Juanito Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 29 минута, Срђан Шијакињић рече Жао ми је када год видим да се паметним људима огадило све што има везе са националним... Претпостављам да је неко крив и за то. Када нпр. неки енглески или француски господин каже да би умро за традиције Круне односно идеале Републике, то код многих оставља скроз другачији утисак него када се говори о српском патриотизму. Постоје нажалост разлози и за то, а постоје и одговорни... Не мислим да се људима огадило национално као такво, већ жртвовање и коришћење појединаца зарад остваривања апстрактних националних интереса. Заправо је јако тужно гледати на децу као на неке бројке које треба да задовоље национални интерес. Justin Waters, Paradoksologija, Iulianus and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 36 минута, kopitar рече Imaš neku pomoć.. dječji doplaci itd Па немаш ако је један родитељ запослен и имаш кров над главом. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 7 минута, Juanito рече Не мислим да се људима огадило национално као такво, већ жртвовање и коришћење појединаца зарад остваривања апстрактних националних интереса. Заправо је јако тужно гледати на децу као на неке бројке које треба да задовоље национални интерес. Ја примећујем код многих људи да им је просто непријатно када треба да изнесу било какав патриотски став и да сматрају то неукусним и примитивним. Ради се често о успешним и младим људима. Јесте безвезе гледати на конкретно дете као на средство остварења било каквог интереса, али уз ограду да нико не треба да добије дете из патриотских разлога (не знам да ли је ико икад то и урадио заправо), мислим да јесте национални интерес да нас има што више. У Данској рецимо спроводе кампању да парови иду на одмор и уколико докажу да се дете зачело баш на одмору, имају обезбеђену сву беби опрему за прве три године живота детета. И без блама им је мото Ду ит фор Денмарк, званичан. И то када гледамо, буде нам симпатично. Да неко овде каже, рађајмо се за Србију, испао би "просечни Србенда" у најбољем случају. Лубеница је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 13 минута, Juanito рече Не мислим да се људима огадило национално као такво, већ жртвовање и коришћење појединаца зарад остваривања апстрактних националних интереса. Заправо је јако тужно гледати на децу као на неке бројке које треба да задовоље национални интерес. Тј. топовско месо. Осим тога, да би био поносан треба да има неког основа за то. На шта савремени Србин може да буде поносан из наше новије историје? Мож само да се покрије ушима и гледа у под... Ајде да направимо нешто добро па да онда будемо поносни. Iulianus, Juanito, Desiderius Erasmus and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 3 минута, Срђан Шијакињић рече Ја примећујем код многих људи да им је просто непријатно када треба да изнесу било какав патриотски став и да сматрају то неукусним и примитивним. Ради се често о успешним и младим људима. Јесте безвезе гледати на конкретно дете као на средство остварења било каквог интереса, али уз ограду да нико не треба да добије дете из патриотских разлога (не знам да ли је ико икад то и урадио заправо), мислим да јесте национални интерес да нас има што више. У Данској рецимо спроводе кампању да парови иду на одмор и уколико докажу да се дете зачело баш на одмору, имају обезбеђену сву беби опрему за прве три године живота детета. И без блама им је мото Ду ит фор Денмарк, званичан. И то када гледамо, буде нам симпатично. Да неко овде каже, рађајмо се за Србију, испао би "просечни Србенда" у најбољем случају. Fino obrazloženje i ja mislim da je nacionalni interes otišao u pogrešne ruke. Nadam se povratku na danski put. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 2 минута, Срђан Шијакињић рече У Данској рецимо спроводе кампању да парови иду на одмор и уколико докажу да се дете зачело баш на одмору, имају обезбеђену сву беби опрему за прве три године живота детета. И без блама им је мото Ду ит фор Денмарк, званичан. И то када гледамо, буде нам симпатично. Па није свима симпатично... Ја би више волео да радимо на томе да унапредимо "економску ситуацију" па да људи који хоће да имају пуно деце то могу да ураде без проблема. Ајде да прво направимо услове за нормалан живот. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 2 минута, Grizzly Adams рече Па није свима симпатично... Ја би више волео да радимо на томе да унапредимо "економску ситуацију" па да људи који хоће да имају пуно деце то могу да ураде без проблема. Ајде да прво направимо услове за нормалан живот. Spoiler Слажем се за прављење нормалне економије и нормалног друштва пре свега. нажалост, толико имамо проблема истовремено, да не знамо коју рупу пре да крпимо. Што се Данаца тиче, мени делује сасвим легитимно то што раде... Људи су материјално обезбеђени, а ипак ће их ускоро бити недовољно да им друштво нормално функционише, ако се нешто не промени... Мени је скроз ок да буду забринути и да се труде да се извуку. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 Одлични су! Стављам у спојлере за сваки случај, због насловног фрејма. Spoiler Spoiler Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 Дакле, они не само што су успели да преокрену демографски пад (због кога је снимљен спот бр. 1), већ сада брину и о томе да им људи дуже живе и да парови буду блискији и након што су "исплатили дуг" Данској... Или је нека опасна завера у питању или су ови Данци велики асови. Волео бих да је @Тања1 ту да прокоментарише из прве руке. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 Пе не би да те увредим, ал мени су баш ружни ти спотови... Понижавајући и увредљиви. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 5 минута, Grizzly Adams рече Пе не би да те увредим, ал мени су баш ружни ти спотови... Понижавајући и увредљиви. Претпостављам да је то већ ствар укуса... Али капирам не да мислиш да је увредљива сама андерлајинг идеја да једно друштво укапира да му је у интересу да репродуктивни део популације има више деце, јер у супротном неће имати ко да им плаћа пензију када остаре, односно да неће имати ко да врати све оно што су они цео живот одвајали за прензионере из претходних генерација. И онда се то друштво организује да свако помало, кроз порез претпостављам, издвоји новца за подстицај рађању деце. Подстицај који је изгледа уродио плодом. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 6 минута, Grizzly Adams рече Пе не би да те увредим, ал мени су баш ружни ти спотови... Понижавајући и увредљиви. Али плавуша из првог спота... Бар имаш изговор. Не радим ја то због себе, ја то због Данске радим. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 11 минута, Срђан Шијакињић рече Дакле, они не само што су успели да преокрену демографски пад (због кога је снимљен спот бр. 1), већ сада брину и о томе да им људи дуже живе и да парови буду блискији и након што су "исплатили дуг" Данској... Или је нека опасна завера у питању или су ови Данци велики асови. Волео бих да је @Тања1 ту да прокоментарише из прве руке. Брате, те земље су секте. Ништа се из њих не може пресликати на Србију јер је менталитет небо и земља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 Управо сада, Juanito рече Брате, те земље су секте. Ништа се из њих не може пресликати на Србију јер је менталитет небо и земља. Нисам био, верујем твојим и причама других људи... Нажалост, било би лепо да бар понешто пресликамо. Да се научимо неком минималном реду, па макар се и роботизовали мало... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 Кад они кажу да су им људи блискији или срећнији, то значи нешто потпуно другачије од онога што ми под тим подразумевамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука