Jump to content

Црно - бели Београд

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kad je Korbizije rekao za Beograd da je najružniji grad na najlepšem mestu, imao je pred sobom rezultate tih viševekovnih rušenja. Oni danas koji vole i poznaju ovaj grad, ne poznaju ga na osnovu onoga što su u njemu videli ili dotakli. Njegov najveći i možda najlepši deo je onaj koji je netragom nestao, pa ga više nikada nećemo videti, snimiti ili dodirnuti. Ali, istoriji pripada i onaj njen nestali deo, koji se više nikada neće moći rekonstruisati, onaj deo istorije koji se nalazi u nama, a ne u svetu oko nas.

Očigledno, Korbizijeov najružniji grad na najlepšem mestu, kroz istoriju je bio veoma često najlepši grad na najstrašnijem mestu sveta. U zaključku, mogli bismo parafrazirati ‘Njujork Tajms’ iz daleke 1876. godine. Da se na turskom pohodu u Evropu nije isprečila Srbija sa Beogradom (koji je tada sravnjen sa zemljom), danas bi svakako kao on izgledali Nemačka i Francuska, Beč, Minhen i Marsej.
(Milorad Pavić)

601578_426276040762034_1466002809_n.jpg?

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t1.0-9/601578_426276040762034_1466002809_n.jpg?oh=f296e57cbe919b4da817a01bcc85cf63&oe=55671B64&__gda__=1435555890_8eee37f7f4f2725fac748b4d15e3302d

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 148
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Уф,добро је , већ сам помислио да су ово неке асоцијације на партизан и бгд, када се добро зна,да Звезво волим те,ја не могу дана без тебе... :aplauz:

Што се конкретне теме тиче,руку на срце,Бгд се баш није прославио лепотом, некада је имао свој препознатљив дух,сада нема више ни то,утопио се у ово црнило сопствене државе,где он егзистира као неки главни град...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Мали оф - одлично урађен серијал:

Сјајно, Хвала Дуња, 27 делова има серијал.

А.М.

Подели на овим сајтовима

Уф,добро је , већ сам помислио да су ово неке асоцијације на партизан и бгд, када се добро зна,да Звезво волим те,ја не могу дана без тебе... :aplauz:

Што се конкретне теме тиче,руку на срце,Бгд се баш није прославио лепотом, некада је имао свој препознатљив дух,сада нема више ни то,утопио се у ово црнило сопствене државе,где је он као неки главни град...

Веруј ми и мени се срце стегло када сам морала да ставим наслов теме, но ми Цигани смо увек имали духа као и овај град.

stadionjugoslavije1932z.jpghttp://img215.imageshack.us/img215/163/stadionjugoslavije1932z.jpg

Стадион Југославије 1932...на том месту је данас "Маракана"

А.М.

Подели на овим сајтовима

Реклама за намештај:

partizan.jpg

И резултат је добро намештен... Висине к`о некадашњи регали наспрам табуреа :)

Подели на овим сајтовима

Остадосте ви на том регалу  :)))

А.М.

Подели на овим сајтовима

А `ел знате шта је сада на овом месту, мало десно додуше...

2zs5ok4.jpg

Подели на овим сајтовима

Молимо Снежану да се врати на тему, свако спамовање и провоцирање ће бити обрисано готово истом брзином којом Црвени најчешће буду дисквалификовани - дакле, одмах!

ЖРУ АДМИНИСТРАЦИЈА

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Молимо Снежану да се врати на тему, свако спамовање и провоцирање ће бити обрисано готово истом брзином којом Црвени најчешће буду дисквалификовани - дакле, одмах!

ЖРУ АДМИНИСТРАЦИЈА

:)) Важи

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...