Драгана Милошевић Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 E sto? Prosetaj do mog profila i citaj dnevnik mrzi me da objasnjavam po milioniti put ! Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Боље да не отварам више ову тему. Боже ти сачувај. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 A ako ti je sudbina takva da nemas sreće u životu i da ti sve naopako ide ,onda nećeš rešiti ništa ni ako kukaš ni ako ne kukaš.Zato i kažem,neka kuka onaj ko ima za šta da kuka.Lako je nama govoriti dzabe ti,ono,drn-zvrc kad nisi u koži tog nesretnika. kakva sudbina? O čemu ti to? Zar mi hrišćani verujemo u sudbinu? Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Nema, na žalost, ničega što bi bilo prelaz izmedju jedne i druge krajnosti. Ili jesi ili nisi. I tačka. Samosažaljenje je, možda, najmučnija kategorija odnosa prema sebi samom. Priznavanje sopstvene nemoći i odustajanje od borbe za sebe samog je nepogrešivi put za smrt mnogo pre same smrti . Pa onda živiš, a ne znaš ni kako, ni zašto. Ni gde si, ni što si . Pa se mučiš, a sve kao da ne vidiš i da ne znaš da se mučiš. Misliš , zapravo, da je sve onako kako je moralo da bude. Da ti tu ne možeš ništa i da to više i nije tvoja briga.Pa pominješ sudbinu, pravdaš se sebi da je negde tamo, još pri tvom rodjenju, neko zapisao tok tvojih dana i godina, tvoj počletak i kraj i razmere tvojih putanja, domete tvojih koraka. Da li bi vredelo da ti neko kaže da grešiš? I koliko grešiš ! I da ti otvori oči, možda i nekom boli koja će na tren zaboleti jače nego postojeća, za koju si verovao da od nje ne može više. Biće da je najbolji otrov za samosažaljenje ta nova, intenzivnija i iznenadna bol, koja svojom jačinom preseče neku kariku tog bolesno dugog procesa, kako bi se um i razum probudili , odlučujući da je vreme za spašavanje one preostale doze samopoštovanja . Ni malo trivijalno, posle odluke da više ne žale sebe,neki su se spasili čitanjem ili pisanjem, neki pletenjem ili negom biljaka, drugi šetnjom, druženjem sa zaboravljenim prijateljima… pronalaženjem novih ili vraćanjem starim hobijima. Ima i onih koji su se vratili naučnom radu, stvaralaštvu, graditeljstvu… Gradnjom svojih malih i velikih dela, vraćanjem starim ljubavima i otkrivanjem novih zanimacija,sebe same uveravamo da možemo … a upravo to je negacija one bede koja nas je uvela u bedak zvani samosažaljenje. http://negoslava.wordpress.com/2012/10/09/samosazaljenje-priznavanje-nemoci-i-odustajanje-od-borbe-za-sebe/ Драшко, Драгана Милошевић and Ljubičasta је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 A ako ti je sudbina takva da nemas sreće u životu i da ti sve naopako ide ,onda nećeš rešiti ništa ni ako kukaš ni ako ne kukaš.Zato i kažem,neka kuka onaj ko ima za šta da kuka.Lako je nama govoriti dzabe ti,ono,drn-zvrc kad nisi u koži tog nesretnika. Ne postoji sudbina. Covek sam sebi kroji radost ili zalost ("sreca" je strahovito bezvezan izraz)... Николa је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Одлична тема. Сматрам да је душекорисно да је самосажаљење неприхватљиво. Треба велики труд да би се та напаст победила и некако је подмукла прикрада се вешто. Ја имам велики проблем са тим. Inace, dobro nam dosao na forum... https://www.pouke.org/forum/topic/51-%D1%83%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%98%D0%BC%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC%D0%BE-%D1%81%D0%B5/page-286 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Ciga se smeje kad pada kisa aplace kad sija sunce Mamica Forumska, Драшко and keka је реаговао/ла на ово 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mamica Forumska Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Одлична тема. Сматрам да је душекорисно да је самосажаљење неприхватљиво. Треба велики труд да би се та напаст победила и некако је подмукла прикрада се вешто. Ја имам велики проблем са тим. facenew22222222 Da,treba veliki trud ,ali se isplati!Kad sam počela sebe posmatrati tako da se ne samosažaljavam,čini mi se progledala sam.... .smesko. A to da je napast i da se prikrada vješto ..u pravu si, ali stalni oprez! Dobrodošao na forum! algabacaju keka је реаговао/ла на ово 1 "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Samosažaljenje može da budem vrlo nezgodna stvar, i da te uvuče u krug... Kao što je lepo naučno dokazano da ispoljavanje besa dovodi do povećanja agresivnosti i ljutnje http://illinois.edu/lb/files/2009/03/26/9293.pdf (Bushman, 2009), mislim da i proces samosažaljevanja i opsesivnog razmišljanja o nepravdama samo dovodi do toga da se još gore osećate i da se još više sažaljevate. Николa, Драшко and Милан Б је реаговао/ла на ово 3 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Ne postoji sudbina. Covek sam sebi kroji radost ili zalost ("sreca" je strahovito bezvezan izraz)... Ок,непостоји судбина,али шта је рецимо кад седиш у некој канцеларији на 45 спрату зграде у Њујорку,и кроз прозор ти улети авион...шта је човек ту себи скројио? Sudija је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Ок,непостоји судбина,али шта је рецимо кад седиш у некој канцеларији на 45 спрату зграде у Њујорку,и кроз прозор ти улети авион...шта је човек ту себи скројио? да, то је веома занимљиво питање....али , нажалост, нико нам не може дати одговор ... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Ок,непостоји судбина,али шта је рецимо кад седиш у некој канцеларији на 45 спрату зграде у Њујорку,и кроз прозор ти улети авион...шта је човек ту себи скројио? Avion ne moze da uleti kroz prozor... 0102_laugh "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 Чудно питање и самосажаљења и судбине Имам стаж у самосажаљењу, баш сам се активно бавио тиме, резултат је просто невероватан. Велика количина изгубљеног драгоценог времена и кајање због истог Све док човек не одлучи, док не призна да губи време, да се троши тиме, неће изаћи из те клопке Судбина? Ко ће га знати. Божја воља, Његов промисао? Дал је то судбина? колико ми утичемо, својим молитвама, мислима? Сад написах нешто од чега стварно стрепим, ал ето одважих се trening Негде прочитах чини ми се да је Св Владика Николај написао да наше мисли утичу на наше тело и чак на нашу судбину! Милан Б, Sudija and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 @@DankaM, Jako je opasno samosazeljavati se u nekoj krajnosti zapada se u depresiju pa tek je onda povuci potegni. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Ne postoji sudbina. Covek sam sebi kroji radost ili zalost ("sreca" je strahovito bezvezan izraz)... У једном свом тексту сам се опоменуо на ово "срећа": "...Кретајући се изјутра ка манастирској луци, оптерећени претешким ранцима, имали смо срећу (мало о "срећи": не верујем у тај појам, уврежен и безмало академски, све долази од Бога, не од "среће", неког општег и свеважећег а необавезујућег појма који има животну тежину и значај, случајност која догаћај претвара у злато или трагичност, опет — превише за нешто тако неодређено и неухватљиво; нисам имао среће, то је Бог тако благоизволео својим прорачуном)..." Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука