Jump to content

Препоручена порука

Не знам шта да мислим сам о овоме.

Пробајмо заједно али без реплика и прозивања ако вам се мишљење, некога од нас не допада..

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Lepo. Još lepše bi bilo da to ne radi hladna mašina nego čovek. Recimo za šalterom.

Подели на овим сајтовима

Neprirodno je i mislim da mi se zbog toga ne dopada nacin iznenadjenja, i to na relacija stranac - tudja intima.

Ne tvrdim da nije lepo ili dobro, ali se meni ne dopada.

Rece VSB bez replika i prozivanja. :) 

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

И ван шалтера, спонтано. Реч, довољно је.

Ima i toga, bez mašina, bez riječi, spontano i van šaltera,

ljudsko srce je uvijek ljudsko srce kad ljubi druge oko sebe:

599834_308476422582619_1137695567_n.jpg?

Подели на овим сајтовима

Recimo za šalterom.

Mali off:   :)  "... al' salterska sluzbenica - nije realno - one su tu da te ne vide, ne cuju, ti si mis"

https://youtu.be/mUS8i099cmo?t=6m8s

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Sa glumcima ili su to stvarni ljudi koje je banka izabrala?

Verujem da su glumci, u svakom slucaju su obavesteni o cemu se radi.

Oni to naprave da izgledaju kao "slucajni prolaznici"... Marketing bro. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Verujem da su glumci, u svakom slucaju su obavesteni o cemu se radi.

Oni to naprave da izgledaju kao "slucajni prolaznici"... Marketing bro. :)

Zato sam i tako, nazvao temu.

Delo je savršeno ali način je prosto problematičan.

I kao reklama, ne dopada mi se takva vrsta poruke iliti smisla.

Možemo da nastavljamo i dalje temu i sa nekim drugim primerima, na koje se svašta nešto može primetiti iako su u osnovi "humane".

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Interpretacija poznate pesme benda Styx „Come Sail Away“ koju je na javnom klaviru u Sarasoti na Floridi izveo jedan beskućinik, oduševila je stanovnike tog grada i on je ubrzo postao hit na internetu.

beskucnik-300x169.jpg

Foto: Youtube/Printscreen

Jedna od prolaznica primetila je kada je beskućnik seo za jedan od nekoliko javnih klavira koje je grad nedavno instalirao, i očarana njegovim izvođenjem pesme „Come Sail Away“, mobilnim telefonom je snimila njegov nastup.

Snimak je postao hit na internetu sa milionima pregleda, a veliko interesovanje pokrenulo je i medije da se angažuju i saznaju ko je beskućnik za klavirom.

Ispostavilo se da je u pitanju 51-godišnji Donald Gould, vojni veteran i bivši marinac. Nakon što mu je supruga preminula 1998. godine, postao je narkoman i izgubio starateljstvo nad sinom koji sada ima 18 godina.

– Nisam ni sanjao da će u mom sviranju uživati milioni ljudi. Kako je rekao, na klavir je stavio kapu i zasvirao da skupi nekoliko dolara za hranu.

Medji prenose da je sad pokrenuta i akcija kako bi se prikupio novac za Donalda da kupi automobil, stan i završi školovanje. Gould je studirao muziku na Spring Arbor univerzitetu i zna da svira „svaki instrument od pikola do tube“

Što se tiče klavira koji je podsetio svet da „ne treba suditi o knjizi prema njenim koricama“, on je jedan od šest koji su postavljeni po gradu u okviru umetničkog projekta čiji je cilj da podstakne prolaznike da spontano sednu i zasviraju kao što je to učinio Gould.

(Tanjug)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Vožnja autobusom uglavnom može da bude zamorna, pogotovu ako se vozite i po pola sata, sat vremena. Još ako tome dodate neljubazne putnike, nervoznog vozača, autobus bez klime…Bude vam mrsko i na samu pomisao da prosto morate da koristite gradski prevoz.

Jedan građanin Beograda se dosetio kako da prekrati vreme tokom vožnje. Imao je svoj performans, pevajući pesmu „Nije htela“, a toliko je bio neodoljiv da su mu se pridružili i ostali putnici iz autobusa.

Ukoliko ga neko negde sretne, neka mu prenese da je zvezda rođena.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

eto kako mozemo da svet ucinimo lepsim.... :choir:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Fotografija koja je inspirisala svet: Dečak beskućnik uči na ulici pod svetlom Mekdonaldsa

Fotografija jednog dečaka beskućnika, snimljena na Filipinima, obišla je svet putem društvenih mreža. Ali, ovo nije uobičajena fotografija.

decak1-300x169.jpg

Foto: Freeimages/Resseguie

Dečak je snimljen kako piše domaći zadatak na ulici, uz svetlo koje dolazi iz obližnjeg MekDonaldsovog restorana u Manilli, a fotografiju je snimila studentkinja medicine, Džojs Torefranka i objavila na Fejsbuku. Slika je odmah podeljena a uskoro su je preneli i mnogi svetski mediji.

Dečak sa fotografije se zove Danijel Kabrera, a kako prenose britanski mediji, umro mu je otac i nedavno je u požaru ostao bez svog doma. U blizini mesta na kojem je snimljena fotografija često sa svojom majkom, prosi. Uprkos svemu odlučan je u svojoj nameri da se obrazuje.

„On je srećno dete, inteligentan je i voli da,učestvuje u raspravama, stalno postavlja pitanja i pokreće diskusije“, rekla je Danijelova učiteljica Rozalina Detja. „Mene školuju moji roditelji, učim po knjižarama i u kafićima. Danijelova priča me je pogodila. Inspirisao me je i motivisao da se trudim još više i budem zahvalnija“, izjavila je devojka koja je objavila fotku.

A nakon što je priča obišla svet, Džojs je dodala: „Nisam mislila da jedna obična fotografija može toliko toga da napravi. Hvala vam što delite ovu priču. Zahvaljujući tome, vama, uspeli smo da pomognemo Danijelu da ostvari svoje snove. Nadam se da će njegova priča nastaviti da inspiriše svet i da motiviše nas kad god se nađemo u teškoj životnoj situaciji.“

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • Креирај ново...