Гости Guest Написано Јун 16, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Јанкова је племенита жеља, али мислим да ови који разоваплотише Христа немају ишта сувисло да кажу. Зато ћу вам поменути једну анегдоту како је Ава продужио литургију! Елем, Ава бејаше млади ђакон на централном гробљу (Браће Јерковића), па га тамошњи попови зваху ђашко. Црква је била посвећена св. Јовану и ту су долазили разноразни тридентинци. Ава је пред Јеванђеље говорио оно: Право стојмо, чујмо... а ови, фрп, падну на колена. Завлачили ми се и под налоњ (то вам је оно на расклапање где се стави Јеванђеље кад се чита), а онда је Ава склањао покривало и вирио доле питајући особу: Што ми се завуче овде? Иди у публику. Виде Ава да не може да изађе на крај са традицијама које је одлучио да искорени. И онда, пошто се на њему ипсуњава она Митрополита Амфилохија: Залудни мозак је ђавоље потркалиште, узе да прошири литургијски текст: Право стојмо, не клечимо, чујмо св. Јеванђеље! Рекоше попови Ави: Ђашко, не мењај литургијски текст, али је Ава био непослушан, тако да се овај гнусни тридентински обичај угаси у тој цркви! Иначе, крваво је било када је Пт. Павле требало да служи за славу тамо. Наиме, попови, разумни људи, ми рекоше: Немој ти да служиш, пт. долази са својим ђаконима. Ава рече: ок., мада сам служио више пута са пт. - Добро, али прескочи овај пут, број би био непаран. Држаху Аву стално на оку. Примаче се време причешћу, Ава узе орар и запути се Павлу на благослов. Кад то виде о. Рајан (тако је Ава звао Ратка), паде у ћошку нља колена и склопи руке као католици на молуитви, преклињићи тихим гласом Аву да не направи неки скандал:::: )) После литургије, Рајан каже Ави: Одузео си ме човече, мислио сам да не направиш неки скандал! Истече година дана 19. јула на коју је Ава био распоређен да служи при овој цркви, а они тај дан узеше за преславу (св. Сисоја) захваливши му се на плодној сарадњи рекавши: Сврати кад год хоћеш, само не мора да служиш, али ћемо те частити једнако! :aman: :1503348ufz3z4yl5d: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Сјајна анегдота са ове славе. Владика Данило Крстић за време ручка: Знате, византинци су за доручак јели хлеб и црно вино... Пт. Павле: Видо то Бог, па је зато Византија пропала! Јанко and Вукашин је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Не разумем зашто губите време расправљајући се са људима, који немају основно познавање историје Цркве, а камоли богословско знање. Ма нема овде расправе, ово је обичан ужитак: прскаш легиона св. водицом! Ради се о егзорцизму. Ја сам пре више од годину дана увео био и стари облик егзорцизма. Наиме, један дечко је патио од злих духова, а онда су се њих десетак пријавили за крштење. И, када сам требао да читам молитве за егзорцизам, дао сам мојој жени и једном фрескописцу да их читају. Ја сам прочитао једну-две свега. Да се покаже сатани како нема никакву силу над хришћанима. Најобичнији лаик има дар да изгони демоне. Тако су им се у древној цркви ругали. Но, што Робот вели, има оних који воле да чују оно што говоримо. Не знам шта би Марко и Ветеринар имали да кажу за ову моју бласфемичну иновацију? Да им дам списак ових особа да би их они докрстили? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 o. Zorane, Ima li gde vaša prepiska sa ep. Atanasijem? Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 16, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 o. Zorane, Ima li gde vaša prepiska sa ep. Atanasijem? https://www.pouke.org/forum/topic/33280-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D1%98%D0%B5%D0%B2%D1%82%D0%B8%D1%9B%D0%B0-%D0%B8-%D0%B4%D1%80-%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Не разумем ништа о.Зорана, само видим да је супер. Истина је само једна - отац Зоран. Gresni rab Boziji је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 @@R2D2, Неразумеш ти ништа. Zoran Đurović and Gresni rab Boziji је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 Не разумем ништа о.Зорана, само видим да је супер. Истина је само једна - отац Зоран. Е, ово је испод појаса! Дисквалификован си!::)))) Поређење са Артемијем ни у шали, аријанцу ниједан! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 16, 2015 Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 На овоме свету могу да кажем - што се дешава, то није истина. На овоме свету, што бих нагласио, да пропаганда - што већина кажу (...) - није истина. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука