Jump to content

Вишедетне породице

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 10. 7. 2017. at 10:13, АлександраВ рече

Нас двоје нисмо имали буквално ништа када сам ја затруднела са Николом. Буквално ништа.

Ко то може да зна? како то можеш да знаш?

Па како тек то можеш да знаш побогу Јелена? Хајде молим те прочитај поново шта си написала. Па шта је ово него осуда на невиђено, стереотип, предрасуда?

Ти не смеш због здравља и наравно да ћеш се чувати да трајеш себи и својој породици, нико ни очекује да извршиш самоубиство рађајући децу.

Па да, проблем је само у новцу. Само у новцу. Нашем новцу који не дамо. Ето, не дамо. И то је једини проблем. Брига неког искрено за ту децу. Проблем је у новцу коју не желимо да дамо.

Expand  

Zao mi je Aleks, ali ja sa tobom na takav nacin i tim tonom ne zelim da komuniciram.

Pozdrav :)

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

• Одговори 628
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ето, ја бих баш желела, волела, много срећна била и све то тако, када бих имала петоро деце. Одувек имам тај неки јак осећај, нагон, потребу, шта ли је, да имам петоро деце. Не знам да ли треба ту жељу (мада, мало је назвати је жељом) да спутавам или да тежим ка њој, јер... Да ли ћу имати мужа, да ли ће он то хтети, да ли ћу то "стићи" ако почнем са 35, да ли ће бити здравља у мени... Да ли ће Господ дати?! То су те неке бриге. А ово све остало, хлеба, крова, огрева - на памет ми није пало.

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

On 10. 7. 2017. at 11:48, Марина Савковић рече

Ето, ја бих баш желела, волела, много срећна била и све то тако, када бих имала петоро деце. Одувек имам тај неки јак осећај, нагон, потребу, шта ли је, да имам петоро деце. Не знам да ли треба ту жељу (мада, мало је назвати је жељом) да спутавам или да тежим ка њој, јер... Да ли ћу имати мужа, да ли ће он то хтети, да ли ћу то "стићи" ако почнем са 35, да ли ће бити здравља у мени... Да ли ће Господ дати?! То су те неке бриге. А ово све остало, хлеба, крова, огрева - на памет ми није пало.

Expand  

To ti je lako,al nemoj odmah razmišljati o petero , nego jedno po jedno pa koliko bude.

Подели на овим сајтовима

On 10. 7. 2017. at 11:56, kopitar рече

To ti je lako,al nemoj odmah razmišljati o petero , nego jedno po jedno pa koliko bude.

Expand  

Да, верујем да тако треба и да ово што се оптерећујем не ваља ништа, само се паралишем џабе и упаднем у страхове (а они када ухвате, то је тек журка), али... Јака жеља. Мада, јак је и Господ. :)

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

On 10. 7. 2017. at 11:09, Сања Т. рече

Важи...одох да вадим кромпир :smeh1:;)

Expand  

I vi imate bastu? Mi smo i ove godine posejali beli i 2 vrste crvenog. Milina jedna...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 10. 7. 2017. at 11:59, Марина Савковић рече

Да, верујем да тако треба и да ово што се оптерећујем не ваља ништа, само се паралишем џабе и упаднем у страхове (а они када ухвате, то је тек журка), али... Јака жеља. Мада, јак је и Господ. :)

Expand  

Puno žena koje poznajem su zatrudnele kad su odustale od te ideje. No pressure, just relax...:dobro:

Подели на овим сајтовима

On 10. 7. 2017. at 16:00, Natasa. рече

Puno žena koje poznajem su zatrudnele kad su odustale od te ideje. No pressure, just relax...:dobro:

Expand  

Ja sam tako ostala trudna. :) 

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

On 10. 7. 2017. at 16:08, Данче* рече

Ja sam tako ostala trudna. :) 

Expand  

Normalno :dobro:

Najveći neprijatelj plodnosti je stres. Tako da, jedan odmor u pravo vreme čudo čini :smeh1:

Подели на овим сајтовима

On 10. 7. 2017. at 9:27, АлександраВ рече

ОК извини. Ево кориговаћу свој пост.

Иза ваших речи се крије нешто што ја видим као прикривени страх од сопственог сиромаштва. Имам такве људе у свом окружењу. И веома су усамљени. Не због тога што не дају своје новце, већ зато што им је стилска комода вреднија од људи. Мени је то тужан поглед на живот. Новац вас везује, не ослобађа вас, та слобода коју имате када поседујете новац који толико цените да га стављате као тежи тас наспрам човека, та слобода је, по мени, веома дискутабилна. И не, односи не морају да буду двосмерни. Могу да буду кружни, од мене ка теби од тебе ка неком трећем, и тако у круг. Зашто тражите да вам се нешто да пре него што и сам дате? Зато што рачунате. Бројите. А то је све осим слободе.

Не лепите тако лако људима етикету да су неодговорни. Откуд ви то знате? Сели сте са њима, причали, видели, упознали њихове прилике?

То што причате је политичко врдање. Нешто слично је изрекао и Вучић, о одговорности, социјалним давањима и сиромашним грађанима Србије.

Поштујем што не желите да дајете. Ваше паре, ваше право. Али не разумем вашу "кампању" против давања. Како то вас лично угрожава?

Expand  

Немам појма шта ти овде коментаришеш...

Кажем да људи прво морају да буду одговорни. Ако немаш довољно пара за нешто, онда брате немој да почињеш. Посебно кад је у питању "пројекат" који је беспомоћна особа која од тебе зависи пар деценија. И то је то. Сасвим нормална ствар. Људи морају да буду одговорни за свој живот и последице својих акција.

А реаговао сам због оваквих и сличних изјава:

On 10. 7. 2017. at 10:13, АлександраВ рече

Па да, проблем је само у новцу. Само у новцу. Нашем новцу који не дамо. Ето, не дамо. И то је једини проблем. Брига неког искрено за ту децу. Проблем је у новцу коју не желимо да дамо.

Expand  

Не може тако. Није проблем у "новцу који не дамо". Јер тај новац није пао с` неба. Тај новац представља нечији живот, нечије сате проведене у раду, док је могао да буде са породицом, својом децом или да ужива негде у природи. Ова твоја наопака етика потпуно негира живот и жртву једне особе, а узвисује другу само зато што је "у невољи" без обзира како је у ту невољу дошла. Овај који има је роб онога који нема, без обзира на околности. Е па не може тако.

Ја нисам против давања. Напротив - као хришћанин кажем да људи треба да дају милостињу и помажу потребитима. Али то мора да буде постављено на исправан темељ. Тај који даје ради то из љубави и своје добре воље, а не зато што је по неком наопаком моралном принципу "обавезан". Није обавезан, то је и поента хришћанства. Љубав у слободи, а не зато што "мораш".

Ствар је само у томе што је тај пут онда много тежи. Захтева велику зрелост и одговорност, страшне одлуке. Имаш милионе људи на свету којима треба помоћ, а имаш само за једног. И мораш да одлучиш коме ћеш помоћи. Зато бити милосрдан уопште није лако, него је много тешко.

А ово о поквареним људима који "не дају паре" и "то је једини проблем"... то је лако. То је излаз за оне који немају храбрости да се суоче са реалним светом него оће да живе у некој бајци.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 10. 7. 2017. at 18:16, Grizzly Adams рече

Тај новац представља нечији живот, нечије сате проведене у раду, док је могао да буде са породицом, својом децом или да ужива негде у природи.

Expand  

Мош мислити, баш си ме потресао...

Ова твоја наопака етика потпуно негира живот и жртву једне особе, а узвисује другу само зато што је "у невољи" без обзира како је у ту невољу дошла. Овај који има је роб онога који нема, без обзира на околности. Е па не може тако.

Expand  

Моја етика није наопака, твој оптерећеност новцем је наопака. Е па не може тако? Па не мора, брате мили, ко тебе тера да било шта било коме у животу даш?

Тај који даје ради то из љубави и своје добре воље, а не зато што је по неком наопаком моралном принципу "обавезан". Није обавезан, то је и поента хришћанства. Љубав у слободи, а не зато што "мораш".

Expand  

Ко је рекао да је обавезан? Нико није рекао да је обавезан. Ја сам се расписала зато што су овде неки почели са тиме да се спрдају и да вређају те људе. А ти си тада требао као админ да реагујеш, а не мене да вијаш по форуму, а онда још и да ми се накачи онај случај поново, који ми је опет обрисала поруку на овој теми и која ме опомиње НИЗАШТА, само због тога што има неки проблем када сам ја у питању, а она када крене редом да пљуцка људе и да им се подсмева онда су сви у фазону шшшшшшшшш, она је тако мало, нервозна, али има добру душу. Ајде. Брига ме, обришите ми и ову поруку, ви једноставно не видите колико имате двоструке стандарде и колико се међу собом покривате и скачете са теме на тему да се међусобно подржавате, као бре да сте у рату. ОК. Ваша ствар. Брига ме.

И опет, трну вам руке када помислите да треба да дате. То је највећи проблем када је "неспоразум" на овој теми нарастао толико да сте нагрнули на мене као да сам вам узела паре из џепа. А о тони лицемерја свуда по темама, нећу ни да коментарише. Ето, пасивно-агресивна одох. А сада бришите и ово.

Подели на овим сајтовима

Не знам и нисам пратио ко је "нагрнуо на тебе", само сам одговорио на питање у вези теме.

Ако си емотивна због сукоба са неким другим на форуму то уопште није мој проблем.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Expand  

Retko lepo razmišljanje od jedne žene,meni bivša kad je bila u tripu da je zatrudnela izanailizirala budućnost sve do školovanja deteta,šta će da jede.gde će da živimo,koje patike će da nosi,gde će da letujemo ...znači mrtva je bila za mene od tog trenutka.

Ja ti želim da ti Gospod podari to što želiš.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Expand  

Ја бих најмање 7 комада :). Замисли идеш негдје са дјецом, женом, пун комби :)

Подели на овим сајтовима

On 10. 7. 2017. at 21:00, Sasa Vojvoda рече

Ја бих најмање 7 комада :). Замисли идеш негдје са дјецом, женом, пун комби :)

Expand  

Đura je mudro reko rodi jedno za početak.:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...