Аурор Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Ма немој, а држава није стуб срама? BRAVO Eto, imamo zanimljivu situaciju da sveštenika konstantno prozivaju da je pedofil, čime se svakako narušava ugled Crkve ali umesto da odbrani i sebe (pa samim tim i Crkvu) on nikako da te "klevetnike" tuži... i pokaže da lažu... Bio bi to (da se tako izrazim) ekspeditivan postupak. Ovo piše u poslednjemVremenu: "Izuzimanje LGBT populacije kao devijantne, antinacionalne i protivprirodne it čuvenih tradicionalnih vrednosti predstavlja čistu dehumanizaciju; nekažnjena hajka na ovu nezaštićenu i prokaženu manjinu ima opojnu privlačnost pogroma; pritisak na društvo da prihvati zastrašivanje i nasilje kao način političkog delovanja nije ništa drugo do ideološka platforma za permanentni teror protiv svega i svakog drugačijeg i različitog," Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Има везе, јер старца приводи полиција на очиглед целог села и она почињу приша и оговарања, зна се да се нико не вози у полицијском возилу, јер је добио премију на наградној игри. Знам јер сам то окусио на својој кожи, када сам пре 18 година радио звонару и кад су безбожници исцрпили све начине да народ окрену до Цркве , пријаве ме полицији да сам покрао стаклену воду и шамот са електране. Онда су ме приводили у току свећења водице, претресали ми стан и цркву, саслушавали иако никад у рукама нисам имао поменуте материје, нити их је ко могао изнети без договора са обезбеђењем електране. На крају је било ником ништа, нити сам сазнао ко ме оклеветао, нити ми се ко извинио због малтретирања и губљења времена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 - Gospodine vladika, nema te stvari koja će me naterati da ćutim kada je interes deteta u pitanju i zato ću i ovog puta, po cenu da budem označen kao izdajnik i nevernik, ustati i najglasnije što mogu, biti protiv odluke SPC da Pahomiju, za koga postoji osnovana sumnja da je zločinac, dodeli orden Каква храброст, човек мора да се диви таквом човеку који је спреман све да ризикује у борби за истину. То ме подсети на басну о магарцу и болесном лаву. Срела лисица магарца и пита га где је био, он јој одговори да је био до лавље пећине, лав је болестан па све животиње долазе да му се освете за све што им је учинио док је био здрав. Лисица му рече," па ниси ваљда и ти ишао, теби није ништа учинио", на шта ће магарац "него шта сам ,ритнуо сам га из све снаге, нек сви виде ко је магарац". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Ако је он заиста крив и ослобођен је на суду то је опет срамота и кривица државе, а колико знам овај ћелави је политичар. Требало би да критикује шта раде и како упропаштавају народ његове колеге, а коме Црква интерно дели ордење и плакете то се њега не тиче нити има било какав утицај на било кога другог. Ово је само још један тужан пример како политичари дижу прашину око за нерод небитних ствари да би скренули тему са важних проблема које су сами направили. То је права срамота. Али то и јесте њихов циљ јер ништа друго не знају - да направе "проблеме" које ће онда "решавати" уместо да решавају праве проблеме. Заваде атеисте против верника, конзервативце против гејева, Војвођане против Београђана, Београђане против Нишлија, Србе из Српске против "Србијанаца"... Завади па јаши. Само докле ли ћемо ми сви бити наивни да наседамо хиљаду пута на један исти фазон... У потпуности се слажем. Често се потезала иницијатива ка постизању секуларности у Србији у потпуном значењу речи. Колико се поштује таква иницијатива, кад представник државне администрације коментарише одлуку Цркве? Или да ли има елемента лицемерја код самог г.Караџића, обзиром да је он један од људи који појам секуларност користи можда најчешће од свих људи из државне администрације? Па "секуларност" управо значи да се политичари и власт не баве верским питањима. Али њима више одговара да сакупљају поене на рачун Цркве, него да се држе принципа. Једини начин да сви зајено - верници, атеисти и сви остали - живимо као људи је да не дозвољавамо више тим бедницима да нас трују. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Ако је он заиста крив и ослобођен је на суду то је опет срамота и кривица државе, а колико знам овај ћелави је политичар. Требало би да критикује шта раде и како упропаштавају народ његове колеге, а коме Црква интерно дели ордење и плакете то се њега не тиче нити има било какав утицај на било кога другог. Ово је само још један тужан пример како политичари дижу прашину око за нерод небитних ствари да би скренули тему са важних проблема које су сами направили. То је права срамота. Drzava, je bas iz takvih i njima slicnih razloga obavila reformu pravosudja.Imace uticaja na verujuce to delo ne odobravaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Али то и јесте њихов циљ јер ништа друго не знају - да направе "проблеме" које ће онда "решавати" уместо да решавају праве проблеме. Заваде атеисте против верника, конзервативце против гејева, Војвођане против Београђана, Београђане против Нишлија, Србе из Српске против "Србијанаца"... Завади па јаши. Само докле ли ћемо ми сви бити наивни да наседамо хиљаду пута на један исти фазон... У потпуности се слажем. Често се потезала иницијатива ка постизању секуларности у Србији у потпуном значењу речи. Колико се поштује таква иницијатива, кад представник државне администрације коментарише одлуку Цркве? Или да ли има елемента лицемерја код самог г.Караџића, обзиром да је он један од људи који појам секуларност користи можда најчешће од свих људи из државне администрације? "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Неће нас у католицизам превести тако што ће доћи папа у госте Тадићу, нити што свештенство служи "по старински", него управо све већа количина глупих, непотребних и крајње штетних компромиса који у крајњем исходу каљају углед Цркве у народу. АМИН. Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Ако је он заиста крив и ослобођен је на суду то је опет срамота и кривица државе, а колико знам овај ћелави је политичар. Колико сам приметио, и орден је добио такође политичар - Ивица Дачић и то за забрану геј параде. Да је СПЦ принципијелно против свих политичара, скинуо бих капу. Ситуација на терену је, међутим, јако другачија. СПЦ здушно подржава све оне политичаре који спроводе њену вољу, што би један либерал као ти морао да критикује на сва звона. Даље, за ослобађање Пахомија и застаревање случаја јесу одговорни политичари, они око Коштунице, ако не и он сам. Колико су сви ти политичари популарни у врху СПЦ и круговима око ње, као и међу самим вернима, не треба трошити речи. Ако си већ рекао истину да су политичари одговорни за ослобађање Пахомија, онда заврши причу и доведи свој принцип до краја. Треће, да ли је у овом тренутку већи проблем основано осумњичени владика педофил око кога се или праве луди или му додељују ордење или неки политичар који покушава да политички поентира од целе приче? Па "секуларност" управо значи да се политичари и власт не баве верским питањима. Али њима више одговара да сакупљају поене на рачун Цркве, него да се држе принципа. А Цркви видим јако смета то њихово мешање... До те мере да је и Дачић верник и то одликовани. ХА-ХА! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Колико сам приметио, и орден је добио такође политичар - Ивица Дачић и то за забрану геј параде. Да је СПЦ принципијелно против свих политичара, скинуо бих капу. Ситуација на терену је, међутим, јако другачија. СПЦ здушно подржава све оне политичаре који спроводе њену вољу, што би један либерал као ти морао да критикује на сва звона. Даље, за ослобађање Пахомија и застаревање случаја јесу одговорни политичари, они око Коштунице, ако не и он сам. Колико су сви ти политичари популарни у врху СПЦ и круговима око ње, као и међу самим вернима, не треба трошити речи. Ако си већ рекао истину да су политичари одговорни за ослобађање Пахомија, онда заврши причу и доведи свој принцип до краја. Треће, да ли је у овом тренутку већи проблем основано осумњичени владика педофил око кога се или праве луди или му додељују ордење или неки политичар који покушава да политички поентира од целе приче? Огромна већина политичара ми се гади право да ти кажем, са нагласком на Дачића и Коштуницу. Можда су они "популарни" у овим или оним "круговима", али ако то утиче на њихове одлуке које доносе на свом послу то је онда искључиво њихова кривица. Зато њих критикујем. Што се "осумњиченог" тиче, ако има доказа нека поново покрену поступак. Ја нисам ни судија ни полицајац, нити знам да ли је крив или није. Ако г. Караџић има доказе и скрива их, онда би и он требало да заврши на суду. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 А Цркви видим јако смета то њихово мешање... До те мере да је и Дачић верник и то одликовани. ХА-ХА! Ма брате, мени се тај поступак гади. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Огромна већина политичара ми се гади право да ти кажем, са нагласком на Дачића и Коштуницу. Можда су они "популарни" у овим или оним "круговима", али ако то утиче на њихове одлуке које доносе на свом послу то је онда искључиво њихова кривица. Зато њих критикујем. Немој ми рећи да је морално осуђивати оне који су наговорени, а љубити руке наговарачима? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Ja se zalažem da se poštuje princip seksularnosti i mislim da bi onda mnogo toga bilo u redu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Па ево овако - ти држиш батину у руци и ја ти кажем "удари Жику по глави". Ко је одговоран за твој поступак/одлуку? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Па ево овако - ти држиш батину у руци и ја ти кажем "удари Жику по глави". Ко је одговоран за твој поступак/одлуку? Ја наравно. А ти си неко ко у том случају не би био достојан ни минимума поштовања. Ти си неко против чијег би се наговарања морало трубити на сва уста, а сигурно не би био духовни вођа нације. Наравно, ником не одричем могућност да те и у том случају сматра за таквог, али верујем да ипак прихватамо неке опште људске принципе, па да можемо да вреднујемо твој поступак колико-толико објективно, без релативизације. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Слажем се, али чињеница је да ће оног ко држи батину у руци увек неко наговарати да је употреби овако или онако. Остале можемо да критикујемо, али његова је одговорност да свим наговарачима каже "не". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука