cloudking Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Добро је да има у Цркви епископа који смеју овако да кажу истину. Ретки су, али их има. Ali kako ne shvatate da je on sa tim "istinama" postao episkop samo onima kao misle kao on? Zar ne bi trebalo da bude episkop svima? Svim pravoslavcima? A to se moze samo ako se vase svestenstvo drzi podalje od politike... Cim se umesaju u politiku istog momenta polarizuju narod na one koji se slazu i one koji se ne slazu... kad se narod upozna sa takvim razlikama one se samo produbljuju i dovedu do raznih devijantnih pojava poput Artemija ili onog sto je drzo deciji kamp sa plasticnim puskama... Episkop treba da bude pravoslavni a ne demokratski ili socijalisticki ili proruski ili evropejski zar ne? Prastajte (sto bi vi rekli) al ja stvarno ne razumem da tolko ne kapirate stvari koje vama samima "rade o glavi"... Pa pogledajte sami. On je svojim "istinama" samo na ovom forumu doveo do toga da se pravoslavni podele na one koji misle da je najgenijalniji episkop na svetu i onih koji misle da je nacinio strasnu gresku i onda evo vec ko zna koliko stranica se vatate za gusu dal je reko, sta je reko, dal je trebo il nije trebo... A da se drzo liturgije, duhovnistva (ili sta god da episkop radi u crkvi) svega ovoga ne bi bilo... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Meni se cini da vase svestenstvo pati od kompleksa velicine pa su umislili da se u sve razumeju... ne razumeju se.... za neke stvari, bogami- veze nemaju... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Smesan sam samo zato sto mirno gleedam kako me jedan bajker proziva za nasilje i izopacenost, to je vrhunac licemerja... Ма јок., смешан си што не знаш, јадан, шта више причаш и што константно лупеташ глупости...а поготово је жалосно што су чак и ти бајкери, чак и они најнеписмени, неупоредиво паметнији и нормалнији од тебе...па ти види где си и ко си. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Ма јок., смешан си што не знаш, јадан, шта више причаш и што константно лупеташ глупости...а поготово је жалосно што су чак и ти бајкери, чак и они најнеписмени, неупоредиво паметнији и нормалнији од тебе...па ти види где си и ко си. To je tacno... Cuo sam da "Andjeli pakla" na primer drze predavanja na Kembridzu. "Smrskati lobanju u dva koraka"... Imam neke njihove klipove ako oces, al nesto mi govori da ih vec imas ;-) Млађони је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Србадија Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Istina je jedna,nema istine za mene,tebe,onog tamo...sto pre to shvatite,lakse za vas. Istina nije stav,niti je licni afinitet za nesto i izmedju istine i neistine nema mosta ili je jedno ili je drugo,morate to shvatiti. Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Istina je jedna,nema istine za mene,tebe,onog tamo...sto pre to shvatite,lakse za vas. Istina nije stav,niti je licni afinitet za nesto i izmedju istine i neistine nema mosta ili je jedno ili je drugo,morate to shvatiti. Da si napisai Istina (sa velikim "i") pa da cutim... Al ovako, sorry but- svasta... Млађони је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Ali kako ne shvatate da je on sa tim "istinama" postao episkop samo onima kao misle kao on? Zar ne bi trebalo da bude episkop svima? Svim pravoslavcima? A to se moze samo ako se vase svestenstvo drzi podalje od politike... Cim se umesaju u politiku istog momenta polarizuju narod na one koji se slazu i one koji se ne slazu... kad se narod upozna sa takvim razlikama one se samo produbljuju i dovedu do raznih devijantnih pojava poput Artemija ili onog sto je drzo deciji kamp sa plasticnim puskama... Episkop treba da bude pravoslavni a ne demokratski ili socijalisticki ili proruski ili evropejski zar ne? Prastajte (sto bi vi rekli) al ja stvarno ne razumem da tolko ne kapirate stvari koje vama samima "rade o glavi"... Pa pogledajte sami. On je svojim "istinama" samo na ovom forumu doveo do toga da se pravoslavni podele na one koji misle da je najgenijalniji episkop na svetu i onih koji misle da je nacinio strasnu gresku i onda evo vec ko zna koliko stranica se vatate za gusu dal je reko, sta je reko, dal je trebo il nije trebo... A da se drzo liturgije, duhovnistva (ili sta god da episkop radi u crkvi) svega ovoga ne bi bilo... Све што си рекао је скроз погрешно. Сво свештенство би требало много више да се бави друштвеним, политичким, економским и свим осталим питањима која чине живот, јер од секуларне власти нема никакве користи. Ако већ не познајеш Православље, безвезе је да говориш о томе која је улога епископа у Цркви. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 To je tacno... Cuo sam da "Andjeli pakla" na primer drze predavanja na Kembridzu. "Smrskati lobanju u dva koraka"... Imam neke njihove klipove ako oces, al nesto mi govori da ih vec imas ;-) Прави си комедијаш, нема шта...драго ми је што нас бесплатно увесељаваш. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Све што си рекао је скроз погрешно. Сво свештенство би требало много више да се бави друштвеним, политичким, економским и свим осталим питањима која чине живот, јер од секуларне власти нема никакве користи. Ако већ не познајеш Православље, безвезе је да говориш о томе која је улога епископа у Цркви. Cekaj, episkop koji je zvrsio teoloski fakultet treba da okupi narod i da im drzi besedu o ekonomskim posledicama monetarnog sistema u evrozoni? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Cekaj, episkop koji je zvrsio teoloski fakultet treba da okupi narod i da im drzi besedu o ekonomskim posledicama monetarnog sistema u evrozoni? Каква бре Еврозона, нека се тиме баве докони секуларци. Који год факултет да је епископ завршио, а обично заврши теолошки + још неки ако има за школарину , требало би да окупи народ и да им говори о животу, како да буду независни од лоповске власти, како да се удружују, тргују, баве политиком, школују, радују, тугују, помажу, воле... о свему да им беседи, а не овако да лутамо као овце без пастира и будемо препуштени домаћим и светским преварантима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Каква бре Еврозона, нека се тиме баве докони секуларци. Који год факултет да је епископ завршио, а обично заврши теолошки + још неки ако има за школарину , требало би да окупи народ и да им говори о животу, како да буду независни од лоповске власти, како да се удружују, тргују, баве политиком, школују, радују, тугују, помажу, воле... о свему да им беседи, а не овако да лутамо као овце без пастира и будемо препуштени домаћим и светским преварантима. Episkop da ih uci kako da se bave politikom? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Episkop da ih uci kako da se bave politikom? Да, сваки епископ у својој епархији, а Црква да стоји иза тога, да се направи програм, а не овако офрље, да раде само неки понешто понекад, него сви заједно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Nemam sta da dodam. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Каква бре Еврозона, нека се тиме баве докони секуларци. Који год факултет да је епископ завршио, а обично заврши теолошки + још неки ако има за школарину , требало би да окупи народ и да им говори о животу, како да буду независни од лоповске власти, како да се удружују, тргују, баве политиком, школују, радују, тугују, помажу, воле... о свему да им беседи, а не овако да лутамо као овце без пастира и будемо препуштени домаћим и светским преварантима. Значи треба да едукује народ како да буду либертаријанци у суштини. Проблем долази када поред жеље за незвисноћу од лоповске власти, решимо да нам лоповска власт уређује неке непотребене ствари јер нам се не свиођају. Да, сваки епископ у својој епархији, а Црква да стоји иза тога, да се направи програм, а не овако офрље, да раде само неки понешто понекад, него сви заједно. Како то мислиш да се постигне када је више од половине епископа социодемократе? Мислим ако се иде демократски, та стрнк би приграмски бил слична дс. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Па види, постоје неке ствари које се никада не мењају, без обзира на време. Светосавље и Косовски Завет су једна од тих ствари. Лазарове клетве, косовски завети, светосавље - све је то измишљено после и Светог Саве, и Лазара и Косовског боја. То су неке с твари из којих треба да учимо духовно, а не политички. Зато што су писане и прављене за тадашње политичке и социјалне вредности и стања. Духовне вредности се не мењају. Политичке и социјалне да. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука