Рилски Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 @ Ignjatije, Isto je i sa sveštenikom koji jedini posti u njegovoj kući, ali kad ljudi vide da njegova žena kupuje i sprema mrsno, pomisle da i on ne posti. Narod je čudo @ Иван Цветковић ??? Па можда је болесна, или је пак Игнатије мислио (а није назначио) да то спрема деци ..малој.. рецимо.. Али па пише, да је свештеник (тај чудни неки сирак..) једини који пости у тој кући... А свако пости како може и уме... ал' важно (беше ?) да пости.. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 ??? Popadija ne posti kao sveštenik, dok njegova deca još redje. I normalno je da kupuje i sprema i mrsnu hranu. Ona ni na liturgiju ne ide. Tako ti je to u današnje vreme. Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Ко год на путу баци маче, оно дође у порту, а треба хранити и куче које се смори јурећи толике мачке. И мени је било саблажњиво кад сам видео да у неким свештеничким породицама сви не посте. А исто је лоше кад се терају на силу да посте или прекомерно, па после из ината мрсе , чак и кад им се не једе мрсна храна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Popadija ne posti kao sveštenik, dok njegova deca još redje. I normalno je da kupuje i sprema i mrsnu hranu. Ona ni na liturgiju ne ide. Tako ti je to u današnje vreme. Кад сам јуче ово прочитао потресао сам се, али нисам имао времена да питам ово што су о.Иван и други питали. Сад сам заиста тужан... Ја ни жену ни децу нисам терао и не терам на пост и Литургију, али кроз пример и угледање, кроз јединство два бића у црквеном Браку и дејству Тајне Брака да су двоје једно гледам како деца сама траже да посте са нама, како моја супруга стоји целу Литургију са најмлађим дететом у рукама (иако, кад смо се упознали, није могла да проведе ни 5 минута на Литургији а да не побледи и да јој не буде мука, па онда напоље "на свеж ваздух")... Тужно... Хајде родитељи да му не иду-то је честа појава, али ово... Боље да више ништа не кажем...И да се надам да је то једна болна попадија (Господе, помози ми да схватим моје лудило, кажем да се надам да је неко болестан!!!), и да због своје болести не може да пости и иде на Литургију... Милан Б and Walter је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 To nije cesto u danasnje vreme.Ja poznajem samo jednu do dve koje ne idu na bogosluzenje.Ali opet to je ne prihvatljivo.Kao prvo one znaju za koga se udaju,kao drugo kako popa ada govori narodu da ide u crkvu i poste kad popadija i deca to ne rade.Ni za roditelje svestenika se ne slazem. Da se razumemo ne poste ni moja deca sve, i kupujem i ja u vreme posta deci hranu.Ne postim ni ja uvek tako strogo kao moj suprug,ali uvek postim.Jedino vaskrsnji post uvek ispostim po tipiku,za ove ostale znam da ubacim ulje.Ali ne shvatljivo je de ne poste uopste.Moji klinci uvek poste prvu i zadnju nedelju i sredu i petak u toku posta.I petak van posta.Samo 3 puta su nam trazili da preskoce ili da ne poste,i uvek smo ih pustili. Anette, Mironosica, Јанко and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Žene treba tući bičem a i decu isto tako dok god ne nauče kako se posti ! Hahahahaha Немош ту много ако неко неће, нема присиле у православију. Ако је присила није православље. Некада чак и примери светитеља , лични примери не помажу онима који су му ближњи. kirios1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Кад сам јуче ово прочитао потресао сам се, али нисам имао времена да питам ово што су о.Иван и други питали. Сад сам заиста тужан... Ја ни жену ни децу нисам терао и не терам на пост и Литургију, али кроз пример и угледање, кроз јединство два бића у црквеном Браку и дејству Тајне Брака да су двоје једно гледам како деца сама траже да посте са нама, како моја супруга стоји целу Литургију са најмлађим дететом у рукама (иако, кад смо се упознали, није могла да проведе ни 5 минута на Литургији а да не побледи и да јој не буде мука, па онда напоље "на свеж ваздух")... Тужно... Хајде родитељи да му не иду-то је честа појава, али ово... Боље да више ништа не кажем...И да се надам да је то једна болна попадија (Господе, помози ми да схватим моје лудило, кажем да се надам да је неко болестан!!!), и да због своје болести не може да пости и иде на Литургију... Богу хвала за такав духовни живот у оквиру породице, јесте за понос . Извињавам се на дигресији од теме, колико дуго (временски) у вашој цркви траје Литургија? Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 А зашто би ми коментарисали како посте свештеничке породице, и то сада у посту? Бог све види и једини је судија. Мислимо о себи и својима. Доста је до Божића. Nektarija and kirios1 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Sad ja moram malo da skrenem sa teme,oprostite,ali ima veze sa sablažnjavanjem zbog pojedinih sveštenih lica. Moj deda nikad je prestao da posti još kao mlad i do kraja života nije postio jer je video sveštenika da na Badnji dan jede kiseli kupus sa suvim mesom.On je iz Dalmacije bio inače,a baba mi je govorila da je tamo bio neki običaj da se za Božić i Uskrs iz svake kuće sveštenicima da plećka od pečenja,i u ono doba kad nije bilo zamrzivača kao nisu sveštenici znali šta će od mesa pa su njim hranili svinje :291291291: Ja pišem sveštenici,ona je govorila "popovi"ni ona do kraja života nije volela sveštena lica. Eto.šta može da se desi "kad sa nekoga dodju sablazni". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 А зашто би ми коментарисали како посте свештеничке породице, и то сада у посту? Бог све види и једини је судија. Мислимо о себи и својима. Доста је до Божића. Samo sam hteo da se nadovežem na neke prethodne postove,izvinjavam se. мирођија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Smarate bre vise sa tim ruralnim i urbanim legendama, "pricao mi deda kako je kad je bio mali prolazio pored popove kuce u sred posta, a on toboze u dvoristu pece prase i te fore i od tada se plasi svestenika" dosta vise s tim dosadni ste! Boba је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Чуо сам бар сто истих таквих прича "нечијег деде који је видео попа да једе кобасице на Велики Петак" итд. Комунисти су ширили такве лажи да отерају народ од Цркве. Boba је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Да, и то је зависило од краја где је попа који је локални специјалитет у питању (да ли шунка, сланина, кобасица, кувани купус са сувим месом...) Boba and DankaM је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Dobro da neki ateista ne pocne jos da se hvali kako je njegov deda jahao popa u Lijevoj Rijeci u Crnoj Gori 1948.god., na onoj cuvenoj trci u jahanju popova a da je upravo tada pobedio Bakocevicev pop, a pop njegovog dede stigao treci itd! Boba је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Да, и то је зависило од краја где је попа који је локални специјалитет у питању (да ли шунка, сланина, кобасица, кувани купус са сувим месом...) Znači, za priču su potrebni: - pop - 1 kom; - mesni proizvod (mogući i dodaci od povrća, po želji); - pobožni seljanin - 1 kom (ali nužno samo jedan) feeble, kirios1, мирођија and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука