Гости Guest - . . .- Написано Октобар 9, 2011 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 У чему је проблем? Црква додељује орден ономе коме мисли да треба да додели. Ако је неко комуниста не значи да није верник, а ордени се и не додељују само верницима. Свакако да је Ивица верник и да долази у Литургију и да се причешћује. Уосталом, то је његов приватни живот. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Mene samo zanima zašto stvar sa Vadikom Pahomijem nije završena na sudu već se čekalo da predmet zastari? To daje dovoljno osnova za sumnju i svi oni kojima Crkva nije na srcu će se "lepiti" za to. Uostalom, kako može da zastari predmet u kom optužuju za sexualno iskorišćavanje dece?!? Sherlock H., obi-wan, anajrim and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 "Vi i vama slični učinili ste da kad vidim mantiju prvo imam sumnju i nevericu jer ste se i juče kitili najvećim zvonom od 400.000 evra, dok veliki broj ljudi čeka u nehumanim uslovima na onkološkoj klinici, veliki broj dece živi u siromaštvu, škole koriste zastareli materijal, a toliko starih nema za osnovne stvari", naveo je Karadžić. Kad bi ovako brinuo kako njegove kolege donose odluke i vodio racuna da ne trpaju sebi pare u dzepove, ne bi bilo ovoga oko cega je toliko dusebrizan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 У чему је проблем? Црква додељује орден ономе коме мисли да треба да додели. Ако је неко комуниста не значи да није верник, а ордени се и не додељују само верницима. Свакако да је Ивица верник и да долази у Литургију и да се причешћује. Уосталом, то је његов приватни живот. Da, ali on nije dobio orden zbog privatnog, nego zbog javnog života , u tome je razlika. A komunizam je oduvjek bio negacija verskih osećanja, u smislu :"Ne mogu se dva gospodara služiti!" Teško je razumjeti zašto je Vladika Pahomije dobio, nama običnim vjernicima, vi vjerojatno znate više. A isto tako teško, je barem meni razumjeti, Vladiku Filareta, koji se brine sa nekolicinom za RRa. Zašto nijednom ne podignu glas, zbog svega što televizija prenosi??? anajrim, obi-wan, Prolece and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 У чему је проблем? Црква додељује орден ономе коме мисли да треба да додели. Ако је неко комуниста не значи да није верник, а ордени се и не додељују само верницима. Свакако да је Ивица верник и да долази у Литургију и да се причешћује. Уосталом, то је његов приватни живот. Zaboravio si da dodas i da drzi skoro sve visednevne postove....vidi se na njemu....hahahhaa,ko bre vernik,jel Ivica??? А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 9, 2011 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Видим, овде све чистунци па гледају како други живе. Ајде, нећу уопште да трошим речи на расправе по овим питањима. Он се не изјашњава као атеиста већ као верник православне Цркве. Ако идемо тако да загледамо какав је ко, нико неће остати у Цркви. Пођи најпре од себе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Видим, овде све чистунци па гледају како други живе. Ајде, нећу уопште да трошим речи на расправе по овим питањима. Он се не изјашњава као атеиста већ као верник православне Цркве. Ако идемо тако да загледамо какав је ко, нико неће остати у Цркви. Пођи најпре од себе. On se svakakop izjasnjava,jer je LICEMER,ako pratimo do 1993. njega,sta je sve rekao,sa kim je bio i kako se izjasnjavao onda cemo lako doci do zakljucka da je licemer,i dok je bio uz Slöobu i Mrkonjica,bio je ateista,e sad je vernik,a sutra ce biti liberal...nije tesko prozreti takvog coveka,a Crkva neka preispita kome dodeljuje ordenje....a ja polazim od sebe,nikad nisam bio vrli vernik,uvek umeren,ali sam to oduvek,a Ivica je glumac i licemer...eto,pos'o sam od sebe А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Ако је неко комуниста не значи да није верник... Pa pošto je vjera ozbiljna stvar,"ja" se svoje vjere ne odričem (...komunističke ) "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Контраверзни Епископ који практикује потпуно нехришћанску тактику "штрајк глађу" ради политичких циљева, (а касније када га копира бивши комшија и бивши радикал онда реагује сам врх Цркве, објашњавајући дотичном политичару који се повео за примјером свог пријатеља-епископа да штрајк глађу ни у ком случају нема утемељење у православној теологији) сада додјељује одликовања такође контраверзним личностима. Једина и највећа љага на СПЦ није бачена од стране непријатеља Цркве него управо од стране црквених власти које су као прво прекршиле принцип независности црквено-судскске власти од "судова земаљских" изјављујући како ће сачекати "одлуку световног суда", а касније, када је "случај застарео", а судиница кажњена јер се доказало да је намјерно и под политичким притисцима утицала на процес, потврдили одлуку суда - незапамћен случај у цркено-судској историји да нешто "застари" јер Црква термин "застаријевања гријеха" једноставно не познаје. Невиђен пропуст тадашњег мјестобљуститеља, једина грешка коју је учинио, али катастрофална. И сада када они који по Цркви пљују ионако, по први пут имају праве и реалне аргументе: сексуални злочини над дјецом НЕ МОГУ И НЕ СМИЈУ да се третирају као "застарјели" ни у случају лудила. DYNABLASTER, obi-wan, JESSY and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 У чему је проблем? Црква додељује орден ономе коме мисли да треба да додели. Ако је неко комуниста не значи да није верник, а ордени се и не додељују само верницима. Свакако да је Ивица верник и да долази у Литургију и да се причешћује. Уосталом, то је његов приватни живот. Један од разлога је био и све што је Дачић учинио за своју странку у претходно време. Дакле, шта брига Цркву шта странке и њихови лидери раде. Једино што је вл. Филарет можда симпатизер, али то је могао оставити за себе. anajrim је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Ако је неко комуниста не значи да није верник prestrasno!!! ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Opet sam zakasnio... Dok ja dodjem vi pobacaste svo kamenje na one grešnike, a i ono malo iverja što je ostalo po očima sagovornika - vi ste iščačkali.... Moraću opet da se bakćem sa svojim (pred Bogom veoma vidljivim) gresima... A prijatnije mi je da tudju brigu brinem, iskren da budem. Дијана. and Booba је реаговао/ла на ово 2 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Opet sam zakasnio... Dok ja dodjem vi pobacaste svo kamenje na one grešnike, Немој да се бринеш - стигао си таман на време да бациш стену на учеснике у дискусији... Фарисеј, Walter and anajrim је реаговао/ла на ово 3 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 pa ni meni pravo da kazem nije jasno to odlikovanje za jednog pedofila(nedokazanog), pokusavam to da objasnim tako sto ili se pokajao ili mu se dodeljuje odlikovanje u smislu gesta i nade/vere da ce da se pokaje i priblizi Bogu ali i dalje sam u rebusu i ne kontam stvarno te gomile odlikovanja u poslednje vreme Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 pa ni meni pravo da kazem nije jasno to odlikovanje za jednog pedofila(nedokazanog), pokusavam to da objasnim tako sto ili se pokajao ili mu se dodeljuje odlikovanje u smislu gesta i nade/vere da ce da se pokaje i priblizi Bogu ali i dalje sam u rebusu i ne kontam stvarno te gomile odlikovanja u poslednje vreme Dokazano jeste, ali nije osudjen za navedeno delo.A to sto ce da se pokaje to je njegov licni cin.Unapred da se daje odlikovanje da bi se neko pokaje izgleda mi besmisleno.I da se ne zaboravi ovo je sudjenje bilo pred gradjanskim sudom za veoma ozbiljno delo.Pokajanje pred sudom ne oslobadja krivice. pa ni meni pravo da kazem nije jasno to odlikovanje za jednog pedofila(nedokazanog), pokusavam to da objasnim tako sto ili se pokajao ili mu se dodeljuje odlikovanje u smislu gesta i nade/vere da ce da se pokaje i priblizi Bogu ali i dalje sam u rebusu i ne kontam stvarno te gomile odlikovanja u poslednje vreme Sa vecinom iznetih stavova se u potpunosti slazem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука