Дејан-Марковић Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Уживаоци марихуане се залажу за легализовање уља, из разлога што добијају врхунски чист и квалитетан производ, који могу још и легално да купе и користе. Шта би дао нпр. кокаински или хероински овисник, да може легално да купи апсолутно чисту дрогу, без икаквих додатака које у њу убацују дилери, да би више зарадили. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Pa evo, imamo zabranu pusenja po zapadu pa se smanjuje broj ljudi koji pusi. Ovako ako budes mogao kupiti marihuanu na kiosku, mnogo vise ljudi ce da propusi. Нигде није забрањено пушење. Забрањено је на јавним местима јер угрожава друге и ударени су високи порези. А да историјски марихуана није била забрањена, а алкохол јесте, сад би се овде конзументи добре шљиве називали наркоманима и борило би се против легализација те пошасти. Просто је невероватно колико државне одлуке могу да обликују мишљење о нечему... Manolis, туриста, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Nemojte se zavaravati da bi legalizacija kanabisa dovela do povecanog konzumiranja iz prostog razloga sto ni trenutno nije ni malo tesko naci marihuanu. Kao dugogodisnji i aktuelni konzument tog narkotika ja vam garantujem da cete travu trenutno lakse da nadjete nego bosh pumpu za forda (provereno! :-D) A apsolutna je cinjenica da su alkoholisani ljudi daleko opasniji po okolinu od "naduvanih" zbog nacina na koji te supstance deluju na nas mozak. Alkohol ukida inhibicije i umanjuje strahove sto dovodi do vrlo nepredvidljivih i opasnih situacija. Marihuana opusta ali strasno snizava prag paranoje. Ja u zivotu nisam video dva naduvana lika da se pobiju npr. Nikada. Pijan covek ce bez problema da sedne u auto jer je "siguran u sebe" i ohrabren. Naduvanog coveka ne mozes da nateras uopste da vozi (ima izuzetaka da ne generalizujem). Sve ovo ide uz pretpostavljenu cinjenicu da niko nikada ne bi trebalo da upravlja vozilom kada je pod dejstvom bilo cega! Ps. Jednom u zivotu sam vozio napusen i us** sam se od straha. Vozio sam 20 na sat i non stop bio u frci da ce izginemo :-D (to je ta paranoja). Jednom u zivotu i vise nikada. Kajem se i zbog tog jednog vrlo neodgovornog iskustva. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 21, 2015 Гости Пријави Подели Написано Април 21, 2015 opijumski rat ... oko čega to beše? kako su uspevali da kontrolišu englezi kineze tada? kako beše je počelo uvođenje duvana u masovnu upotrebu početkom veka? a onaj što se čudi ovde što ne dozvole gajenje marihuane za ličnu upotrebu... ne budi naivan jel' si video da ko od pušača duvana sadi duvan ...? ova priča o legalizaciji kanabisa 'za medicinske svrhe' ima drugačiju nameru od one kojom se predstavlja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Gde to? Zabranjeno u kafanama i restoranima, cak i u svojim kolima (mislim u Britaniji) i to odmah uticalo da se smanji broj pusaca. Tako da ne pije vodu prica o zabranjenom vocu. A kod nas ako se legalizuje nabavka i konzumacija marihuane, sigurno ce da se poveca broj konzumenata. Neko ne misli da je to lose, ja mislim. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Многи коришћење уља од канабиса у медицинске сврхе, користе као добар аргумент за легализацију тог наркотика, само као да би могли слободно да га купе и пуше. Koji mnogi? Ja ne znam ni jednog čoveka koji se zalaže za legalizaciju da bi slobodno pušio travu. Travu možeš da kupiš u svakoj ulici samo ako se raspitaš. Praviti dilere i kriminalce od takve stvari mnogo je gore od legalizacije. Poenta je da niko ne puši travu ako ne mora. Treba je slobodno prodavati ali bez reklamiranja. Princip kao sa duvanom i alkoholom. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Kako mu tu onda opijat pomaze da umre kao covek? Jer se iz onog pre napisanog lako dolazi do zakljucka da covek ne umire kao covek od neke teske bolesti, osim ako mu se da opijat. Mozda nije tako trebalo da izgleda, ali je izgledalo bas tako. Не бих никога да увредим, али очито да се не разумемо. Нисам за легализацију никаквих опијата Не знам и нисам стручна да објашњавам лековитост канабисовог уља. Али у глави ми је остала слика када смо се појавили у болници на пријемном са онколошким болесником у тешким боловима, док кука и тражи спас кроз неки лек против болова, и онда најпре неће да га приме у болницу, а онда чекамо пола сата дежурног хирурга да га прими на одељење, и да налог за неку инекцију против болова...баш брига тог лекара што човек кука од болова. Тако ти је то... Зато, ако то може било како да помогне , па дала би му ако се дозволи прописано од лекара као лек... Под тим, подразумевам да се помогне умирућем, као људском бићу. Отприлике, ко зна разумеће. Биљана and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Одувек сам се питао шта је човек прво испробао... Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Čuvene bunike. Човек Жоја and Manolis је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 ЕПП https://www.youtube.com/watch?v=xh84i3M1dBI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Zabranjeno u kafanama i restoranima, cak i u svojim kolima (mislim u Britaniji) i to odmah uticalo da se smanji broj pusaca. Tako da ne pije vodu prica o zabranjenom vocu. A kod nas ako se legalizuje nabavka i konzumacija marihuane, sigurno ce da se poveca broj konzumenata. Neko ne misli da je to lose, ja mislim.Ima to i drugih strana. Npr, ne moze se uporediti popularnost duvana nekada i sada. Sada je neki drugi lajfstajl u trendu.Jednostavno, zar ti mislis da bi, kada bi se trava prodavala na trafici, masa njih pohrlila da duvaju? Cak i da je tako, to bi bilo kao i sa alkoholom, periodicno. Koliko ljudi kupi vodku na ulici da bi je pilo(ako nije neko slavlje u pitanju)? Jako malo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Travu možeš da kupiš u svakoj ulici samo ako se raspitaš. Али врхунски квалитетан производ од те исте траве, не можеш да купиш у свакој улици. Treba je slobodno prodavati ali bez reklamiranja. Princip kao sa duvanom i alkoholom. Траву или уље слободно продавати? Где продавати? Апотеке са рецептом? Трафике? А ако ћемо бити доследни до краја, исто важи и за хероин и кокаин, предлажем слободну продају у трафикама нпр. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Ima to i drugih strana. Npr, ne moze se uporediti popularnost duvana nekada i sada. Sada je neki drugi lajfstajl u trendu. Jednostavno, zar ti mislis da bi, kada bi se trava prodavala na trafici, masa njih pohrlila da duvaju? Cak i da je tako, to bi bilo kao i sa alkoholom, periodicno. Koliko ljudi kupi vodku na ulici da bi je pilo(ako nije neko slavlje u pitanju)? Jako malo... У САД је нелегално, бар тамо где сам ја живео, пити алкохол на улици. Не само да је нелегално пити, већ је нелегално да флаша буде видљива. Свако пиће мора по закону да буде упаковано у непровидну папирну кесу све док се не унесе у кућу. Изузетак су улични фестивали и слично. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 У САД је нелегално, бар тамо где сам ја живео, пити алкохол на улици. Не само да је нелегално пити, већ је нелегално да флаша буде видљива. Свако пиће мора по закону да буде упаковано у непровидну папирну кесу све док се не унесе у кућу. Изузетак су улични фестивали и слично. Kod nas nije nelegalno, ali opet nosi neku stigmu ako hodas po ulici i potezes iz flase, pogotovo za omladince. A za travu, fino kupis na kiosku, zapalis kao cigaru i sta te briga. Odes veseo na cas. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 opijumski rat ... oko čega to beše? kako su uspevali da kontrolišu englezi kineze tada? kako beše je počelo uvođenje duvana u masovnu upotrebu početkom veka? a onaj što se čudi ovde što ne dozvole gajenje marihuane za ličnu upotrebu... ne budi naivan jel' si video da ko od pušača duvana sadi duvan ...? ova priča o legalizaciji kanabisa 'za medicinske svrhe' ima drugačiju nameru od one kojom se predstavlja. ZAsto bi iko sadio duvan kad moze da ga slobodno kupi gde hoce? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука