Jump to content

Одговор бившег епископа Артемија патријарху српском Иринеју

Оцени ову тему

Препоручена порука

Grcka je odbila izrucenje Vilovskog zbog mogucnosti progona koji nema veze sa krivicnom odgovornoscu. Mene zanima ima li kakvih dokaza protiv Vilovskog a koji su prezentovani sudu na kome nema rekla - kazala, cula- nije videla vec se traze cinjenice, svedoci se pod krivicnom odgovornoscu itd.

Ima dokaza, jos onda su predoceni dokumenti koji dokazuju da je krao od narodne kuhinje, tj. uzimao iz usta gladnima. To prvo da se podsetimo. I to je vec samo po sebi kapitalni horor.

A drugo, opet ponavljam - zasto je jedan kaludjer, prakticno samim svojim cinom zavetovan na mucenistvo, pobegao kao zadnja sekapersa? Kako ti to ne bode oci?

Zaludu je brate zabijati glavu u pesak pred ovakvim stvarima, i gre`ota je do neba.

A ovo je inace potpuno netacno:

Grcka je odbila izrucenje Vilovskog zbog mogucnosti progona koji nema veze sa krivicnom odgovornoscu.
  • Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Чекај, зар није утврђено да фали пар милиона у фонду епархије? Зар бивши епископ исте епархије није имао куће на своје име у другим епархијама? Одакле му новац за то? Хајде да погледамо чињенице. Последња чињеница је да је створио парацркву и направио раскол.

Ovo za kuce ne znam, ali moze napraviti raskol bez pare dinara. Na kraju krajeva, sledbenici kao Miloje ce ga finansirati. Ali treba razdvojiti optuzbu za kriminal od raskola. Raskol je stetan svakako i treba za biti rascinjen, ali optuzbe za kriminal nemaju smisla ako ne moze da se dokaze.

Подели на овим сајтовима

Чекај, зар није утврђено да фали пар милиона у фонду епархије?

Не знам, нисам пратио. Колико видим, Артемије је на слободи, а због проневере се иде на робију. Значи, није доказано.

Зар бивши епископ исте епархије није имао куће на своје име у другим епархијама? 

Ни то ми није познато. Ако је тако, не видим шта је ту лоше.

Одакле му новац за то?

Од верног народа, вероватно. Одакле било ком епископу новац за било шта?

Хајде да погледамо чињенице. Последња чињеница је да је створио парацркву и направио раскол.

Ниси изнео чињенице, само си тврдио нешто што није доказано и постављао питања. 

А раскол је субјективна ствар.

Подели на овим сајтовима

Не знам, нисам пратио. Колико видим, Артемије је на слободи, а због проневере се иде на робију. Значи, није доказано.

Todore, raskol nikako nije subjektivna, već činjenična stvar.

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

Todore, raskol nikako nije subjektivna, već činjenična stvar.

Како када Артемије каже да је и даље у Православној Цркви, догматику није мењао, Символ Вере му је исти... Стварно не знам шта је проблем, осим свађа, подметања, неспоразума... међу самим епископима, па онда ови што су бројно јачи смењују или рашчињавају ове, по броју, слабије. Тако ја то видим.  

Подели на овим сајтовима

Како када Артемије каже да је и даље у Православној Цркви, догматику није мењао, Символ Вере му је исти... Стварно не знам шта је проблем, осим свађа, подметања, неспоразума... међу самим епископима, па онда ови што су бројно јачи смењују или рашчињавају ове, по броју, слабије. Тако ја то видим.  

Cak i da je sve tako kako kazes, onaj ko je progonjen - ako ima i malo crkvenosti - nece nikako da rizikuje bilo sta sto je opasno po samu Crkvu i verne, da bi zadovoljio tamo neku pravdu. Da bi sacuvao Crkvu, takav covek ce bez problema da prihvati i licni progon (kao sto je to npr. Zlatoust uradio), sto ovde - ocigledno i na veliku zalost - ni izbliza nije slucaj.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ovo za kuce ne znam, ali moze napraviti raskol bez pare dinara. Na kraju krajeva, sledbenici kao Miloje ce ga finansirati. Ali treba razdvojiti optuzbu za kriminal od raskola. Raskol je stetan svakako i treba za biti rascinjen, ali optuzbe za kriminal nemaju smisla ako ne moze da se dokaze.

Ја верујем синодској комисији више него расколнику. Да је био невин не би одбијао да му комисија провери шта ради са новцем. Што се тиче кривичног поступка пред грађанским судом он је још увек у току ако се не варам.
Чињеница је да је купио кућу у Сремчици од Вељка Сикирице за 70000 евра, тако бар пишу медији. То се ваљда може проверити.
  • Волим 1

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Ја верујем синодској комисији више него расколнику. Да је био невин не би одбијао да му комисија провери шта ради са новцем. Што се тиче кривичног поступка пред грађанским судом он је још увек у току ако се не варам.

Чињеница је да је купио кућу у Сремчици од Вељка Сикирице за 70000 евра, тако бар пишу медији. То се ваљда може проверити.

pa 5 godina je vise nego dovoljno barem za prvostepenu presudu i Artemiju a i Vilovskom u odsustvu ali tih presuda nema kojiko mi je posnato. Ako su proneverili bilo sta ja sam prvi za to da zavrse u zatvoru. Ali ako nisu? Sta onda? Ko treba u tom slucaju gde da ide?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ja verujem u cinjenice i dokaze na sudu. A ljudi su skloni svemu sto vidimo i po Artemiju a i ostalih 5-6 episkopa smenjenih u zadnje vreme ..

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Cak i da je sve tako kako kazes, onaj ko je progonjen - ako ima i malo crkvenosti - nece nikako da rizikuje bilo sta sto je opasno po samu Crkvu i verne, da bi zadovoljio tamo neku pravdu. Da bi sacuvao Crkvu, takav covek ce bez problema da prihvati i licni progon (kao sto je to npr. Zlatoust uradio), sto ovde - ocigledno i na veliku zalost - ni izbliza nije slucaj.

Sa ovim se slazem,medjutim trenutno pricamo o stvarima sto je dovelo do "progona" "rascinjenja"

Ne moze da se kaze "Proneverio veliki novac!"

Sud kaze ne,nije proneverio.

A onda da ti kazes " Da nije,sto bi tamo neki kaludjer pobegao?"

Sud u Grckoj kaze "Nije proneverio ni taj kaludjer"

Onda ti kazes "A odakle pare Artemiju za kucu u Sremcici ili gde vec"

Onda neko kaze "pa dobro kuce imaju i ostale vladike u drugim mestima i eparhijama,pritom mozda je nasledstvo,koliko znam prica je da to nije njegova nego nasledstvo"

A onda se kaze "e ko da je bitno sve to,sto nije kao sv.Jovan Zlatousti reagovao nego je napravio raskol''

Deluje obrni-okreni,otpisi-dopisi,dodaj-prodaj rezultat ce biti isti.

Ja sam zagovornik sledeceg, mislim da nema coveka koji je da tako kazem objektivnog gledista koji nece na ovo sto je Artemije kasnije uradio reci da je lose i da tu stavimo tacku i crtu,dakle lose je sto je napravio Rasko-Prizrensku eparhiju svuda osim Kosmeta,sto je zasao u svaku eparhiju,sto po njima ispada da su svi iz SPC jeretici i ekumenisti (a nije jednostavno istina) jer ako je tako kako su prihvatili arhimandrita Pantelejmona koji je do pre 2 meseca bio u toj SPC ili kako su prihvatili oca Kirila iz Draganca koji je isto pre dva meseca bio u SPC,do onog odbijanja za razgovor i dijalog kojim bi pokazao otvorenost a ne zacaurenost,pa i da spc negde gresi mogao bi posle da kaze eto isao kod njih.

Dakle to je jedna prica i verujem da svi mi mislimo o tome isto.

Ali sa druge strane pronevera novca koja je na sudu oborena,dakle ne moze vladika jedan ili vise da presudjuju i govore nego sud,sudski te pronevere nije bilo. Nasa SPC se zalozila za izrucenje Vilovskog iz Grcke,Grcka je rekla ne,ne damo coveka i vi nemate pravo jer po njihovom sudu takodje nije bilo pronevere.

Dakle pronevere nema... Pazi mogu i ja tebe da optuzim da si proneverio pare narodnih kuhinja i da to vrtim i kad sud utvrdi da to nije istina da ne menjam plocu da i dalje tvrdim ma paz' da nisi proneverio,kakav sud kakvi bakraci.Razumes?

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Ја верујем синодској комисији више него расколнику. Да је био невин не би одбијао да му комисија провери шта ради са новцем.

Ја верујем Богу, а све остало преиспитујем. Ако је одбијао проверу, можда је због неких других разлога, а не због кривице, не можеш ништа да тврдиш.

Што се тиче кривичног поступка пред грађанским судом он је још увек у току ако се не варам.

Кад је тако, зашто не сачекаш пресуду, можда грешиш? Видиш да, у вези свега, само нагађаш, и то врло острашћено.

Чињеница је да је купио кућу у Сремчици од Вељка Сикирице за 70000 евра, тако бар пишу медији.

Прво кажеш ''чињеница'', а онда ''тако бар пишу медији''. Чињеница је кад имаш купопродајни уговор (фотокопију и оригинал на увид :) ), а не оно што пишу лажљиви медији, по поруџбини, за мале паре.

То се ваљда може проверити.

''Ваљда може'', види провери, а дотле се све сматра клеветом.

Подели на овим сајтовима

Како када Артемије каже да је и даље у Православној Цркви

Могу и ја да кажем да сам руски цар, али то не значи да сам ја стварно руски цар. :)

То што он каже, не вреди ништа, него оно шта Православна Црква каже. А за Православну Цркву, он није њен члан. Свештеник православне цркве не може да му свети колач, као ни друге требе да му изводи. Не може да се причешћује у Православној Цркви. Он је за Православну Цркву као незнабожац.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...