Jump to content

Religija ateizma - U šta sve veruju nevernici

Оцени ову тему

Препоручена порука

Promašaj je jer mešaš ateizam i komunizam.

И атеисти мешају Христа са инквизицијом па ником ништа. С тим што су комунизам и атеизам много ближи.

Подели на овим сајтовима

И атеисти мешају Христа са инквизицијом па ником ништа. С тим што су комунизам и атеизам много ближи.

Komunizam je politicki sistem gde je ateizam JEDNA OD ODLIKA komunizma a ne njegova odrednica... Jasno mi je da je vama ateziam najspojiviji sa komunizmom jer vas taj aspekt najvise pogodio ali to ipak nije slucaj kad se komunizam gleda malo sire od "jahanja popova"

S druge strane inkviziciji hriscanstvo nije bilo "jedna od odlika" vec glavna vodilja. Moralni i idejni validant za sve sto se u tom vremenu desavalo...

Tu je razlika. Samo je treba sagledati pravim ocima... realnim ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Само да додам... Квантитет није мерило квалитета. Често је баш обрнут случај.

Potpuno si u pravu... nisam hteo da argument pravdam vecinom vec da ukazem da ih ima, a broj, ajde neka bude, da nije bitan. Bitno je to da postoje hrsicani koji bez ikakvih problema veruju u SVE sto pricaju mnogi ateisti s tom razlikom sto oni ne iskljucuju boga.

Ti vernici i ateisti su daleeeeko slicniji nego ti vernici i ovi drugi vernici... a ignjatije to ne kapira, nikako...

Подели на овим сајтовима

A vi biste to plandovanje da produzite u vecnost, tako da vecno budete nigde i ne radite nista.

И ово је Будизам.

Не знам зашто су многи атеисти тако блиски будистичком поимању ствари. Вероватно зато што је изворни Будизам био атеизам ( сам Буда је на крају тврдио да нема богова).

Подели на овим сајтовима

Јесте , човек је најразумније биће , али да ли треба баш толико да се ослањамо на свој разум атеисти , када смо дозволили себи да толико уништимо природу и све око себе да не знамо какве последице ће већ сутра да нас снађу?

Pa do sada smo se oslanjali na veru i eto gde smo dogurali. Da probamo sada sa razumom.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Komunizam je politicki sistem gde je ateizam JEDNA OD ODLIKA komunizma a ne njegova odrednica... Jasno mi je da je vama ateziam najspojiviji sa komunizmom jer vas taj aspekt najvise pogodio ali to ipak nije slucaj kad se komunizam gleda malo sire od "jahanja popova"

S druge strane inkviziciji hriscanstvo nije bilo "jedna od odlika" vec glavna vodilja. Moralni i idejni validant za sve sto se u tom vremenu desavalo...

Tu je razlika. Samo je treba sagledati pravim ocima... realnim ;)

Пресуде које су издавале бољшевичке власти по ступању на сцену те демантују у корену а гласе овако:

Осуђује се на смрт јер верује у Бога!

Инквизиција није суштина Хришћанства поготово не православља.

Нити је то главна одлика. Али атеистичка инвизиција јесте суштина комунизма и довољно је рећи да је 20 милиона људи страдало од те инквизиције у 20 веку што није за поредити са оних 30 000 које је утепала римокатоличка инквизиција својевремено.

А Србе је у 20 веку уништавала и римокатоличка инквизиција ( Усташе) и атеистичка инквизиција ( комуњаре)

Подели на овим сајтовима

Lep ali idealisticki stav...

Ja na primer smatram da iako bi smo svi tolerisali jedni druge postoje stvari za koje smatram da religija cini stetu civilizaciji....  

Voleo bih da mi malo obrazlozis taj stav. Mislim da je stetno uopste imati takvo misljenje. Nista samo po sebi nije stetno, pitanje je samo kako ljudi upotrebe postojece stvari/ideje.

Подели на овим сајтовима

Али атеистичка инвизиција јесте суштина комунизма

Pa sta?

I hriscanstvo je sustina Obraza, Nasi-h, 1389...

Hriscanstvo je sustina Mormona, Adventista, Protestanata...

Sta to dokazuje? Ako mene pitas nista, ali se bojim da bi tvojom logikom dosli do nekih vrlo losih zakljuacaka po hriscanstvo

Подели на овим сајтовима

Već sam ti odgovorio: sram ih bilo i tebe zajedno sa njima...

Komunizam je bliži inkviziciji nego ateizmu...

• Волим 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Зато што материја нема особину вечности и стварања саме себе ни из чега. Материја се стално мења, иде у правцу ентропије. Свемир иде ка старости и смрти, не ка новом младом новом свемиру.

Netačno. Mi ne znamo dal važi za ceo univerzum ono što si napisao (eventualno važi samo za deo univerzuma koji vidimo).

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

И ово је Будизам.

Не знам зашто су многи атеисти тако блиски будистичком поимању ствари. Вероватно зато што је изворни Будизам био атеизам ( сам Буда је на крају тврдио да нема богова).

U potpunosti te demantuje tema na Poukama koja se zove "Kako cete provoditi vreme u eshatonu" potrazi tu temu (cudno mi da ti kao admin ne znas za nju) videces vrlo ilustrativno kako hriscani zamisljaju vecni zivot...

Подели на овим сајтовима

Sram ih bilo... i tebe sa njima! ;)

U dosadašnji progres ne verujem nego znam koliko jesmo napredovali u odnosu na neka ranija vremena... u "bolje sutra" ne verujem, već se nadam.

U teoriju evolucije ne verujem, već znam da najbolje objašnjava činjenice kojima raspolažemo, uzevši u obzir sva objašnjenja koja su ponuđena i koja su proverljiva.

Što se Boga tiče, to bi bih pre opisao kao odsustvo verovanja da Bog postoji, nego kao verovanje da Bog ne postoji...

P.S. A da promeniš naziv teme u "Verovanja vernika o tome u šta nevernici veruju?"   ;)

Чек не верујеш у континуирани прогрес у историји?

Мислиш прогрес је почео од парне локомотиве???

П.С. Наравно да нећу променити тему само због тебе једнога, јер се односи генерално на атеисте а ти изузетак.

П. ПС. једном речју хоћеш да кажеш да у тебе одсуствује свака вера генерално?

Подели на овим сајтовима

U potpunosti te demantuje tema na Poukama koja se zove "Kako cete provoditi vreme u eshatonu" potrazi tu temu (cudno mi da ti kao admin ne znas za nju) videces vrlo ilustrativno kako hriscani zamisljaju vecni zivot...

Они су овде дошли да се науче Хришћанству а за тебе не знам што си дошао.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...