Ацо Конатар Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Оглашени изиђите нико од оглашених да није остао а ви који сте верни ....... Читам да је Папа фрања присуствовао на Божанственој литургији биће да је то неки узвишени гост. занима ме како је мишљење о томе дали он треба да изађе са богослужења када се заврши дио литургије оглашених Bistrik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Опет и опет, Црква је само Једна па макар је сачињавало двоје који осташе у Истини, а милијарде и милијарде њих поотпадало. Šteta što to zloupotrebljavaju sve sekte. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Ја тебе и твоје ставове ценим Игњатије , али сматрам да је увек средина злата вредна и треба да се трудимо да имамо уравнотежен став .Sve u okviru Crkve. Zavisi od problematike. Negde je moguće ići srednjim putem i ne narušiti pravoslavnost, ali ne svugde. Tamo gde se to može sredina je zlata vredna. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Мене секте не брину. Мене занима да останем у чему јесам. А и сектама се на крају крајева да некако објаснити. Махом су то школовани људи. Питање само јел имају вољу да наставе учење. Bistrik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Zvuči kao papizam. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Оглашени изиђите нико од оглашених да није остао а ви који сте верни ....... Читам да је Папа фрања присуствовао на Божанственој литургији биће да је то неки узвишени гост. занима ме како је мишљење о томе дали он треба да изађе са богослужења када се заврши дио литургије оглашених Pa covek nije oglasen. To bi trebali biti oni koji se pripremaju za krstenje, je li tako? A on se vise sprema da nas pokrsti nego da mi njega krstimo Давор73 and ПиП је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Par vekova nije mali period vremenski i ne može stati u dve rečenice.Znam da vam je površnost svojstvena , meni nije. Не могу да тврдим да је ово тумачење тачно, да се одмах оградим, али сам био у прилици често то да читам на мрежи. Када је у 15. веку Турска освојила Балкан, Византија и остале православне земље нису биле у могућност да се Турцима одупру. Тражили су помоћ од западних хришћана!Ватикан их је дочекао уценом. Обећана им је помоћ од земаља Западне католичке Европе под условом да потпишу унију са католичком црквом, тј. да православна црква призна врховну власт Ватикана. Васељенски патријарх из Цариграда је подлегао том притиску. Заказан је сабор у Фиренци 1439. године. На сабор су дошли сви православни патријарси, чак и Руски. Сви, осим српског. Владар Србије, деспот Ђурађ Бранковић, рекао је српском патријарху да ће га обесити уколико оде у Фиренцу. Те, 1439, године у Фиренци унију са Ватиканом су потписали сви православни верски поглавари. Сви, осим српског. Сазнавши да се Србија супроставила моћном Ватикану, руски Велики Кнез је погубио свог патријарха, због срамоте коју је нанео Русији. Када се и у Цариграду сазнало да Срби нису потписали унију, настали су нереди. На захтев народа, Васељенски патријарх морао је да се повуче. Ватикан то Србима никад није опростио. Вековима је католицима у срце усађивао мржњу према Србима. Шта мислиш Бићанићу, кажеш ту и како ти "površnost nije svojstvena", у којој мери су ти наводи чињенично утемељени? Натан, Bistrik, МилошБГ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Sound like a melody...& Smells like a teen spirit...:v Bistrik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Оглашени изиђите нико од оглашених да није остао а ви који сте верни ....... Читам да је Папа фрања присуствовао на Божанственој литургији биће да је то неки узвишени гост. занима ме како је мишљење о томе дали он треба да изађе са богослужења када се заврши дио литургије оглашених Вероватно није требало ни да уђе на Литургију. Bistrik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Вероватно није требало ни да уђе на Литургију. Оглашени изиђите нико од оглашених да није остао а ви који сте верни ....... Читам да је Папа фрања присуствовао на Божанственој литургији биће да је то неки узвишени гост. занима ме како је мишљење о томе дали он треба да изађе са богослужења када се заврши дио литургије оглашених Ко би нам на ово могао одговорити боље од онога ко није ту Bistrik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Ко би нам на ово могао одговорити боље од онога ко није ту https://www.youtube.com/watch?v=cSBgXBw2xYg Bistrik је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Не могу да тврдим да је ово тумачење тачно, да се одмах оградим, али сам био у прилици често то да читам на мрежи. Шта мислиш Бићанићу, кажеш ту и како ти "površnost nije svojstvena", у којој мери су ти наводи чињенично утемељени? Uloga Crkve u društvu , državi i politici je drugačija nego danas. Pravoslavna Crkva u vreme oca Justina Popovića nije ni nalik današnjoj, po kvalitetu teologa. Zašto misliš da je tvoj citirani tekst stvar teologije? ovde pričammo o politici , sinkretizmu a ne ekumenizmu. Istorijske okolnosti su te. Pričati tek tako, dva tri veka, bez duboke analize svih parametara...ravno ludilu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Uloga Crkve u društvu , državi i politici je drugačija nego danas. Pravoslavna Crkva u vreme oca Justina Popovića nije ni nalik današnjoj, po kvalitetu teologa. Zašto misliš da je tvoj citirani tekst stvar teologije? ovde pričammo o politici , sinkretizmu a ne ekumenizmu. Istorijske okolnosti su te. Pričati tek tako, dva tri veka, bez duboke analize svih parametara...ravno ludilu. Добро, то је твоје мишљење и ја сам дужан да га поштујем. Али све док не почнеш да ми "читаш мисли", шта ти ово значи: "Zašto misliš da je tvoj citirani tekst stvar teologije?". Ко је поменуо како је ту реч о религиозно-философском или теолошком ставу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Neka Bog primi nadanje naše da na ŽRU forum dođe neko od katoličkih teologa. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Дабижљевић Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Uloga Crkve u društvu , državi i politici je drugačija nego danas. Pravoslavna Crkva u vreme oca Justina Popovića nije ni nalik današnjoj, po kvalitetu teologa. Zašto misliš da je tvoj citirani tekst stvar teologije? ovde pričammo o politici , sinkretizmu a ne ekumenizmu. Istorijske okolnosti su te. Pričati tek tako, dva tri veka, bez duboke analize svih parametara...ravno ludilu. Како то мислиш, није ни налик данашњој? Ако мислиш да је квалитета данашњих теолога опала, слажем се. Данас у српској помесној цркви реално једини, да кажем познати теолог је вл. Атанасије Јевтић. Други мање, више само мудрују. колико је мени познато. Богослова не чини завршен студије богословије, већ право познање Бога. МилошБГ and Bistrik је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука