Макрина Написано Септембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2015 Inace Makrina, pitaj Milana, jer on je na zavrsetku svojih teoloskih dela, koje ce pomiriti Istocnu i Zapadnu Crkvu. Tu se nalazi i Bogocovek kao posrednik kroz koga i od koga izhodi Sveti Duh i to van ikonomije. Dakle sustinski. Srecan praznik i tebi sestro. Рекох ти,душо хришћанска,не се бринеш за Миланчета У радости само....у радости.... Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2015 Ma samo sam rekao za reč sjedinjene prirode da mi zvuči kao da se mešaju,slivaju... I ti si bolje citao od Makrine, sta je Milan i hteo da kaze. Imas dobro oko i dobru intuiciju, ne brini se za Makrinu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2015 О Боже благи. Људи имају свакакве проблеме. Све треба протумачити. Као и ,,лицем према лицу''. Pa dobro malo se i prozimas unutar Hrista, dok Licnosti Svete Trojice ispunjuju jedna drugu. Nije sve lice u lice, zato i imas problem. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2015 Рекох ти,душо хришћанска,не се бринеш за Миланчета У радости само....у радости.... Kao i kad ga je Milojkov stavio na odobravanje. Takva je i radost moja i Milojkova bila. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Септембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2015 Што се мене тиче,ја бих ову преписку,завршила,достојанствено(ако је бар нисам водила све време онда да је завршим) управо речима оца Георгија Капсаниса: "Зато, непрестано благодаримо Господу Пресветоме за дар обожења који је дар Његове љубави. Одговоримо на Његову љубав нашом љубављу. Господ жели и хоће наше обожење. Уз то, управо је ради тога Он и постао човек и умро на Крсту: да засија као Сунце међу сунцима, као Бог међу боговима." Обожење-циљ ИгорМ, Кратос, Milan Nikolic and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 11, 2015 Milane sunce ti kalaisano poljubim jeretičko... Макрина је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Септембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2015 "По учењу Светога Писма и Отаца Цркве, у Православној Цркви Христовој, човек може да задобије обожење управо зато што је Благодат Божија нестворена. Бог није само (Божанска) Суштина, како тврде на Западу, већ Бог јесте и (Божанска) Енергија. Када би Бог био само Суштина, наше сједињење и заједничење са Њим не би било могуће, будући да је (Божанска) Суштина апсолутно неприступна и недостижна за човека: Нећеш моћи видјети Лица Мојега, јер не може човјек Мене видјети и остати жив (Изл 33, 20)." Георгије Капсанис Prvi put vidim ovako nesto, nekako mi je logicnije reci da nisu Bog, kako necija aktivnost i delovanje moze biti on sam? U sustini nikako, jer moje pisanje po forumu nisu ja, iako se moze reci da ono sto radim definise moju licnost, jedino ako se u tom smislu mislilo da su bozanske energije sam Bog. Ali svakako nisu sustina. А је л' може као лешници у еурокрему? Ако не сливене онда у комаду? Sta sa lesnicima, ne razumem? To sam uzeo kao slikovitno objasnjenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 11, 2015 Bolji je primer voda i ulje Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Септембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2015 Kao i kad ga je Milojkov stavio na odobravanje. Takva je i radost moja i Milojkova bila. Ставио би ме и о.Зоран. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Септембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2015 Bolji je primer voda i ulje Dobro sad vi znate bolje primere, bitno da je jasno sta znaci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2015 Ставио би ме и о.Зоран. Ja nisam posegao za Milojkovom odlukom, da te stavi na odobravanje ni zbog ceg drugog, nego da ti opet skrenem paznju, da se ne zaludjujes sa tom rabotom. Tebi na korist Milane. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2015 Ali svakako nisu sustina. Pa prosto je nemoguce govoriti sta jeste ili sta nije sustina Boga Zivoga, kad nam je nepristupacna i nadasve nadumna, prosto gazi preko naseg postojanja ali je kroz Licnosti Trojice prisutna. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Септембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2015 Pa prosto je nemoguce govoriti sta jeste ili sta nije sustina Boga Zivoga, kad nam je nepristupacna i nadasve nadumna, prosto gazi preko naseg postojanja ali je kroz Licnosti Trojice prisutna. Zapravo mozemo govoriti sta nije bozanska sustina bez obzira sto ne znamo sta jeste. Tako ne mozemo reci da je bozanska sustina ista kao ljudska, ili da su to energije ili ipostasi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2015 Zapravo mozemo govoriti sta nije bozanska sustina bez obzira sto ne znamo sta jeste. Tako ne mozemo reci da je bozanska sustina ista kao ljudska, ili da su to energije ili ipostasi. Dobro kako god, samo da se razumemo pravilno. Procitaj jos jednom citat, koji je postavila Makrina, bice ti sad jasniji. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Септембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2015 Sta sa lesnicima, ne razumem? To sam uzeo kao slikovitno objasnjenje. Ма шалим се са твојим еурокремом. Што се тиче енергија, оне имају стециште и Ипостасима. Од самих су Ипостаси, њихов израз и способност. Друго је то што ове енергије круже међу Ипостасима како ипостасно тако и суштински. А нешто сасвим треће је када те енергије делују у творевини, јер су имале исходиште кроз суштину Божију и више нису у претпостојећем стецишту. Енергије нас, с тога, воде ка личносном односу, јер и саме су израз личности. Циљ је уздићи све у личносни однос. Ми можемо имати озбиљан проблем са суштином Божијом ако се устремимо на њу. Створени смо кроз њу из небића и у томе можемо заглавити. Овако размишљам. Сваки пут када узмеш дете у наручје, треба да схватиш да је то Божији начин постојања. Личносни однос је конкретан. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука