Jump to content

Да ли нам Бог заиста даје да имамо слободну вољу?

Препоручена порука

Па, добро, ако, нек се деца играју. :-)))

Ma nema veze, cisto onako da spomenem i nasu odgovornost, nismo savrseni, mozda, onog koga kudimo hrani 3 porodice i cini dobrocinstva, pred kojima bi se i najveci hriscani poklonili a mi mu uzimamo za zlo, sto govori kako mu neka starozavetna prica deluje kao bajka i da ich ne veruje ljudima koji veruju u to.....

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

... i lagano pocinjem sa planovima da dignem ruke posto od mogucnosti da dobijem odgovor, umesto supljikavih filozofijica i izvrdavanja odgovora, izgleda nema nista...

Ево , сад знаш како се осећају људи који полемишу с тобом . 

Подели на овим сајтовима

Ajde da probam opet....

Vera u Hrista je zaista samo vera. Medjutim Hristos uspostavlja odnos sa onim koji veruje u Njega i ta vera postaje zivi odnos, dakle zivotnodelatna je i pokazuje se coveku kao i licnost iskljucivo u zajednici. Dakle nije na nivou maste, kako ti plasiras.

Kad govorimo o zivoj delatnosti vere, govorimo pre svega o zivotnom opitu i to ne onom kao u snu, usamljenom i subjektivnom, mi govorimo o opitu kroz zajednicu i tim opitom onda mozemo govoriti o cinjenicama koje proisticu iz odnosa prema Drugome. Takodje tu postoji i Bozje otkrovenje pa unutar vere i kroz veru mi dobijamo Istinu, koja postaje dogma ali opet samo onima koji veruju.

O veri govori ovaj forum.

Citirao si pitanje ali si dao odgovor koji se ni najmanje ne odnosi na ono sto sam pitao... nisi uopste morao da me citiras ako nisi imao nameru da odgovorisu u okviru pitanja...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Meni vidiš tu nema logike.

Kako onda mozete dati odgovor na bilo koje pitanje? Ako je odgovor na SVAKO pitanje "cudni su putevi gospodnji (u svojoj nelogicnosti)" onda niti pitanja niti odgovori imaju ikakvog smisla...

Подели на овим сајтовима

Ma nema veze, cisto onako da spomenem i nasu odgovornost, nismo savrseni, mozda, onog koga kudimo hrani 3 porodice i cini dobrocinstva, pred kojima bi se i najveci hriscani poklonili a mi mu uzimamo za zlo, sto govori kako mu neka starozavetna prica deluje kao bajka i da ich ne veruje ljudima koji veruju u to.....

Разумем те, само ми не ''кудимо ''никога, нити нешто ''узимамо за зло'', већ само чантрамо мало, уз кафу.

Узгред, планирам да престанем да пијем кафу. :) Не морам, али имам слободну вољу да тако урадим, да не кукам касније како ми је Бог крив због високог притиска и чира на желуцу.  :D  

Подели на овим сајтовима

Ево , сад знаш како се осећају људи који полемишу с тобом . 

Ja ne izbegavam konkretna pitanja i ne mazem oci sagovornika odgovaraju zakukuljeno i van teme onoga sto je pitano...

Подели на овим сајтовима

Ajde da probam opet....

Vera u Hrista je zaista samo vera. Medjutim Hristos uspostavlja odnos sa onim koji veruje u Njega i ta vera postaje zivi odnos, dakle zivotnodelatna je i pokazuje se coveku kao i licnost iskljucivo u zajednici. Dakle nije na nivou maste, kako ti plasiras.

Kad govorimo o zivoj delatnosti vere, govorimo pre svega o zivotnom opitu i to ne onom kao u snu, usamljenom i subjektivnom, mi govorimo o opitu kroz zajednicu i tim opitom onda mozemo govoriti o cinjenicama koje proisticu iz odnosa prema Drugome. Takodje tu postoji i Bozje otkrovenje pa unutar vere i kroz veru mi dobijamo Istinu, koja postaje dogma ali opet samo onima koji veruju.

O veri govori ovaj forum.

Samo cu da te podsetim da si ustvrdio da u hriscanstvu nema cinjenica... u tom trenutku rasparave ti je odgovaralo da izneses takav stav. Taj isti stav si spreman totalno da pobijes  kada se desi druga situacija koja od tebe to zahteva kako bi obranio neki drugi princip religije... i tako u krug...

Подели на овим сајтовима

Нема контрадикторности. Бог се меша у животе оних који то од Њега траже.

Objasni mi taj princip u kontekstu njegovog mesanja kad je poslao medvede na onu decu... Ko je to tada od njega trazio i jos bitnije pitanje, zasto je taj zatev ispunio? 

Подели на овим сајтовима

Ja sam spreman da na osnovu vasih pisanja do sad rezimiram temu, dakle:

"Bog uvek postuje nasu slobodnu volju i zato se ne mesa s tim sto je ne postuje bas uvek pa se i umesa ponekad"

?

Подели на овим сајтовима

Jel moguce da sam ja, pogani smrtnik milostiviji od vaseg Boga?

Da imam neprijatelja, nad njim bih sproveo odmazdu, a decu mu ne bih ni dotakao, a kamoli proganjao do cetvrtog kolena

Jеси ли ти природно глуп, ил' користиш неку крему?

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Objasni mi taj princip u kontekstu njegovog mesanja kad je poslao medvede na onu decu... 

Већ сам Шедоузу нешто написао у вези тога, важи исто и за овај догађај, па да се не понављам: https://www.pouke.org/forum/topic/39269-%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%BC-%D0%B1%D0%BE%D0%B3-%D0%B7%D0%B0%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D1%98%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%83-%D0%B2%D0%BE%D1%99%D1%83/page-16#entry1297602

Ko je to tada od njega trazio i jos bitnije pitanje, zasto je taj zatev ispunio? 

Пророк Јелисеј је то од Њега тражио, јер их је у том тренутку проклео именом Господњим.

Тај захтев је испуњен да би ти младићи, заражени сатанским духом, били спашени за вечност; као казна за родитеље који су, као идолопоклоници, те младиће довели у то стање; и да се да на знање свима осталима, кроз све векове, који помисле да се ругају Божјим људима, а самим тим и Богу. 

Подели на овим сајтовима

Znači čovek je kriv za sve?I za cunami koji pobije 200 000 ljudi?I za erupciju vulkana u Pompeji?I za oboljevanje dece od raka?

Tako je nista cudno, sve ti je objasnjeno u Svetom pismu... Veliki potop, pa Vavilon,pa Sodoma i gomora... Pa slepi,bolesni i besomucni...

Подели на овим сајтовима

Da imam neprijatelja, nad njim bih sproveo odmazdu, a decu mu ne bih ni dotakao,

Разумљиво, ипак си рођен и одрастао у земљи са хришћанском културом . У старом веку је то било нормално . Жене узмеш за себе, а мушкарце и децу побијеш . Шта рећи, кад је била потребна посебна заповест да не убијеш неког само зато што је странац .

Подели на овим сајтовима

Volim medvede i bilo bi mi zao da im naudim, pa cak i u samoodbrani. Pre nego sto nastavim da nerviram Miroljuba, treba da nabavim pusku sa omamljujucim strelicama, cisto za slucaj da odluci da sledi Jelisejev primer.

Не треба ти та пушка, јер на атеисте, и тако мало слабије, се не шаљу медведи, него комарци, па би ти, пре, добро дошао неки спреј. ;-)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...