MarkoA Написано Јануар 25, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2019 @Благовесник Sva si pitanja izbegao, ili neka na koja si odlučio da odgovoriš, to si uradio tako perfidno da si zapravo odgovorio na nešto drugo umesto na to. Imao si neku šansu da objasniš, ne umeš i to je to. OK; veruješ u to, tako si naučen, ali ako ne možeš da argumentuješ, najbolje tako reci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 25, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2019 пре 20 минута, MarkoA рече @Bokisd U svim religijama imamo to. Niko ne govori da Bog ne čini čudesa, ali nije potrebno da pravimo cirkus od toga. Pa, nije cirkus Marko, daleko od toga, jednostavno ljudi dolaze zbog muke i bolesti i celivaju i poklanjaju se mostima svetitelja trazeci sa verom utehu i pomoc u bolesti jer mozda nemaju vise nade u neku drugi pomoc osim Boga i svetitelja. I, Bog i sveti pomazu. Milica Bajic and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 25, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2019 @MarkoA пре 39 минута, Благовесник рече ок, да сведемо све ово на једно једино питање. Дакле, да ли у Библији пише да Бог чини чудо кроз тело (мошти) упокојеног богоугодника? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MarkoA Написано Јануар 25, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2019 @Bokisd Gle, ne sporim. Tema je inače otišla predaleko. Pitao sam zašto se lobanje monaha na Hilandaru onako izlažu i kasnije je otišlo sve daleko. Više nisam siguran gde je fokus, izgubili smo nit... Naravno da se čuda događaju i kako rekoh, događaju se i u drugim religijama, drugim hrišćanskim zajednicama (osim pravoslavne), isto tako i neverni nekada dožive čudo pa se obrate. I ja, ne samo da verujem to, već sam imao iskustva u životu koja su svojevrsna čuda. Kada je Hrist činio čuda, govorio bi "pomože ti vera tvoja". Pomenuo sam već, u svom gradu nije mogao da ih čini, kaže Pismo. Dakle, radi se i o veri ljudi. Bog može da čini čuda preko moštiiju, ali niti nam je otkriveno da je to neko pravilo ili da tako mora. Kao što vidimo, ne mora. Nije do moštiju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MarkoA Написано Јануар 25, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2019 @Благовесник Jeste, naveo si primer. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 25, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2019 пре 1 минут, MarkoA рече @Благовесник Jeste, naveo si primer. Паметном доста. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MarkoA Написано Јануар 25, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2019 @Благовесник Ne znam za šta..ali OK. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 25, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2019 пре 7 минута, MarkoA рече @Bokisd Gle, ne sporim. Tema je inače otišla predaleko. Pitao sam zašto se lobanje monaha na Hilandaru onako izlažu i kasnije je otišlo sve daleko. Više nisam siguran gde je fokus, izgubili smo nit... Naravno da se čuda događaju i kako rekoh, događaju se i u drugim religijama, drugim hrišćanskim zajednicama (osim pravoslavne), isto tako i neverni nekada dožive čudo pa se obrate. I ja, ne samo da verujem to, već sam imao iskustva u životu koja su svojevrsna čuda. Kada je Hrist činio čuda, govorio bi "pomože ti vera tvoja". Pomenuo sam već, u svom gradu nije mogao da ih čini, kaže Pismo. Dakle, radi se i o veri ljudi. Bog može da čini čuda preko moštiiju, ali niti nam je otkriveno da je to neko pravilo ili da tako mora. Kao što vidimo, ne mora. Nije do moštiju. Vrtimo se u krug, .... u svakom slucaju dogadjaju se razna cudesa i isceljenja preko mostiju, putem ikona, osvestanih ulja, krsta i drugo,...ali, i putem molitve Bogu i svetima,... i sve to zajedno svedoci o Bogu i njegovoj sili i brizi za ljude. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 25, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2019 пре 6 минута, MarkoA рече @Благовесник Ne znam za šta. Доказ да је Православно учење у вези светитељских моштију ИСПРАВНО и да то није паганска традиција. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MarkoA Написано Јануар 25, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2019 @Bokisd Da izađemo iz kruga: Ako bismo uklonili mošti, ulja, ikone i drugo, da li bi Bog činio čudesa i dalje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 25, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2019 Крај. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MarkoA Написано Јануар 25, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2019 @Благовесник Mene nisi ubdedio. Imamo ukupno jedan takav primer koji si naveo. Pritom, nije bio nikakav verujući narod, nego pagani koji su naišli na te mošti, pritom je jedan od njih slučajno upao u jamu gde su se one bile pokopane. Od ovoga napraviti čitavo jedno učenje, jako teško. Da ne bismo ponavaljali istu priču, mene to nije ubedilo, tebe očigledno jeste. Neka bude da ja nisam pametan i da mi to nije dosta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 25, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2019 Управо сада, MarkoA рече @Bokisd Da izađemo iz kruga: Ako bi uklonio mošti, ulja, ikone i drugo, da li bi Bog činio čudesa i dalje? Pa, naravno da bi cinio, Bog kao svemoguc moze da cini cuda bilo gde i bilo kada , ali, ako vec Bog cini cudesa i preko svojih ugodnika i preko stvari koje koristimo u Njegovoj crkvi, zasto da prenebregavamo njegovu pomoc koju nam daje' i na takav nacin. Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јануар 25, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2019 пре 1 минут, MarkoA рече @Благовесник Mene nisi ubdedio. Imamo ukupno jedan takav primer koji si naveo. Pritom, nije bio nikakav verujući narod, nego pagani koji su naišli na te mošti, pritom je jedan od njih slučajno upao u jamu gde su se one bile pokopane. Od ovoga napraviti čitavo jedno učenje, jako teško. Da ne bismo ponavaljali istu priču, mene to nije ubedilo, tebe očigledno jeste. Neka bude da ja nisam pametan i da mi to nije dosta. Možda je problem u našoj interpretaciji Boga koji bi trebao raditi onako kako to mi mislimo da treba. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 25, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2019 Што су носали са собом свете мошти пратаца, праоца Јакова итд. ако им мошти нису биле важне и ако је тачно јеретичко учење које шире секташи да то тело након смрти нема важности него ће Бог створити ново а не ово васкрсењем преобразити? Што Христово тело Бог Отац није оставио а створио му ново? Не, него му је мошти похрањене у гробу преобразио тј. васкрсао пољупцем Духа Свога Светог. Натан and Просечан србенда је реаговао/ла на ово 2 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука