Adelaida Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 треба имати неког одушка,да не би одлепили у сулудом ревнитљству,који те може одвести у лудило recimo trcanje, planinarenje, voznja bicikle, fizicki rad? Н И Н Е and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 За сада ћу се осврнути само на ово, једним питањем. Ако су нам болести и болови по допуштењу, а јесу и са тиме сам сагласан, те ако нам се саветује да трпљењем спашавамо своју душу, са чиме сам такође сагласан, чему онда уопште употреба јаких лекова за болове? Пратећи ту логику ни ти јаки лекови за болове нам нису потребни. И не само они лекови за онколошке болеснике, већ било који лекови. Боли те зуб. Трпи и не иди код зубара да види шта је и због чега је. Питање атеиста сходно нареченом нећу помињати, али је јасно на шта циљам и да је то питање изузетно важно. Nisi dobro zakljucio. Poenta je upravo u toj nevidljivoj crti. Dok mozes da koristis lekove, koristi ih, to je sasvim normalno i ljudski. Preko toga, potrudi se da uz Boziju pomoc potrpis bol i bolest, ne pribegavaj nikakvom bezanju od stvarnosti. "Jer nam se ne daje da nosimo veci krst nego sto mozemo da ponesemo", po recima Hristovim. Dakle, ne droga, ne eutanazija, ili bilo koja psevdo-humanisticka izmisljotina. Osim toga, ima ljudi silne vere, koji su i bez uobicajenih lekova trpeli i vrlo teske bolesti. Данче* је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Причао сам уопштено,нисам се базирао баш на ултра ревнитеље... Друга ствар,нисам мислио на сурогат или замену за Христа,једноставно по мени, треба имати неког одушка,да не би одлепили у сулудом ревнитљству,који те може одвести у лудило ,слично оној теми што је поставио Жељко,како је једној верници мука више од Цркве и молитве,па тражи помоћ психијатра... Razumeo sam te, ali ja bas to i kazem - izmedju tih neverovatno udaljenih krajnosti ima mnogo nijansi medjumere, dostupne svima nama da sebi damo oduska kad je to potrebno. Ne alkohol, ne droga, niti bilo sta ubitacno, sto potire i skrnavi covecnost, nego neka normalna i (ikonicno stvorenom) coveku prilicna razonoda. To sam hteo da kazem, nisam mislio ni na kakvo ultra revnovanje... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 recimo trcanje, planinarenje, voznja bicikle, fizicki rad? Upravo tako, i ne samo to. Ima zaista premnogo izuzetno lepih zanimacija, koje uvek mogu da budu dobrodosao ventil premorenom i iscrpljenom coveku. Adelaida је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Potpuno netacno. Samo bi se cela stvar prenela na jedan opsti nivo, a broj narkomana bi se ucetvorostrucio. Zasto? Pa zato sto je lakse drogirati se nego se suociti sa problemima, a mi ih imamo dovoljno za 10 zivota. Kao sto rekoh, legalizacija se odnosi na idustrijsku proizvodnju i uzgoj marihuane u medicinske svrhe a ne koriscenje iste po kafeima i parkovima. Ti bas neces da razgranicis te dve stvari. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Upravo tako, i ne samo to. Ima zaista premnogo izuzetno lepih zanimacija, koje uvek mogu da budu dobrodosao ventil premorenom i iscrpljenom coveku. Секс? GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boko Obradovic Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Utisak je da se svadjaju dva djeteta a ne dvoje odraslih ljudi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Moram da se ubacim...nije bitno da li ce da se uzgaja industrijska konoplja ili ce da se uzgaja canabis sativa ( marihuana), danas uzgoj nije legalan pa marihuane ima na svakom cosku, u mnogim saksijama, ormarima sa fototronima, livadama, budzacima, seoskim bastama itd.... Kad se legalizuje bice je isto kao i sada plus jos i vise. Nece se pusiti po kafeima ali po parkovima hoce kao sto se i danas koristi, plus sto ce se koristiti opusteno i u mnogo vecoj meri nego danas jer je legalna. feeble and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Kao sto rekoh, legalizacija se odnosi na idustrijsku proizvodnju i uzgoj marihuane u medicinske svrhe a ne koriscenje iste po kafeima i parkovima. Ti bas neces da razgranicis te dve stvari. Ne, nego ti zmuris na stvarnost u kojoj boravimo, a koja je predaleko od bilo cega slicnog ovome sto ti pricas. Ili si mozda zaboravila ko je nas misleni neprijatelj, koji nikad ne spava, "nego ide okolo kao lav ricuci"? Ovo sto kazes je obicna utopija, neostvariva i u mnogo uredjenijim drustvima, a kamoli jos kod nas... Снежана and Данче* је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Секс? Naravno. Ali onaj pravi, domaci. Ne gmo ili sa konzervansom. Manolis је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Секс? Sah, Rubikova kocka, linearne jednacine.... Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Ne gmo ili sa konzervansom. А јесу ли дозвољени егзотични зачини или само першун? Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Ne, nego ti zmuris na stvarnost u kojoj boravimo, a koja je predaleko od bilo cega slicnog ovome sto ti pricas. Ili si mozda zaboravila ko je nas misleni neprijatelj, koji nikad ne spava, "nego ide okolo kao lav ricuci"? Ovo sto kazes je obicna utopija, neostvariva i u mnogo uredjenijim drustvima, a kamoli jos kod nas... Mozda sam naivna i utopista ali onda bi trebalo zabraniti i uzgoj maka, po toj logici. Osim strudle, moze svasta nesto od njega da se napravi. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Управо сам о овоме хтео да да кажем нешто а сходно садржају из оног твог подужег поста. Који је то праг бола, која је то "количина" бола за појединца коју он по допуштењу може да поднесе након чега је људски и нормално користити лек? И како то измерити? Ко о томе одлучује? Дакле, трпимо не бежећи од стварности, али, када то престаје, сходно Хростовим речима? Друго, хришћанство нас упућује да се боримо за човека, или онтолошки, ако допустимо нечију смрт без покрета да га спасимо, ако смо пасивни, ми смо својом пасивношћу убили милионе а не само тог једног, који нам је чак и ближњи. Другим речима, постоји праг, граница после које си дужан да реагујеш, тачније, дужан си да оставиш могућност болеснику, јер шта знаш, можда ће тај третман излечити болесника, можда ће покренути процес излечења, можда ће то бити окидач у самом болеснику за покајање... Као што видиш, много је ту питања, и нисам склон да олако пресечем у давању одговора. 1) Nisi dobro razumeo. Lek se koristi odma`, kad ga lekar prepise i nadje da je potreban. Ali ako on ne pokrije bolest do kraja, onda ne droga, nego uz Boziju pomoc strpljivo podnosenje bolesti koja nam je data na iscelenje duse. 2) Za coveka mozemo i potrebno je da se borimo uvek, bez pauze, ali sredstvima koja ga ni na koji nacin ne udaljuju od spasenja. Droga nije takvo sredstvo, niti moze da bude. Postoje lekovi, prirodni lekovi, molitva. Sve to je vise nego dovoljno da pomogne coveku, a ako i preko toga bude bilo bolesti, opet nije mimo mere koju mi mozemo da podnesemo. Jer se Bog brine o nama vise nego sto mi to sami cinimo, kako kaze nas vl. Nikolaj. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Mozda sam naivna i utopista ali onda bi trebalo zabraniti i uzgoj maka, po toj logici. Osim strudle moze svasta nesto od njega da se napravi. Stvar je vrlo prosta - zivimo u drustvu koje je prakticno unisteno. Problema ima okean. Ljudi su izgubljeni, sludjeni i u najvecem broju slucajeva veoma udaljeni od Boga. Ako pustis iskusenje, sta mislis, `oce li ti ljudi da se naprasno opredele za Smisao, ili ce po inerciji da skliznu jos nize? Valjda ti je jasno da se ovde odgovor prosto sam namece. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука