Ромејац Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 @cloudking Кад је ислам у питању ми би ту требало да будемо без икакве дилеме на истој страни. Атеисти праве катастрофалну грешку што све "религије" трпају у исти кош и хоће да критикују "фронтално". Атеисти и хришћани су ближи једни другима него исламу. Јер ислам ти је теократија. Тоталитарна идеологија. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 1 hour ago, Господин Дареалис рече Ја те "форе" никада нисам измишљао, то неко други... А ако мислиш на Стари Завет, то је само јеврејска историја и ништа више. A ne, kao sto vidis u religiji nema "ja" samo "vecina" пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 1 minute ago, cloudking рече A ne, kao sto vidis u religiji nema "ja" samo "vecina" Религије нису неке "спонтане демонстрације" па да је кључна "већина". Све религије имају своје осниваче, књиге, тумаче, учитеље, традицију итд. Одатле се види шта религија учи, а не од "већине". Већина хришћана можда псује, али хришћанство и даље учи да не треба да се псује. Можемо да кажемо да "нису добри хришћани" или слично, ал` то не мења учења хришћанства. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 58 minutes ago, Grizzly Adams рече Брате мили... Ту ничији став нити проценат нема никакве везе. То је што ислам учи. Куран, хадиси, шеријат, Мухамед спроводио у пракси. Тачка. Ту за муслимане нема дискусије. Не можеш да имаш "другачији став". Тј. можеш, али онда ниси муслиман. Оно што може, то је да муслиман подметне другачију дефиницију па да каже - "ја то не заступам, осим у исламској држави". Значи, ако га питаш - он то "не заступа", наравно. Али би свакако волео да живи у "исламској држави" и да држава у којој живи постане исламска и да влада исламски закон, шеријат. (... Пауза за размишљање ...). Не треба пуно школе да се ту повеже нешто што је сасвим очигледно. Brate mili ti si taj koji je potpuno promašio temu i raspravlja se sam sa sobom. Tema nije "da li je Grizlijevo poimanje Islama kao doktrine ispravno, pri čemu se posmatra čisto teorijski, te je irelevantno koliko muslimana zaista tako shvata i praktikuje Islam"... ne da ja ne raspravljam o tome, nego sumnjam da je bilo ko zainteresovan da raspravlja o tome. Tema o kojoj smo počeli da raspravljamo je da li je ok da neko (Trump) zastupa ideju da se muslimanima zabrani ulazak u USA i da li je u redu da u prilog tome poredi muslimane sa zmijom koja po prirodi svakog ujeda pa i svog spasioca. Za to pitanje je veoma relevantno koji su stavovi konkretnog muslimana kojem bi ono govno od čoveka (kojeg podržavate/branite) zabranilo ulaz, dok je "Grizlijevo viđenje Islama" potpuno irelevantno. Prosto, ako taj neki konkretni musliman ne smatra da treba ubiti svakog ko promeni veru, koga boli k. što ti misliš da bi on to doktrinarno i ideološki trebalo da smatra ako će sebe da naziva muslimanom? Treba nekom pojedincu zabraniti ulaz u USA ne zbog onoga što on misli i radi, nego zbog onoga što Grizli misli da bi trebalo da bude ideologija tog pojedinca? Jel to tebi deluje iole normalno? (da ne pominjem libertarijanizam) I ne... ne bi svaki musliman voleo da živi u islamskoj državi. To je tolika nebulza da ako si zaista u to sebe ubedio, ozbiljno se brinem za tebe. Idi upoznaj neke muslimane, popričaj malo sa njima... odnosno, primeni na sebe svoj savet - prouči to malo bolje... Цитат Ту за муслимане нема дискусије. Не можеш да имаш "другачији став". Тј. можеш, али онда ниси муслиман. Srećom pa se ni ti ni Tramp ne pitate oko toga ko jeste a ko nije musliman. Juanito је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 1 hour ago, Господин Дареалис рече Pogledaj TABLE 9, ako je dobro interpretiram... Nisu ti podaci. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 38 minutes ago, Paradoksologija рече Ovo je dobra knjiga Asme Barlas za početak: Believing Women in Islam: Unreading Patriarchal Interpretations of the Qur'an Ima izdašna opcija 'excerpts'. Ovde prikaz te knjige, a ovde jedno njeno predavanje. Питао сам те да ми кажеш укратко. Заиста не бих читао њену књигу. Делује ми потпуно апсурдно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 Управо сада, Господин Дареалис рече Питао сам те да ми кажеш укратко. Заиста не бих читао њену књигу. Делује ми потпуно апсурдно... Izvini, nemam meme ili zapaljivi video... Juanito је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 (измењено) 1 hour ago, Grizzly Adams рече Мухамед није "написао" Куран. Он је Куран "добио" преко анђела. То што је он добио је само "копија" књиге која је на небесима, вечна и непроменљива. Kako je dobijao (ne dobio (jednom)) objave preko andjela? "I nebo i zemlja ce proci, ali moje reci nece proci". Измењено Септембар 21, 2016 од Џуманџи "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 9 minutes ago, Paradoksologija рече Izvini, nemam meme ili zapaljivi video... You asked for it! -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 13 minutes ago, Avocado рече Nisu ti podaci. Колико се ја разумем, овде пише да они укупно (у апсолутним бројевима) чине 50% више злочина (rape, robbery, aggravated assault, simple assault), иако их је 6 пута мање него белаца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 6 minutes ago, Господин Дареалис рече Колико се ја разумем, овде пише да они укупно (у апсолутним бројевима) чине 50% више злочина (rape, robbery, aggravated assault, simple assault), иако их је 6 пута мање него белаца. Čak i da je tako, opet ne bi odgovaralo onom što je Peđa postavio (po ko zna koji put netačne informacije, bez bilo kakvog izvinjenja ili kajanja). Međutim nije čak ni tako jer tabela 9. pokazuje broj žrtava, a ne zločinaca... pokazuje da se nad njima čini više zločina nego nad belcima (nevezano za to ko je zločinac). А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 2 minutes ago, Avocado рече Međutim nije čak ni tako jer tabela 9. pokazuje broj žrtava, a ne zločinaca... Не показује, то сам се и ја био збунио. "Тинејџер" силује жену - он ју је виктимизовао, то је једна виктимизација. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 42 minutes ago, Avocado рече "Grizlijevo viđenje Islama" То не постоји. Преносим ти само шта уче извори на којима се темељи ислам, ја своје "виђење" немам. 42 minutes ago, Avocado рече Tema o kojoj smo počeli da raspravljamo je da li je ok da neko (Trump) zastupa ideju da se muslimanima zabrani ulazak u USA i da li je u redu da u prilog tome poredi muslimane sa zmijom koja po prirodi svakog ujeda pa i svog spasioca. То зависи о каквој идеологији се ради, па зато о томе и расправљамо. 42 minutes ago, Avocado рече Prosto, ako taj neki konkretni musliman ne smatra da treba ubiti svakog ko promeni veru, koga boli k. što ti misliš da bi on to doktrinarno i ideološki trebalo da smatra ako će sebe da naziva muslimanom? Treba nekom pojedincu zabraniti ulaz u USA ne zbog onoga što on misli i radi, nego zbog onoga što Grizli misli da bi trebalo da bude ideologija tog pojedinca? Jel to tebi deluje iole normalno? А како ја да знам шта он мисли? Оно што могу да знам је шта заступа вера/идеологија са којом се идентификује. 42 minutes ago, Avocado рече I ne... ne bi svaki musliman voleo da živi u islamskoj državi. To je tolika nebulza da ako si zaista u to sebe ubedio, ozbiljno se brinem za tebe. Idi upoznaj neke muslimane, popričaj malo sa njima... odnosno, primeni na sebe svoj savet - prouči to malo bolje... Опет кажем - ја немам начин да знам шта неко жели и мисли. Могу да видим шта учи идеологија коју заступа. Ако мисли, онда нека обрати пажњу шта заступа. 43 minutes ago, Avocado рече Srećom pa se ni ti ni Tramp ne pitate oko toga ko jeste a ko nije musliman. Тако је. Пита се Мухамед. Нажалост... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2016 20 minutes ago, Господин Дареалис рече You asked for it! Nisam. Zaista, zaista, nisam. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука