Jump to content

VLADIKA BANATSKI NIKANOR ODGOVORIO PAPI FRANJI: Ne daj Bože da Vaskrs slavimo istog dana!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Шта написа овде?

Какав Васељенски сабор, какви разговори и планови папе и васељенског патријарха? Па није васељенски патријарх папа, па да може да ради у име свих помесних цркава, а и Васељенског сабора нема без јединства.

“We agreed to leave as a legacy to ourselves and our successors a gathering in Nicaea in 2025, to celebrate together, after 17 centuries, the first truly ecumenical synod, where the Creed was first promulgated.” Catholics and Orthodox are getting the band back together.

http://thecatholiccatalogue.com/misc-nicea-iii-all-christians-invited-to-celebrate-the-first-synod-of-nicea-in-2025/

Подели на овим сајтовима

Шта написа овде?

Какав Васељенски сабор, какви разговори и планови папе и васељенског патријарха? Па није васељенски патријарх папа, па да може да ради у име свих помесних цркава, а и Васељенског сабора нема без јединства.

A šta mislite čemu služe ovi susreti? Otkud vama uopšte ta neka teorija

i predstava da si to nešto papa i patrijarh +Vartolomej dogovaraju sami?

https://goo.gl/GW2YnR

https://goo.gl/YRpiVr

A šta mislite o čemu bi mogli pričati patrijarh +Irinej i kardinal Koch prilikom ovakvih razgovora?

O tom šta su pričali papa Francisko s Putinom i  vladikom Alfejevem i o Nikeji 2025 ili o čemu?

https://www.google.cz/search?q=nikoli%C4%87+vatikan+kardinal&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=w99_VZSsGcn-ygONxp24DA

Подели на овим сајтовима

Pa dobro hvataj se za zarez. Postoji nase racunjanje,postoji velika subota i veliko cudo Bozije u Jerusalimu,postoji stosta,nazovi kako hoces,pravoslavno,ovakvo,onakvo,nebitno je.

Dakle mozemo sa njima slaviti Vaskrs isti datum kad oni prihvate da slave kad i mi,vrlo prosto,sve drugo bi bilo pljuvanje uz vetar.

Велико чудо Божије у Јерусалиму се дешава због молитве јерусалимског патријарха и  Цркве сабране на служби, а не због самог дана.

Подели на овим сајтовима

Bilo mi je stvarno simpaticno, da uocim sledece.

Vaskrs treba slaviti posle judejske pashe.

jedan od odgovora> Pa da, pa su nam se posle smejali judeji, kako cekamo na njih, da izracunaju dan pashe :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

То је разговарано да обележе 17 векова од првог Васељенског сабора, а не да праве Сабор. Као што је обележен код нас Милански едикт, само што се код нас одвојено обележавало. И то је питање да ли ће бити нешто од тога.

Ти си рекао да се њих двојица договарају, а то што се само њих двојица договарају не значи ништа за православну цркву. Није ово више време Византије, па да сила одлучује шта ће и како ће.

А ово што си поставио нема везе са везом, Путин и Николић се виђају са папом као са државником. А и други што се виђају, причају о разним питањима, а о неком помирењу сигурно нешто не разглабају, јер прво нема воље, а и све помесне цркве би прво требало да се састану и договоре, па тек онда да се изађе пред РКЦ са неким конкретним темама и разговорима.

Koncil u Nikeji je planiran kao Ekumenski, Vaseljenski - mišljeno tim svehrišćanski. Tom prilikom je planirano i svečano potpisivanje raznih povelja i dokumenata tičući se jedinstva hrišćana, tiče se to najviše pravoslavnih i katolika a potom i protestanata u skladu s postignutim shodama po nekim pitanjima. S katolicima je tih shodnih stvari više a sa protestantima manje. ja ovdje iznosim informacije koje ja znam i nkoje su takve kakve jesu a ne promjeni ih ni kad stžo puta ponoviš nešto drugo. A ovih deset goidina od 2015 do 2025 ´ve se radit, ustvari već se i radi sinhrono u više komisija na postizanju shoda na što više polja trilateralno i bilateralno svih sa sviíma. U skladu sa rezultatima će potom na tom Saboru biti potpisivano ono do čega se došlo zasjedanjima, susretima i radom svih ovih sljedećih 10 godina. Tako da će taj Nikejski Sabor biti istovremeno i oslavni, svečani, komemorativni i radni. Ovdje nije riječ o prigodarskom svečanom kulturnoumjetničkom programu već o punom Vaseljenskom Saboru (fully ecumenical council) sa ovlaštenjem mjenjat, potvrdjivat i donosit nove odluke. Ja sam vam napisao kako to jeste i kako će to biti a ne mislim se sada s nikim ovdje nadmudrivati i dokazivati da je to ovako ili onako, ko je razumio, razumio, ko je htio razumjet, htio ko nije - Bože moj, nije to moj problem

The Pope may surprise us even more if this encyclical would be instead a document written with the Ecumenical Patriarch of Constantinople, Bartholomew I, a main character behind the Papal trip to the Holy Land and the invocation for peace. Sources maintain that writing a document with Bartholomew may be considered one of the steps to the convocation of a fully ecumenical council (i.e. gathering all Christian denominations and churches, including the Orthodox churches) in Nicea in 2025, marking the 1700th anniversary of the first council of Nicea which took place in 325, before the 1078 schism, and provided some of the fundamental pillars of the Christian faith.

http://www.mondayvatican.com/vatican/what-if-pope-francis-surprise-us-once-more

http://www.catholicculture.org/news/headlines/index.cfm?storyid=21561&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

http://vaticaninsider.lastampa.it/nel-mondo/dettaglio-articolo/articolo/francesco-terra-santa-34433/

Što se tiče Putina, Nikolića i ostalih državnika, kad bi se Vatikan dogovarao samo sa Putinom to onda ne bi značilo ništa ali vatikanska diplomacija se dogovara i sa još 100 evropskih predsjednika i premijera a ne samo sa njima.A takodjer i sa svim patrijarhatima svih pravoslavnih Crkvi što postoje u svijetu pa onda još i sa svim protestantskim predstavnicima a radi to sve isto takodjer i carigradska i moskovska patrijaršija i sve ostale. Naravno da ako se papa Francisko bude dogovorao o Nikeji 2025 samo sa Putinom i Nikolićem od te Nikeje ne bude ništa isto kao kad bi se patrijarh Vartolomej o Nikeji 2025 dogovarao samo sa Putinom i Nikolićem. A sa patrijarhom +Irinejom ste vidjeli da mu svakih nekoliko mjeseci u Beograd hoda neka delegacija iz Vatikana, tamo razgovaraju o svemu što treba pa i o Nikeji 2025 i stignu se još usput slikat i razmjenit poklone. Kad su takve stvari u pitanju onda se dogovaraju svi sa svima, to je bila samo ilustracija TOG DIJELA tih susreta i tih parcijalnih dogovora koji se vode sa Srbijom.

https://www.google.cz/search?q=nikoli%C4%87+vatikan+kardinal&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=w99_VZSsGcn-ygONxp24DA

Подели на овим сајтовима

@Pontifex Emeritus

Razumijem sve to, samo govorim i pišem da se ovdje radi o nečem drugom. Odlučivaće se o tom u Nikeji 2025 na tom svehrišćanskom Saboru a bilo kakvo rješenje, bilo kakva odluka koja se usvoji zajednički tim nekim unapred utvrdjenim saborskim quorumom bude važeća pa da je to ne znam kakva i koja odluka, ta potom ruši sve što je važilo do sada. Ako se prihvati stabilni praznik, recimo ta druga nedelja u aprilu to nekom kvalifikovanom iili ne znam sad kojom tačno većinom ili quorumom, u zavisnosti od tog kako se ta pravilo o predsjedanju i vodjenju saborskim sastancima, sjednicama ili sesijama urede biće proglašeno za važeće to usvojeno. Ako se prihvati astronomska definicija biće astronomska definicija. Ako se prihvati nešto treće biće to treće. Nemam više šta bih tome dodao. A planira se a tome raditi tokom tih sljedećih 10 godina do 2025. tako da bi na Saboru mogle biti ponudjene mogućnosti a, b ili c i izabrana, izglasana dakle većinom jedna od njih kao opštevažeća. Pišu da papa to traži urgent, naravno da traži urgent, u takvim stvarima urgent znači za 10 godina. Vidite da su oni već o tom raspravljali a sad pustili papu da izadje kao biva na javnost on s tim apelom i napravi to pozorištance kako bi se nešto počelo kao o tom debatovat i rješavat. Pa više od pola su oni to već rješavali i riješili gore, mi ovo imamo tako servirano kako bi to mogli časem postepeno i polako za tih 10 godina svarit. Za nekog bi toga bilo najednom previše, nije svako toliki zapaljeni ekumenista, neko za takve stvari treba više vremena. Neki nisu izdržali gledat ni kako se patrijarsi s papama grle, objimaju i cjelivaju, padaju si jedan drugom u naručje, za njih je već to bila prejaka kafa, šta onda dalje.

Подели на овим сајтовима

Тако је Ниџо кућо стара!

Нема дискусије са шокадијом док се не покају...мада ја не би дискутовао ни да се покају.

Јер право велиш то не може да опрости ни небо ни земља.

Мада је хришћански праштати, ал брате докле више?!

Него ја и даље не контам чему уопште та дискусија?

С једне стране да се не лажемо Срби су наћерани у овај дијалог, што се нас тиче прича је давно завршена.

С друге стране ни једна поповска страна колико имам дојам није искрена у овом дијалогу.

И с треће стране која уопште вајда када ће ускоро ЕУ бити исламска џамахирија?

Боље нам је да преговарамо с Турцима.

Слажем се са вама у исламском калифату жене носе одело ка у Венецији...

Подели на овим сајтовима

а какво је то ''православно рачунање''?!

Прихватање да православна равнодневица (једнако трајање дана и ноћи) није 21. марта, већ 6. марта, пошто је на тај датум „21. март по јулијанском календару“.

Подели на овим сајтовима

А шта је за оне православне који рачунају по грегоријанском?

Иначе то рачунање нема везе са тиме.

Заправо, нисам сасвим сигуран око одређивања датума Ускрса, знам само основне ствари. Гледа се датум пролећне равнодневице, месечева мена и да се не поклапа са јеврејском Пасхом. Има неких прича о непоклапању рачунања месечевих мена са стањем у природи, али нисам на то мислио него на држање да је пролећна равнодневица 21. марта по јулијанском календару, што је 3. априла, односно 13 дана након стварне пролећне равнодневице. Зато сам је иронично и назвао „православном равнодневицом“, јер ћемо са таквим супремистичким ставом где јулијанско рачунање времена доживљавамо као суштину православља доћи и до тога да имамо и „православно помрачење Сунца“ које ће се догодити знатно касније од „католичког“ помрачења Сунца које свако може да види голим оком.

Извињавам се ако сам направио неку грубу грешку.

Подели на овим сајтовима

Да ли да ти кажем или да живиш у незнању?

Какав Васељенски сабор бели Зајроне? Нема од тога ништа, зато што и даље не разумеш како функционише ПЦ, већ све гледаш кроз РКЦ.

А и у православном свету би сигурно знали за тај "сабор", или је можда то привилегија само вас католика.

Ok, živi bili pa vidjeli. Otkud tebi uopšte ideja da Vaseljenski Sabor mora nužno biti ili pravoslavni ili katolički ili protestantski? Neko od njih ima nekakabv monopol, licencu na Vaseljenske Sabore? Čiji su bili tih prvih 7, katolički u današnjem smislu riječi? Pravoslavni u današnjem smislu te riječi? Pa ako nisu bili ni katolički ni pravoslavni već i jednih i drugih istovremeno jer tada NIJE poistojalo nbikakvih današnjih ni katolika ni pravoslavaca, svi su bili jednako katolčko/pravoslavni i/ili pravoslavno/katolički. Ne postavljaj mi molim te pouke o tom šta to znači biti pravoslavan i katolički u pravoslavnom ili katoličkom smislu riječi, ovdje se ne raspravlja o tome već o Saboru koji će ustanoviti šta to znači biti pravoslavan i katoličanski ili pravovjeran i katoličanski iz perspektive hrišćanskog jedinstva a to može uraditi samo Sabor svih hrišćana. I na kraju, šta to smeta protestantima da dodju na Sabor, postoji neka odluka iz prvih 7 Vaseljenskih Sabora koja bi im to zabranila? Je li ti poznato da je već 2VK koji nije pretendovao da bude ikakav Vaseljenski Sabor ani kao takav nije ni sazvan održan sa aktivnim učešćem pravoslavne i protestantske strane koji su na njemu čak učestvovali u kreiranju najvažnijih saborskih, koncilnih dokumenata tičući se opštehrišćanskih, etičkih, ekumenskih itd. pitanja koji se tiču svih hrišćana? Na temelju čega smatraš da nije moguće sazvati opštehrišćanski Vaseljenski Sabor (Ecumenical Council)? Kad bih ga sazivao ti ili ja valjda bi to bilo ne moguće, slažem se, zato ga sazivaju ti koji su za to ovblašteni i prizvani. Ti koji najmanje svih ovih posljednjih 20 prošlih godina rade intenzivno na tome da sazvan bude a rade to ustvfgari još od 1965. 

Pišeš ovo:

Шта написа овде?

Ovo plavim je tačno, istovremeno važi i jedinstva nema bez Vaseljenskog Sabora. Ako za cilj ekumenizma imamo jedinstvo hrišćana kao što imamo onda kako bismo ih drugačije mogli ujedinjavati nego pozivanjem svih njih na jedno mjesto tj. na jedan Sabor na kojem će se raspravljati  o važnim pitanjima hrišćanstva i koji će biti kako mu to ime kaže Ecumenicaol - Ekumenski ili Vaseljenski Sabor? Štro se tiče toga šta ko može to se već zna 2000 godina, šta može papa a šta može vaesljenski patrijarh a šta mogu jerusalimski i svi ostali patrijarsi i predstavnici autokefalnih Crkvi, mitropoliti/metropoliti i arhiepiskopi, episkopi, nadbiskupi i biskupi. Uvjeravajte se dalje sami, a isto tako i razuvjeravajte ako hoćete, meni je sasvim svejednio šta ćete o tome mislit. Vi kao da živite u paralelnom svijetu, kad vam pokažem zajedničke slike jerarha katoliučkih i pravoslavnih onda se isčudjavate, danas već i ne toliko kao prije 5 godina, kad vam citiram članke stare već godinu dana i informacije koje na zapadu zna svaki malu upućeniji laik vi se isčudjavate. Ja vam u tom ne mogu ništa pomoći, to su stvari koje znaju čak i ovi grčki starokalendarci i o tomeš pišu naravno, iz svog antiekumenističkog aspekta ali shvatili su tačno o čemu se radi, bar da čitate njihove sajtove saznali biste bar tako nešto, no, vaš problem je što ne čitate ništa ali zato vjerujete samo sebi svojim predstavama, ali avaj realnost je nešto sasvim drugo.

Παράλληλα, ἔγιναν νύξεις γιὰ τὴν ἐπίτευξη τοῦ πολυποθήτου ἀπὸ αὐτοὺς κοινοῦ ἑορτασμοῦ τοῦ Πάσχα, γιὰ κοινωνία ἐν νομίμῳ ποικιλίᾳ χωρὶς πραγματικὴ δογματικὴ ἑνότητα, ἀπεκαλύφθη μάλιστα καὶ ἡ πρόθεσή τους νὰ συγκαλέσουν ἀπὸ κοινοῦ Οἰκουμενι(στι)κὴ σύνοδο στὴν Νίκαια τῆς Βιθυνίας τὸ 2025!...

Ὅμως, ἡ «ἀνεξήγητη» πυρκαϊὰ στὸ Σπήλαιο τῆς Γεννήσεως τοῦ Χριστοῦ στὴν Βηθλεὲμ μία μόλις ἡμέρα μετὰ τὰ Οἰκουμενιστικὰ ἔκτροπα, ἀποτελεῖ ἕνα σαφὲς σημεῖο θείας ἀποστροφῆς ἔναντι πάντων τούτων.

http://www.ecclesiagoc.gr/index.php/anakoinwseis/468-ja-tin-synantisi-papa-ke-patriarxi

Samo mi ne pišite još da ne znate grčki i šta će vam reference na grčkom.

Подели на овим сајтовима

zašto se izbjegava pustiti stručnjacima u tom područiju da precizno izračunaju točan datum, napr.neko je spomenio već nekog iz Srbije koji je to već napravio, pa znamo svi da se vjera neprotivi znanost..

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...