Milan Nikolic Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Hrvatska je zemlja Hrvata i katolika Kršćana nemamo islamsku tradiciju. Samo srpsku tradiciju. Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Samo dzamije mi niču u mojoj Hrvatskoj svaki veci grad gradi dzamiju kod vas bar na sjeveru nema niti jedne. Jesam za različitost ali neću dzamije na hrvatskoj zemlji ! Hrvatska je zemlja Hrvata i katolika Kršćana nemamo islamsku tradiciju. Sta ima veze, papa je dobar i sa muslimanima. Ova poseta je promakla da se isprati ovde na forumu mile1989 је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Prijatelju, jesi li ti svestan da si ispovedio jeres. U Simvolu Vere jasno se kaze "...i u JEDNU svetu, sabornu i apostolsku Crkvu...", dakle o kojim dvema izvornim Crkvama ti govoris? I kakva je to samo sujeta misliti da cemo mi nemocni i jadni "spasiti" hriscanstvo. To bi bilo tačno kad bi u zajedničkim pravoslavno-katoličkim deklaracijama kojim su ekumenski dijalozi započeti Veliki raskol iz 1054. bio definisan kao jednostrani otpad, otpadnuće samo jedne strane, svejedno koje. Medjutim tamo se nešto takvo nigdje ne spominje niti je tako nešto bilo potpisano bilo kim, ni od strane opunomoćenih pravoslavaca a ni katolika. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bistrik Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Ма та "благодат", то је неки намаз? Како се то види да је нема на рафу? Да ли сам ја ћорав или ви говорите о нечему што је невидљиво а ви имате специјалне наочари да то видите? Или пак ви под благодат подразумевате православну цркву и онда католичка то не може бити јер се другачије зове? Шта вам је та благодат? Можда је ја и видим али не знам шта ви под тим термином подразумевате? То је неки православни производ, брендован? Ја бих радо купио неко кило/литар кад видим да је само код Источних присутна... реците цену, па да пробам. Није на продаји. То би оче било понављање древне јереси Симона Мага - Симонија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 „Prvenstvo episkopa Rima ne treba se zasnivati na ličnosti Petrovoj, već na Ličnosti Boga Oca“. To je jedini način jadinstva katolika i pravoslavnih. То је теза Зизјуласа и Вера. Има соли јер канони тако гледају структурисање цркве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 A ako je pogrešna, tko bi lud onda isao stalno papi u Vatikan, a idu svi, što se ne okrenu od pape ako je KC nebitna i jeretička... Зато што, кад год су им у историји окретали леђа, добили су нож у леђа. И онда се тај нож заврти док не паднеш на под. А кад паднеш на под, онда те газе ногом по глави... Овако, кад га гледаш у очи, мало теже да ти дође иза леђа. Можда због тога? Odahviing је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Зато што, кад год су им у историји окретали леђа, добили су нож у леђа. И онда се тај нож заврти док не паднеш на под. А кад паднеш на под, онда те газе ногом по глави... Овако, кад га гледаш у очи, мало теже да ти дође иза леђа. Можда због тога? No, a možda zato što nemate informacije o tom da je to bilo ustvari sasvim obrnuto, nekoliko puta u odlučujućim trenucima je dolazilo do savezništva i koalicije s Turcima protiv Zapada. Raspitajte se kod profesionalnih istoričara a ne kod nekakvih interpreta rado bi istorije. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 No, a moždsa zato što nemate informacije o tom da je to bilo ustvari sasvim obrnuto, nekoliko puta u odlučujućim trenucima je dolazilo do savezništva i koalicije s Turcima protiv Zapada. Немој, леба ти. Око историје немој. Не иде вам у прилог, дефинитивно. Почевши од крсташких ратова па надаље (да не идемо и раније). Немој да почињемо, ко зна где ћемо да стигнемо, ал да испднете чисти у тој причи сигурно не можете. ИгорМ, nana, Bistrik and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Није на продаји. То би оче било понављање древне јереси Симона Мага - Симонија. Очигледно ниси разумео моја питања. Усмерена су на ту самоувереност, да се не изразим теже. Ако ме држиш за неки ауторитет, онда прихвати моју шалу, али и спусти лопту. Није добро. Ја јесам професионалац, али нисам од фарисеја. Дакле, уозбиљавање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Sta znam,malo u dzamiji,malo u crkvi,malo...ne znam sve mi to naginje i lici na pokusaje stvaranja jedne jedine religije u koju ce "uci" sve koje postoje i ta zamisao mi se ne svidja. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Дабижљевић Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Ti nekakvi diptisi su samo prepucavanje Moskve i svih ostalih crkava tko će tu bit prvi, imat duzu bradu i sl. Moskva kaže podupire prvenstvo Carigrada ali ga cinični Rusi onda sami zanjekaju kad Carigrad svrgava Jeruzalemskog patrijarha i sl. sve je to toliko odurno u PC da tome nema kraja a podjele su takove da ruski patrijarh dolazi u Srbiju da joj kaze da papa ne treba tu doć. Ma tu se ne zna tko kosi a tko vodu nosi. Da bar imate jednog patrijarha, papu pa uredu ovako... Razlog tomu što ste imali više patrijaraha je bio prije sveg prakticne prirode , zbog nadiranja Turaka i sl., ali to je sada prevazidjeno. Ujedinite se prvo sami, vratite pravoslavlje na njegov pocetak, a onda pricajte o ekumenizmu. Ima li kraja vasoj drskosti? Kada biste napali mene, cutao bih, ovako kada napadate sveto Pravoslavlje moram vam odgovoriti. Pre svega, u Crkvi vlada hierarhija u kojoj je glava sam Hristos i niposto ljudi ne mogu svojevoljno upravljati njome i svako daunosi svoje verzije uredjenja Crkve, pogotovo ne crkvenog klira. To sto patrijarsi imaju razlicite stavove o raznim pitanjima nisu nikakve podele, vec slobodno rasudjivanje njihovo, sto je u rimskoj crkvi ograniceno striktnom pokornoscu rimskom papi. Vas dakle zbunjuje ta veca sloboda koja se nalazi u Pravoslavnoj Crkvi. Tacno, u Crkvi svakako ima i ljudi razlicitih misljenja, buduci da smo svi u nju prizvani kao gresni i slabi ljudi. Kada biste zaista hteli cuti istinu i ziveti njome, mogli biste kroz citanje Svetih Otaca Istocne Pravoslavne Crkve doci do saznanja kako uistinu ispuniti Hristovo Jevandjelje i zasto je Pravoslavna Crkva od rimske bogatija duhonosnim Starcima i preslavnim Svetim mucenicima i ostalim divnim Svetiteljima. Velike su tajne Crkve i jednostavno neobjasnjive nasim ljudskim, palim razumom, otuda i vase nerazumevanje dubine hriscanske vere i nesaglasnost sa pravoslavnim ispovedanjem vere. Oprostite meni gresnom sto vam tako neposredno ukazujem na vase slabosti i s ljubavlju se nadam da cete uvideti da su moje primedbe iznesene u svrhu ispravljanja, a ne osudjivanja. Zahvalan sam Vam pak sto ste izneli kriticko misljenje i samim tim pokazali Vas interes da se stanje u Crkvi popravi, sto je daleko bolje nego svetska ravnodusnost i gluvost, no treba imati u vidu, da, kako to pravoverni narod kaze, "ne ispravljamo krivu Drinu", vec prvenstveno sami sebe. Saljem Vam bratski pozdrav sa svetog Kosova i Metohije. Bistrik and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ROMAN CURIA Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Tako to kreće, prvo grade džamije, pa će uskoro krenuti da traže šerijatski zakon. Ali rešenje je uvek tu, čak da kažem pred nosom vam je. Kao sa Srbima 1/3 pokatuličite, 1/3 pobite i 1/3 proterajte. Samo pazte nemoj da ih terate na istok prema nama, ako je moguće. Neće se Hrvatskoj nikad dogodit ono što se dogodilo Srbiji, ne brini. Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ROMAN CURIA Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Топовско месо Bolje postavit pitanje zašto su pravoslavci tako lak plijen.. Zoran Đurović and Bistrik је реаговао/ла на ово 2 Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Neće se Hrvatskoj nikad dogodit ono što se dogodilo Srbiji, ne brini. Милсиш на мултиетничност и толеранцију? Odahviing and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Neće se Hrvatskoj nikad dogodit ono što se dogodilo Srbiji, ne brini. Pa i to što kažeš, ipak mi donekle imamo obraza pa ne veličamo ratne zločince. I ne slavimo proterivanje ljudi iz svojih domova i ubijanje žena i dece. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука