Jump to content

Постављен је билборд на Аутокоманди - Србине, не псуј Бога!

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

Додао садржај:: Пријатељ Божији

У организацији братства Светог Стевана при манастиру Сланци, заједно са још неколико православних братстава, почела акција НЕ ПСУЈ БОГА!

Братство Православне омладине које делује при  Mанастиру “Светог архиђакона Стефана”, у селу Сланци код Београда, скупа са још неколико православних братстава, покренуло је акцију под називом „НЕ ПСУЈ БОГА!“.

ne-psuj.jpg

Постављен је билборд на Аутокоманди у Београду, док се у већини других већих градова, почело са лепљењем плаката. Циљ акције је сузбијање и искорењивање ове ружне навике која се укоренила у нашем народу, а која, како је познато, повлачи за собом и многе духовне последице, због којих, између осталог, и као народ, много страдамо.

Поред акције „Не псуј Бога“, активности Братства усмерене су и на хуманитарну помоћ деци, старима и болеснима; обилазак и помоћ пацијената Душевне болнице „Лаза Лазаревић“ (огранак у Падинској Скели); обилазак затвора у Падинској Скели, у коме се, у сарадњи са свештеницима, организују предавања затвореницима. 

„Сво деловање чинимо уз благослов нашег игумана Андреја. Можемо рећи, такође, да је и филм “Псовка губа душе” значајно утицао на наше опредељење да кренемо у борбу против ове душепогубне навике. Акцију су већ подржале фирме Масел и Медиа Макс донирањем билборда и рекламног простора, а такође путем плаката биће покривено око 20 градова широм Србије“, изјавио је, у име Братства, Иван Веселиновић.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

и знате шта има ново - биће их још! :)

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Slava Bogu za ovakav projekat! Ova vest mi je ulepšala dan ... Baš se radujem! Jedino što mi je malo čudno, zašto je navedena samo jedna nacija? Hoćemo u nebu mi Srbi imati svoje odeljenje, pa nas ne dotiče ako neki hrišćani druge nacionalnosti psuje našeg Boga? Stvarno smo po nekad čudni ...

Подели на овим сајтовима

Одвратна навика која је толико урасла у српски народ(као последица зна се ког доба и каквог режима).Лепа вест,треба будити свест код народа на све начине. :)

Подели на овим сајтовима

Ispada da sestre Srpkinje ne psuju, samo braća Srbi.

:)))

Подели на овим сајтовима

Одвратна навика која је толико урасла у српски народ(као последица зна се ког доба и каквог режима).Лепа вест,треба будити свест код народа на све начине. :)

Није баш тако Чедо и пре су Срби псовали Бога, истина не оволико ко сад.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Након погрома нашег народа у августу месецу 1995. године, једна породица се "зауставила" у селу у којем је живела моја, сада већ покојна бака. Пошто је у истом дворишту била и прадедова кућа која је зврјала празна, моја баба је ту кућу дала на коришћење једној породици. Били су ту до пре неку годину када су мало, слава Богу ојачали и стали на ноге, те су себи скућили нови дом у суседној вароши... Ипак за тих 10 и кусур година дружења са њима, преко летњег и зимског одмора, те викенда када сам долазио да обиђем бабу, приметио сам једну ствар, која опет не мора да значи ништа насупрот већине народа, јер овде се ипак радило о "узорку"...

Елем, код Срба овде у Србији, конкретно код мене у Мачви барем, када се псује и када се у те псовке "узима" штогод у вези са Богом, Црквом и религијом уопште, обично су те псовке у вези са једним глаголом и помињањем Бога конкретно, те Мајке Божије, ређе обредне пшенице-панаије, славског колача и ту се "асортиман", опет као што рекох у Мачви завршава...

Та породица беше фина и благородна и из њихових уста заиста нисам никада чуо псовку и хулу на Бога. Али, када им долажаху неки рођаци, без разлике, млађи или старији, обично неким послом, нпр. током лета-резање дрва и сл.. Каквих сам се ту псовки наслушао... Најразличитијих валера и комбинација са Светом Недељом, Сином, Мајком, Оцем и прочаја... Да сам једном морао да реагујем, иако им не бејаше право након моје примедбе... Углавном им рекох тада да није ни чудо што су доживели да морају да напусте своја огњишта, када тако и на такав начин псују Бога и сл...

Подели на овим сајтовима

Vama pravoslavcima treba bilbord da biste znali da ne treba da psujete svog boga?

Ekstra :-D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Нажалост јесте тако,али у комунизму им се баш осладило...А последице тога данас су свакодневне псовке и хуљење Бога које су сасвим "нормалне" и у градовима а поготово селима.

Подели на овим сајтовима

Веома интересантан подухват!

Ако дозволите, сугерисао бих да између последње речи и узвичника, и по правопису и естетски, не треба да стоји размак.

Што се тиче сестара Српкиња, било би интересантно, ако се акција прошири, да се део плаката и билборда уради у женском роду.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...