Zoran Đurović Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 ,,Хорепископи су, дакле, део предања које је изникло из крваве и дуге борбе Цркве са јересима и јеретицима, када је за Њу најважније и пресудно било изборити се са јересима и јеретицима и осталим гонитељима Цркве. Како један епископ, дакле, то није постизао сам, он је за потребе своје епархије хиротонисао хорепископе, тј. епископе саслужитеље, који су му у тој борби помагали, а који представљају део клира епархијског епископа. Главно оружје у тој борби била је проповед истините вере православне, а тиме супротстављање јеретичкој лажној вери и њено искорењивање, а проповедници су били православни епископи и хорепископи са својим свештенством.'' Сумрак ума. То нигде ни у једном канону не пише. Хорепископи су били редовна црквена институција. Mилена КШ and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Malo gledam po stranici, polako traze izgovor, nisu vise tvrdi cuvari kanona Ово је сјајно. То и ја исто мислим. Имаш ли извор? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 idem u Crkvu Nije me briga za monaha Marka. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Гомила нерадника и лезилебовића који су живели на терету Србије и побожног света и по цео дан седели и трачарили и оговарали...пих... За оне чистога срца - сви су свети и добри. У чистоти мисли наших све можемо да видимо као свете и добре. А када их видимо као рђаве, онда то потиче од нашега стања /настројења. св. Макарије Оптински Таша and Дуња је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Ово је сјајно. То и ја исто мислим. Имаш ли извор? Немогуће је бирократији да веже апостолски дух (neko bratstvo Svetog Dositeja) Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 За оне чистога срца - сви су свети и добри. У чистоти мисли наших све можемо да видимо као свете и добре. А када их видимо као рђаве, онда то потиче од нашега стања /настројења. св. Макарије Оптински Онда је екуменизам свеврлина. w.a.mozart and Ламех је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Онда је екуменизам свеврлина. To što nekog vidimo svetim ne znači da ga činimo svetim, ali svakako osvećujemo svoj um dobrim pomislima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Сећа ли се ко како је световно име Артемија? Требаће нам! Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Сећа ли се ко како је световно име Артемија? Требаће нам! Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Драгана Милошевић, on 27 Apr 2015 - 19:30, каже: Сећа ли се ко како је световно име Артемија? Требаће нам! Stramota sto se gotovo svi ovde rugate jednom starom dedi. Ni jedan argument se ne iznosi protiv njegovih postupaka i stavova, iako takvih argumenata ima puno. Samo glupavo ruganje i ismevanje... feeble, миомира, Orthophill and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Требаће нам! Moguce da ti zatreba jer kraj neretko donese obrt. "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 @@Viktor Ljvovic, Kad prodje maj pitacu te ko se podsmeva. Vise stete donosi njegovo ponasanje nogo moje podmevanje. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Ко би требао да преузме одговорност? Свако преузима одговорност за своје поступке, како приватно и професиноално у развоју. Верници преузимају своју одговорност, владике, монаси или ко већ своју одговорност. Патријарси, владике, монаси, и тако даље, њихово понашање не може мени да донесе штету, може само моје понашање да ми донесе штету или погрешан избор. Дакле, свако је одговоран за себе. Никог не треба кривити и осуђивати, сами доносимо одлуке и правимо изборе. Ако сте били у недоумици, сада више нисте, ако сте одрасли људи. Kaludjerovic Sreten, Данче*, Таша and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Ово је комотно могла бити једна тема. Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 @@Тања1, A, pa ne moze tako, to zvuci veoma hriscanski. Viktor Ljvovic, nana, Таша and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука