Ignjatije Написано Јануар 28, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 To nisu verovanja samo jedne od hipoteza, ateizam bi nastavio da postoji, odgovor bi bio isti kao i sada: "Ne znam kako je život tačno nastao, nastavimo da tragamo, a ne da odgovaramo najjenostavnijim mogućim odgovorom, bez da razmišljamo o tome, koji usput ne možemo da potvrdimo". Не разумемо се очигледно. Хипотезе могу бити само о томе када је, како, на који начин, где, под каквим условима... материја сама обликовала живот. Ако атеиста не би веровао да је живот настао из неживе материје и без учешћа неке интелигенције он би нужно морао да прихвати постојање неке "више силе" и аутоматски престао да буде атеиста. Може атеиста да каже да не зна како је живот настао, или да га то не занима, али свако размишљање у правцу настанка живота, који непобитно постоји и морао је накако да настане чим постоји, води га у правицу абиогенезе. Не постоји алтернатива абиогенези за атеисту. Или је све само материја или постоји нешто или Неко изван и изнад материје. Нема треће опције за било ког човека. Ако је има ти је наведи. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 28, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 "Ateizam je neverovanje u bogove i natprirodne sile" Gde vi tu vidite evolucije, materije, crne rupe i kosmose ubio me gospodbog da me ne ubije dabogda ako znam... Научио сам то одавно овде и код твојих. Не говоримо о томе јер се то подразумева. Прочитај претходни пост који сам написао. Дај ми трећу опцију за атеисту о настанку живота и универзума, а да није абиогенеза и вечна супстанца. Баш бих волео да видим. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 Изгледа да је ипак нешто дато,нешто што овде постоји и нигде више пре тога. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 Научио сам то одавно овде и код твојих. Не говоримо о томе јер се то подразумева. Прочитај претходни пост који сам написао. Дај ми трећу опцију за атеисту о настанку живота и универзума, а да није абиогенеза и вечна супстанца. Баш бих волео да видим. Било шта једноставно и разумљиво Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 28, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 Ako je po vama bog vecan i sam se stvorio onda sto ne bi bilo i svemir??? Зато што материја нема особину вечности и стварања саме себе ни из чега. Материја се стално мења, иде у правцу ентропије. Свемир иде ка старости и смрти, не ка новом младом новом свемиру. Бог је нешто сасвим друго, по нашем веровању. И због тога се не може поредити са свемиром. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 28, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 Oni nisu ni bogovi, a ni svestenici. Nisam primetio da iko nosi smesne odore i izvodi neke rituale za njih. Odora ne cini coveka. Inace sam trolovao Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 Невероватно је позивати се на науку,по питању веровања или неверовања у Бога. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 28, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 Pitanje je dal nista stvarno ikad postojalo. Nista i ne postoji bas zbog toga sto je nista. Cak i kad ne bi bilo tvorevine bilo bi nesto, u slucaju hriscanstva to je Bog posto je On ono sto jeste tj. Onaj koji jeste. Jeststvo tvorevine potice od jeststva Boga, zato se naziva Tvorcem. Tako da pitanja tipa: zasto postoji nesto, a ne nista, predstavljaju besmislicu jer nikad ne moze da postoji nista, uvek mora biti nesto. Po nekim ateistima univerzum/multiverzum je to nesto, obicno su to materijalisti - oni koji smatraju da postoji samo materija i da je ona osnov svega. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 28, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 Не разумемо се очигледно. Хипотезе могу бити само о томе када је, како, на који начин, где, под каквим условима... материја сама обликовала живот. Ако атеиста не би веровао да је живот настао из неживе материје и без учешћа неке интелигенције он би нужно морао да прихвати постојање неке "више силе" и аутоматски престао да буде атеиста. Може атеиста да каже да не зна како је живот настао, или да га то не занима, али свако размишљање у правцу настанка живота, који непобитно постоји и морао је накако да настане чим постоји, води га у правицу абиогенезе. Не постоји алтернатива абиогенези за атеисту. Или је све само материја или постоји нешто или Неко изван и изнад материје. Нема треће опције за било ког човека. Ако је има ти је наведи. Evo ti treća opcija: "Postoji oblik energije koji nije materija i nije inteligentan i koji je sasvim slučajno stvorio život" Mogu da ti smislim još gomilu takvih, samo te hipoteze neće biti potkrepljene činjenicama, niti će biti proverljive (kao i hipoteza o Božijem stvaranju). To što ljudi neopterećeni dogmama smatraju da je abiogeneza najbolje objašnjenje raspoloživih činjenica je vezano za te činjenice (pre svega činjenicu da se "živa bića" sastoje iz "nežive materije") a nije nekakva nužnost ateizma. Možeš tako i da kažeš da je za ateizam nužno verovanje da je Sunce toplo a led hladan... Agnostik је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 28, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 Научио сам то одавно овде и код твојих. Не говоримо о томе јер се то подразумева. Прочитај претходни пост који сам написао. Дај ми трећу опцију за атеисту о настанку живота и универзума, а да није абиогенеза и вечна супстанца. Баш бих волео да видим. hahaha pa kako onda objasnjavas d to da su sami hriscani podeljeni oko toga? Imas ogrooman broj hriscana koji takodje veruju u te uste "ateisticke" stvari? Kako nesto moze biti "ateisticko" ako u njega veruje veci broj vernika nego ateista (ateista ima procentualno daleko manje, otud i ovo porrdjenje)? A i sami ateisti mogu da imaju suprotne stavove po mnogo pitanja. Imas veliki broj ateista koji su apsolutno protuv abortusa. Imas ateiste koji ne veruju u abiogenezu, evoluciju ili vecitu materiju vec veruju da smo ovde namerno "posejani" od vanzemaljaca... i tako dalje kolko oces primera... Jel ti sad bar malo jasnije da je ateizam neverovanje u bogove i NISTA DRUGO, sve ostalo je jednako karakteristicno za ateiste koliko i za pravoslavce... Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Јануар 28, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 ... kakve još elemente religioznosti ispoljavaju ateisti? U šta još veruju, koje su im dogme itd знам неке који верују у ФК Партизан. знам једног који сече вене на Нирвану ... неки су много сујеверни: не облаче наранџасто петком. неки мисле да џирло-јастуци помажу против зрачења. неки се лече само чајевима. а неки се куну у то да су спознали ПУНОЋУ ИСТИНЕ кад су прочитали Шопенхауера и Сиорана .... и тако даље.... даље... Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јануар 28, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 Tako da pitanja tipa: zasto postoji nesto, a ne nista, predstavljaju besmislicu jer nikad ne moze da postoji nista, uvek mora biti nesto. Po nekim ateistima univerzum/multiverzum je to nesto, obicno su to materijalisti - oni koji smatraju da postoji samo materija i da je ona osnov svega. Pa da sto je svemiru potreban bilo koji bog i to jos jedan kojim smo mi ljudi vazni. CecaV је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 28, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 veci broj vernika Само да додам... Квантитет није мерило квалитета. Често је баш обрнут случај. Баба је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 28, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 кад су прочитали Шопенхауера Шта фали Шопенхауеру? То ми је био омиљени философ у тинејџерским данима. Нарочито она његова брошура - како увек бити у праву! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 28, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 Шта фали Шопенхауеру? То ми је био омиљени философ у тинејџерским данима. Нарочито она његова брошура - како увек бити у праву! Мени Сиоран у студентским... Баба је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука