Jump to content

Кухињица - боје и мириси...

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 hour ago, Sofija_ рече

koja su to zrnca u testu, heljda? ako moze recept za testo, hvala :)

Ајој хељда. Имам домаће брашно од хељде, али сам га заборавила. :smeh1:

Ништа правим га као обично тесто за хлеб, само што додам и мало маслиновог уља.

Квасац, мало шећера и соли прелијем топлом водом. После додала, маслиново уље, интегрално ражано брашно (остала интегрална сам потрошила :D, кад имам ставим од сваког по мало), мало млевеног лана, обично бело брашно. Умесила тесто, оставила га да нарасте, премесила, развукла и ето. На ћошкове увек ставим сусама, буде лепше.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 8 months later...
  • 2 months later...

...ne jedem meso i ribu, znam ih, naravno, pripremati, ali ne jedem to već pa više od 10 godina...jedem beli mrs znači: jaja, sir, voće, povrće...što jednostavnije to bolje...nikakvi specijani načini pripreme...nisam baš ljubitelj testa, više volim hleb (ne friški) ili krompir, a između krompira i hleba, krompir mi je draži :dobro:..za soju baš i nisam, nešto mi smeta, ne znam šta, ali mi ne prija :stadaradim:, ne jedem baš ni kolače i torte, valjda zato što mi je pravljenje istih zanat, pa mi se jednostavno ne jedu :stadaradim:,vrlo retko jedem nešto slatko, ali zato volim slane grickalice, recimo kokice ili kikiriki (ne slani)...

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Gogić рече

Mafini:) 

пре 12 часа, Gogić рече

Mafini:) 

20190303_202156.jpg

:945729:

Mljac. :945729: Samo to, jel ima jos?:)))

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Gogić рече

Smazali su sve :0222_shocked:. Jutros su i ta dva nestala:smeh1:.

Onda sledece da mi saljes bezom postom. :smeh1:

• Свиђа ми се 1

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Плаво Небо рече

Не @Liga Džentlmena је мислио на лалу, не једе он колаче ;):))) 

Poslacu i lalu ,cek , cek, i rakiju trebam poslati:smeh1: .Vidim ja udruzili ste se,znaci i tanjiric...7896634 Tako mi i treba, hocu ja da pokazem da znam mesiti :bu:

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Gogić рече

Poslacu i lalu ,cek , cek, i rakiju trebam poslati:smeh1: .Vidim ja udruzili ste se,znaci i tanjiric...7896634 Tako mi i treba, hocu ja da pokazem da znam mesiti :bu:

Не, таман посла :))) Својим лајком сам и похвалио твој труд, а он :0201wink:јок, јок, не воли колаче. Пст 0405_feel хоћу да кажем шаљи вамо, пусти њега ;):)))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...