Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 11, 2015 Пријави Подели Написано Јун 11, 2015 To što svrbi, svrbi sve isto u zajednici Crkve. Mislim, sada povezivati ozbiljna pitanja sa nekom od sekti, ovog puta sektom marka, to je besmisleno i nedopustivo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 11, 2015 Пријави Подели Написано Јун 11, 2015 To što svrbi, svrbi sve isto u zajednici Crkve. To što svrbi rešava se zapiranjem : ) http://vukajlija.com/tarzancici Gresni rab Boziji је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 11, 2015 Пријави Подели Написано Јун 11, 2015 To što svrbi rešava se zapiranjem : ) http://vukajlija.com/tarzancici I vodom i duhom w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drakce Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 Наравно да није озбиљно. Него то је обично подметање и лаж, ако тврдиш да је евхаристијско богословље у супротности са Симболом Вере. Онда имаш дивну прилику да разбијеш моје заблуде/разобличих моје јереси указивањем на то где се у Символу Вере говори о евхаристији и где се говори о њој као о "аутентичном изворишту јединства Цркве". Или да образложиш да је 318 Светих Отаца Никејских заправо 318 шепртља који су пропуситли да нам спомену "аутентично извориште" у Символу Вере. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 Можда преозбиљно схватам Атремијев проблем, али иам потенцијала за бригу, како он сам каже православље како га већина народа познаје, неке уважене Владике мисле да ће тај проблем трајати, можда и овај пут насумице вучем парелеле које неби могле да стоје, али хоћу: Осудили смо ми и католике и они сад па сад гледамо како до јединства, можда многи мисле да је Атемијев раскол ако се уопште може тако звати, већи проблем од јединства са католицима и превазилажења хиљадугодишњег јаза, али мислим да је то најивно јер многи су се много и свакако трудили и мислим да је више пута успјело само што није успјело да заживи. Западна еклисиологија по дифолту размишља о спровођењу акције кроз епископа и неку помирљиви теорију, наша Црква има ту димензију али можда и неке друге са којима католици неумију да рачунају да кажем богумилску, богомољачку ка којој скреће и многопомиљани субјект. Постоје озбиљни људи који мисле да је поред све добре воље јединство међу Нама немогуће јер се ради о различитим геометријама односно свјетовима, као и да на једном дубљем плану раскола нити је било нити може бити. Сад кад гледам као се изводе радови, методологију немам оптимизам. "Мислим" да би ми православни легално ушли у заједницу са Римом треба то да урадимо као Сабор, добре воље и то у својој традицији као црквено народни Сабор, а пошто је Ватикан држава и као држава али то је за нас небитно. Међутим због већ поменуте перспективе иде се на сабор Архијереја, а то лако може да са друге стране народни сабор - богумиле, богомољце, Артемија са друге стране и давало је у историји, и заиста се питам колико је озбиљна фирма Ватикан кад не може да сконта и уважи овакво црквен-народно биће у својој природи, Ако није у стању да уважи онда они још нису спремни да нас прихвате у нашем црквено-народном идентитету, ако желе да га промјене на муфте онда су глупи и поцјењују нас, тако да Артемије има теоретски потенцијал прикупљања богу-милих димензија овог напаћеног народа, наравно Ви ово занемарите и држите се само цркве као епскопа. По мени кога свакако нетреба узимати за озбиљно оно што би био идеалан и можда једини могући пут би било најприје наше црквено-народно сабрање у Жичком духу, или како су то називали национална обнова, буђење. Може и деокупација и из те позиције дијалог са свима, а не овако договарамо се а ја у шахту или гепеку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 Telo je Jedinstvo. Put do Jedinstva je Jedan. Jeste svet sharen i ima 70 000 nijanski boja ali je Jedan Tvorac tih boja i njenih nijansi, ne moze se jednom bojom do svih boja. I formalno mora biti Jedinstvo. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 Strogo uzevši, apostola Pavla mnogi sveštenici i vernici i jesu odlučili od crkve tako da vam konstatacija nije nimalo naivna. Doduše, nisu to učinili zbog viđenja Просвјетли и нас јели одлучен као јеврејски шпијун, Такође те молим да ради свију нас објасниш како то могу вјерници и свештеници да одлуче апостола и када то сви сабори пропусте да учине. Такав институт некад као да је неопходан, а формално је далеко оштрији од стидљивог Артемојевог нећу ефхаристијску еклисиологију јер не смјем у једнство са Папом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 Одлично што је покренута ова тема. Треба проанализирати све "молитвене црквено-народне саборске посланице" (у прошлогодишњој је имплицитно негирана благодат свим епископима Цркве Српске итд). Отац Сава и други одлично приказују духовни механизам раскола који у крајњем води до јереси. Није јерес само критиковање неких поставки, не волим помало таутолошки термин, "евхаристијског богословља", у конкретном критиковању ставова његових представника, већ ово, нажалост, буквално лупање ко Максим по дивизији. То је толико неуко и неукусно да је и површном читаоцу јасно да нема везе са надахнућем од Духа Светога. Но, не може диспут о "евхаристијском богословљу" да прикрије чињеницу да на толико најављиваном сабрању, сада нажалост секте, које је усиједило послије фарисејског позивања на народ у обраћању Свештеном Сабору, народа није било. Ђорђе Р and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 да прикрије чињеницу да на толико најављиваном сабрању, сада нажалост секте, које је усиједило послије фарисејског позивања на народ у обраћању Свештеном Сабору, народа није било. Ово је јако битно истаћи. Погледао сам и ја слике са њиховог сабрања, како бих потражио на њима своје познанике, и такође ме је фасцинирала "базнародност" тзв. народног сабора. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 Онда имаш дивну прилику да разбијеш моје заблуде/разобличих моје јереси указивањем на то где се у Символу Вере говори о евхаристији и где се говори о њој као о "аутентичном изворишту јединства Цркве". Или да образложиш да је 318 Светих Отаца Никејских заправо 318 шепртља који су пропуситли да нам спомену "аутентично извориште" у Символу Вере. То није тема о којој су расправљали Свети Оци, као и многе друге ствари. Шта се онда о Евхаристији говори у Симболу Вере? Пошто се експлицитно не спомиње, значи ли да су протестанти у праву, и да је не треба држати? Испада онда по твоме да су протестанти и у другим стварима у праву, пошто одбацише све оно чега нема у Симболу. То што се Евхаристија не спомиње у Симболу Вере није никакав доказ да је Евхаристијско богословље погрешно. Да се спомиње, онда би нам на основу тога шта каже Симбол Вере, и на основу онога што каже Евхаристијско богословље, могао показати где су и како су они у супротности једно са другим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 Евхаристија се подразумева. Ако кажемо да је Црква једна, то је зато што је Евхаристија једна. Zoran Đurović, Благовесник, александар живаљев and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 Moze li onima kojima je dato (mislim na Crkvu) Hristos bez Evharistije? Mislim.. aj polako, ja bi teme sa markom pocinjao polako da izbegavam... Samo da ponovim, Hristos je Jedinstvo i to ono formalno, najbanalnije, na papiru, recima,delom i .....i....i.... U tom Jedinstvu razlicitost misljenja je najizrazajnija i najedinstvenija lepota Jednoga. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 Просвјетли и нас јели одлучен као јеврејски шпијун, Такође те молим да ради свију нас објасниш како то могу вјерници и свештеници да одлуче апостола и када то сви сабори пропусте да учине. Такав институт некад као да је неопходан, а формално је далеко оштрији од стидљивог Артемојевог нећу ефхаристијску еклисиологију јер не смјем у једнство са Папом. Ma zezam se - to je bila moja dnevna doza šala na račun popova Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 Ma zezam se - to je bila moja dnevna doza šala na račun popova Баш штета јер и ја не умем да сасвим да прхиватим неке којима се благоизволило да ладе голуба у шеширу, у врјеме оно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 12, 2015 Пријави Подели Написано Јун 12, 2015 Баш штета јер и ја не умем да сасвим да прхиватим неке којима се благоизволило да ладе голуба у шеширу, у врјеме оно. Misliš, VO vremja ono. P.S. Kakav golub, kakvo ladjenje? :.mislise. Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука