Zayron Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Ovakov riječnik nije baš poželjan ali dobro. Poptivam tudj stav. Njega bih ja poslao da se raspravlja s onim Srbinom tridentincom. Antiekumenisti bi se trebali raspravljat sa antiekumenistima, naravno. Ne razumijem uopšte šta se toliko imaju raspravljat s ekumenistima. Evo jedno takvo mjesto tj. forum, katolički i pravoslavni antiekumenisti bi se konačno trebali ujediniti, ciljevi su im isti, prije će ih tako ostvariti. http://crux.lightbb.com/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Бранићу се ћутањем 8086.gif Нема потребе да се браниш ћутањем. Уколико си аутор блога нема проблема, уколико ниси, онда је ред да оставиш линк ка извору одакле си цитирао. На овој теми, сем неких одговора имењаку Николићу и Римској курији (за шта си добио опомену-јер се тако не може овде разговарати), сви остали коментари су заправо фрагментни "покупљени" са тог блога од речи до речи... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ROMAN CURIA Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Svakako papa Franjo nema nikakve težnje da vlada u to sam siguran ovaj papa je jedan od boljih, iako ima protivnika medju dobrim djelom kardinala ali nesto se mjenja u crkvi. Mjenja li se nešto u vas ? Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ROMAN CURIA Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Njega bih ja poslao da se raspravlja s onim Srbinom tridentincom. Antiekumenisti bi se trebali raspravljat sa antiekumenistima, naravno. Ne razumijem uopšte šta se toliko imaju raspravljat s ekumenistima. Evo jedno takvo mjesto tj. forum, katolički i pravoslavni antiekumenisti bi se konačno trebali ujediniti, ciljevi su im isti, prije će ih tako ostvariti. http://crux.lightbb.com/ Nemam ništa protiv antiekumenista. Ekumenizam nije nešto što se mora, a posebice volin procitat i stav baš tih ljudi. Problem je crkva + nacionalizam, e to vec vidim u rijecniku. Bas je vidljivo, pitam se samo da li je to kršćanski... Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Pokazalo se bitnim. Katoličanstvo postoji samo kao ,,izobražavanje'' jedinstva Svete Trojice. Dakle, sama Sveta Trojica ima božanski poredak gde je prvi Otac. To je ono što treba da razmatramo u cilju jedinstva. I to je u redu ali zašto ih onda stavljaš do kontrapostu, kontrapozicije kad u tom nikakve disharmonije nema, optužuješ valjda tradiciju da je zanemarila Boga Oca tim što ima učenje o primatu, diptihu, o raznim daljim partikularnim prvenstvima i postupnostima (ne samo rimskog pape i carigradskog patrijarha)? Bog Otac i tradicija se ne isključuju, vrlo čudne stavove imaš, baš se čudim odakle ih to imaš. Bistrik је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Naravno da se radi o vaseljenskom tj. katoličanskom prvenstvu, naravno. to suglasi. Služiš se jeftinim trikovima, taj kvaziargument s Bogom Ocem vam zaista nije potreban. Ali to je jedini teološki argument. Mi imamo teološki problem, dok je kanonski problem skoro razrešen - time što se slažete da ste bespravno (tj. samostalno) uveli Filiokve u Simvol vere. A tek kada dođemo do Filiokvea - kao bogoslovskog problema - naše jedinstvo će biti zaista izvesno. Mi ne odbacujemo Filiokve u potpunosti. Jer mi ispovedamo imanentno ishođenje Svetoga Duha ,,od Oca kroz Sina''. Voleo bih da ti sada malo koriguješ rečnik da ne bio kao Bistrik. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bistrik Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Ali to je jedini teološki argument. Mi imamo teološki problem, dok je kanonski problem skoro razrešen - time što se slažete da ste bespravno (tj. samostalno) uveli Filiokve u Simvol vere. A tek kada dođemo do Filiokvea - kao bogoslovskog problema - naše jedinstvo će biti zaista izvesno. Mi ne odbacujemo Filiokve u potpunosti. Jer mi ispovedamo imanentno ishođenje Svetoga Duha ,,od Oca kroz Sina''. Voleo bih da ti sada malo koriguješ rečnik da ne bio kao Bistrik. Emanentno? Valjda imanentno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Voleo bih da ti sada malo koriguješ rečnik da ne bio kao Bistrik. Ali to je jedini teološki argument. Mi imamo teološki problem, dok je kanonski problem skoro razrešen - time što se slažete da ste bespravno (tj. samostalno) uveli Filiokve u Simvol vere. A tek kada dođemo do Filiokvea - kao bogoslovskog problema - naše jedinstvo će biti zaista izvesno. Mi ne odbacujemo Filiokve u potpunosti. Jer mi ispovedamo emanentno ishođenje Svetoga Duha ,,od Oca kroz Sina''. Voleo bih da ti sada malo koriguješ rečnik da ne bio kao Bistrik. Pa onda šta imate za problem, ustvari kad isto vjerujete kao mi, samo se pri tom služite drugačijom verbalnom slikom ili ikonom? Bistrik and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bistrik Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Pa onda šta imate za problem, ustvgari kad isto vjerujete kao mií? Проблем је зелене боје :0102_laugh: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Voleo bih da ti sada malo koriguješ rečnik da ne bio kao Bistrik. Ok, trik nije bio jeftin već populističkom manipulacijom, mislio si na to? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Ne razumijem što želiš reći da se papa stavlja ispred Oca, tj. Boga ? Pa ako to misliš onda je to neozbiljno za raspravu nije uopće. Što se tiče filioque, ako na to misliš, to ćemo još vidjeti ali veliki kršćanski teolozi pa i Ivan Ziziulas su stajališta kako se to može prevazići. Čini mi se da je ipak bitna "suština", a to nam je svima isto. Mišljenja sam prije svega da su težnje pape, pa i crkve na istoku, koje kako god nisu realne, ipak najveća prepreka jedinstvu Kršćanstva. Onda me pogrešno razumeš. Baš sam pokušao biti jednostavan, pokušaću još više. Naime, papa Rimski treba da ima prvestvo ljubavi. To je jedino moguće izobraženjem - to znači po uzoru, naučiti se nečemu itd. - prvenstva ljubavi, koje ima Otac u svetotrojičnom jedinstvu sa Sinom i Svetim Duhom. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Emanentno? Valjda imanentno. Gde si video emanentno? To je to, grebeš po slovu. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bistrik Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Gde si video emanentno? To je to, grebeš po slovu. Коригуј и код Зајрона. Он Те је такође цитирао :good2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Gde si video emanentno? To je to, grebeš po slovu. Opet srpski folklor i nacionalni sport: "rječičkovanje", nije šija nego vrat, košeno-striženo, šta vam već rekoh. ROMAN CURIA је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ROMAN CURIA Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Onda me pogrešno razumeš. Baš sam pokušao biti jednostavan, pokušaću još više. Naime, papa Rimski treba da ima prvestvo ljubavi. To je jedino moguće izobraženjem - to znači po uzoru, naučiti se nečemu itd. - prvenstva ljubavi, koje ima Otac u svetotrojičnom jedinstvu sa Sinom i Svetim Duhom. Kada bi ti i ja pitali sad papu Frnu želiš li vladati pravoslavcima krunom, tijarom, ili da imaš prvenstvo ljubavi, uvjeren sam što bi papa želio jer istisnki vjerujem da je Frane dobar čovijek. Problem je što vi pravoslavci mrzite sve katoličko pa ako je jedan dio Hrvata činio zločine prije mnogo godina, onda je kriv svaki sadašnji i svaki budući pa i onaj nerodjeni koji ce jednom postat papa, i sav katolički kršćanski narod a ima nas više od 1000 000 000. E to je pogreška. Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука