецамо у корену ко год каже другачије, као да нас мртви Домановић поново описује. И баш то што кажеш, опасно смрди на то да читава прича у јавности уопште и опстаје само због тога да би неко на тај рачун и даље "кркао". Ено, на ТВ прича о Србима који су остали на Косову... Девојка добила отказ у српским институцијама, јер је родила друго дете. Замисли злочина, нашла ту да рађа и да се гребе за боловање, њој отказ ионако нечија снајка или свастика чека да буде убачена преко везе. Кад сам то видео, само сам се прекрстио... Ајде овог лицемерства у остатку Србије, кукање над наталитетом а економско уништавање породице и директно уништавање каријера женама које желе да рађају. Али на Косову, еј! Остала једна луда породица спремна да тамо рађа Српчиће, па остали без једне плате јер им је пало на памет да роде друго дете! - Финални аргумент, колико смо као нација, дакле комплетно и народ и ови што су нам "народни представници" на свим нивоима, што изабрани, што самоизабрани, уопште зрели за државу, било какву? Написао сам у претходној поруци и све више мислим да је то истина, да Србија уопште и постоји само захваљујући томе што је међународна воља да ипак треба да постоји. Нарочито у склопу прича о Божјем промислу и Божјој вољи, реално ко сме да каже да ово не личи на казну за народ који се усудио да се прогласи "Небеским народом", а Косово симболом своје небесности? Два пута су била пред нама у односу на Косовску кризу, да је насилно решимо или да им сами дамо независност и створимо државу, па да нам љубе скуте и 1000 година нас славе као традиционалне пријатеље. Догодио се најгори могући сценарио, створена је изразито непријатељска држава на нашим границима (без обзира на то што је ми не признајемо), а наша нација је кастрирана. Ћириличар and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 19, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2015 No dobro, ja bas nesto ne verujem u bespovratne pomoci.... kako god, niko i nema prava da spori kulturnu i ekonomsku povezanost sa EU ali takodje ne treba koristiti ove stvari kao negiranje kulturne i ekonomske povezanosti i sa Rusijom. Ne negiram kulturnu i ekonomsku povezanost Srbije i Rusije... Po tebi neki vid koraka koje treba Srbija da preuzme, eto i sada kad si nam pokazao brojke, je? Koraci u vezi sa čim? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 19, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2015 I da ne bude da samo jedne kudim (+ smatram da ovo uopste nije offtopic) I mislim da time pokazuju potpunu nezainteresovanost za sve i svakoga i krajnju neozbiljnost, ima ovaj svet podosta teskoca sa ekoloskim katastrofama koje nam slede. ne mozemo mi da biramo ni strane, ni strategije, ni taktiku, ni da vicemo "Kosovo je Srbija" dok ne sredimo svoje dvoriste u ekoloskom smislu. I to ono koje i kakvo imamo. Mozda nema posla, pravde, para, pomoci, ali to nije razlog ni izgovor da ne cuvamo svoje reke i sume. Zaista mislim da se "ko je nepravedan u malome i u velikom je nepravedan" moze i na ovo odnositi. Nema i nece biti napretka ni u kakvom smislu dok ne pocnemo da (makar) pazimo. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 19, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2015 Ne negiram kulturnu i ekonomsku povezanost Srbije i Rusije... Koraci u vezi sa čim? U vezi onoga sto je u tekstu, koji je pokrenuo ovu temu, Neki imaju drugacije misljenje, neki imaju predloge. Pa sam u tom pravcu pitao. Pretpostavio sam da mislis, da narod u Srbiji misli, da je Rusija jedina koja pomaze ekonomski Srbiju, pa sad kad si eto pokazao drugojacije brojke, rekoh imas li mozda i drugojacije resenje problema od bezuslovnog predavanja u jake muzevne Ruske ruke? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 19, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2015 "- Али од 1989. долази Милошевић, Србија као фол поново постаје Србија, настаје ратни метеж распада Југославије. Пропуштена је историјска прилика да се једном за свагда укину те проклете покрајине и да се на Косову заведе јака полицијска власт." Sto se Metohije tice, rekla bih samo da su policajci najcesce ubijani. Bombe, egzekucije (pojedinacne i grupne), svacega je bilo. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 19, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2015 No dobro kako god zeleo bi radi moje savesti da vam kazem. Ne moze biti samo Kosovo i Metohija izgubljeno, moze biti samo da je Srbija izgubljena, porobljena,popljackana,unistena,prodana i trenutno se nalazi u zoni rialiti programa, gde je na putu Europske Unije a nije definitivno resila pitanje priznanja "Kosova". (nekome ovo cudno?) Dakle na delu je...... Ja imam precrne misli ali men se moze i oprostiti. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 19, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2015 Delimični OT... ne znam da li su cifre ispravne ali su zanimljive... Директна штета од НАТО бомбардовања СР Југославије износи 30 милијарди долара . Директна штета од бомбардовања СРЈ југославије од стране Кине , Јапана и Русије износи 0 долара . Колико видим , у големом су плусу за сад . И вероватно ће и остати ако им нешто не падне на памет да нас и они бомбардују . Рилски је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 19, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2015 U vezi onoga sto je u tekstu, koji je pokrenuo ovu temu, Neki imaju drugacije misljenje, neki imaju predloge. Pa sam u tom pravcu pitao. Pretpostavio sam da mislis, da narod u Srbiji misli, da je Rusija jedina koja pomaze ekonomski Srbiju, pa sad kad si eto pokazao drugojacije brojke, rekoh imas li mozda i drugojacije resenje problema od bezuslovnog predavanja u jake muzevne Ruske ruke? Ne mogu ozbiljno ni da shvatim "bezuslovno predavanje u Ruske ruke" ili u bilo čije ruke kao "rešenje problema". Nećemo ni jedan državni problem rešiti tako što se predamo u nečije ruke. Ni Rusija, ni Amerika, ni EU, ni Kina neće bilo šta da urade zato što te vole, već zato što je to u njihovom interesu. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 19, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2015 Ne mogu ozbiljno ni da shvatim "bezuslovno predavanje u Ruske ruke" ili u bilo čije ruke kao "rešenje problema". Nećemo ni jedan državni problem rešiti tako što se predamo u nečije ruke. Ni Rusija, ni Amerika, ni EU, ni Kina neće bilo šta da urade zato što te vole, već zato što je to u njihovom interesu. Da, slazem se sa tobom u potpunosti. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 19, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2015 Polako, nije sve tako crno... #uveren http://www.politika.rs/rubrike/dogadjaji-dana/Selakovic-Stavovi-u-pregovarackom-poglavlju-35-podlozni-korekciji.sr.html "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Октобар 19, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2015 Polako, nije sve tako crno... #uveren http://www.politika.rs/rubrike/dogadjaji-dana/Selakovic-Stavovi-u-pregovarackom-poglavlju-35-podlozni-korekciji.sr.html Овај ми човек седео у кући и пио кафу прошле године(не познајемо се,стицајем околности) и могу рећи....ништа од тога јер седи у власти где...ништа од тога,иначе један лепо васпитан човек и воли своју земљу али авај...не воле је сви Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука