Млађони Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Али, исто тако, сматрам да имају право и да подржавају неку странку или покрет. То је њихова лична ствар, слободна воља. Имају право али је крајње ружно користити позицији Архијереја да купујеш гласове својој партији. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Имају право али је крајње ружно користити позицији Архијереја да купујеш гласове својој партији. Јел то важи и за поједине Владике које су се сликале са ДОС-политичарима и позивали народ да гласају против Милошевића? А иначе, сматрам да имају право и то, између осталог, да саветују верницима, а на верницима је да одлуче за кога ће да гласају и кога ће да подржавају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Јел то важи и за поједине Владике које су се сликале са ДОС-политичарима и позивали народ да гласају против Милошевића? А иначе, сматрам да имају право и то, између осталог, да саветују верницима, а на верницима је да одлуче за кога ће да гласају и кога ће да подржавају. И за њих важи. Као што рекох имају право, али ја то не сматрам исправним, мислим да је то злоупотреба. Људи треба д мисле својом главом кад су политичке одлуке у питању. А не да владике размишљају уместо њих. А људи су такви да се клањају ауторитету, то нам је природа, ако нам каже неко ко нам је значајни ауторитет - ми ће да верујемо том ауторитету. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 И за њих важи. Као што рекох имају право, али ја то не сматрам исправним, мислим да је то злоупотреба. Људи треба д мисле својом главом кад су политичке одлуке у питању. А не да владике размишљају уместо њих. А људи су такви да се клањају ауторитету, то нам је природа, ако нам каже неко ко нам је значајни ауторитет - ми ће да верујемо том ауторитету. Па не мора то да значи. Ја на то гледам као на њихов савет верницима за кога треба да гласају. А ствар је сваког верника за кога ће да гласа. Иначе, ја сам против тог вишепартијског и уопште партијског (тј. партијашког) система, али то није тема овде. И не бих се ипак сложио са тим да Срби слепо слушају ауторитете. Некад то иде толико далеко, да је то чак и погубно за нас било у историји. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 И не бих се ипак сложио са тим да Срби слепо слушају ауторитете. Некад то иде толико далеко, да је то чак и погубно за нас било у историји. Сви људи у већини слепо слушају ауторитете које поштују. И ја, и ти, сви. Тако смо програмирани. Причам о ауторитетима које лично поштујеш. Ја например поштујем научнике, и углавномверујем научницима без пуно провере. ИСто тако поштујем одређене владике, и када су теолошка питања по среди, скоро без поговора узимам то што те одређене владике причају здрво за готово. Све остале провервам трипут. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 И не бих се ипак сложио са тим да Срби слепо слушају ауторитете. Некад то иде толико далеко, да је то чак и погубно за нас било у историји. Па јел` слушају, или не? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Значи треба да едукује народ како да буду либертаријанци у суштини. Какви бре лилипутанци, пардон, либертаријанци. То су неозбиљни људи који су направили списак лепих жеља, па машу њиме, не би ли се неко упецао. Епископи треба да уче народ побожном животу, Православном Хришћанству. Како то мислиш да се постигне када је више од половине епископа социодемократе? Мислим ако се иде демократски, та стрнк би приграмски бил слична дс. Ја и не мислим на те епископе, од њих нема вајде, мислим на оне ''мање од половине''. Не иде се демократски, већ теократски, нема то везе са странкама. Који црни ДС, нед'о Бог никоме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Па не мора то да значи. Ја на то гледам као на њихов савет верницима за кога треба да гласају. Episkop koji na pitanje "za koga da glasam" odgovori sa- "glasaj po srcu svojemu i po razumu koji ti je Bog dao. Bog ti je dao slobodu i po toj slobodi sam donesi odluku" je episkop koji bi kod mene uzivao postovanje (da sam vernik) Episkop koji na pitanje "za koga da glasam" odgovori sa- "Glasaj za Miku Perica" nije bas neka "ikona Hristova" Млађони је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Када у цркви не налазиш духовност, онда у цркви тражиш и начазиш политику.. тако то иде када промашиш улогу цркве. Управо је то филетизам. Када од цркве очекујеш да у 21вом веку буде нека национална идеологија.... када од цркве хоћеш да правиш националистичку политичку партију. Све секташе који су то покушавали типа Образ црква је осудила. Џабе понављте једне те исте приче, то вам у цркви никад неће проћи, чак и они епископи које занима политика не би подржали те идеје, јер су их врло радо прескакали до сад. Чак ни +Филарет то не тражи. Њему човеку јасно смета политичко опредељење које влада данас у цркви, али нигде није спомињао прављење политичких партија и програма. Толико од мене искључујем се са ове теме. Једни лажу, други оће од цркве политичку странку да праве.... ужас до ужаса.. Добро је да се искључујеш из теме, ионако си све погрешно схватио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Па мора да сам превидео ту тодорову реченицу. Али, ок, не могу се сложити са тим његовим ставом. Ок, не слажем се са тим тодоровим ставом. Црква не треба да пише политички програм, јер она није политичка организација, али сматрам да она има право, као и да Владике имају право, да изнесу свој став о неким политичким догађајима и процесима. Ниси ти, брате, превидео ту реченицу, већ она не постоји, Милосављевић је њу измислио. Нисам рекао да Црква треба да пише политички програм, него да направи јединствени програм (не политички), којег би се придржавали сви епископи приликом мисионарења, а не да свако прича своју причу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Какви бре лилипутанци, пардон, либертаријанци. То су неозбиљни људи који су направили списак лепих жеља, па машу њиме, не би ли се неко упецао. Епископи треба да уче народ побожном животу, Православном Хришћанству. Што значи у пракси живи свој живот и не дирај друге - слика и прилик либертаријнизма. Ја и не мислим на те епископе, од њих нема вајде, мислим на оне ''мање од половине''. Не иде се демократски, већ теократски, нема то везе са странкама. Који црни ДС, нед'о Бог никоме. Па ти би значи епископе који теби одговарају да прве полтиички прогрм какав теби одговара и да остали верници подржте тај програм и ту идеју јер теби и тим епископима тај програм делује ок. Заниљив си начин смислио да наметнеш другим своје мишљење. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Ниси ти, брате, превидео ту реченицу, већ она не постоји, Милосављевић је њу измислио. Нисам рекао да Црква треба да пише политички програм, него да направи јединствени програм (не политички), којег би се придржавали сви епископи приликом мисионарења, а не да свако прича своју причу. Ма ајде? Измислио сам? Облак те је питао: Episkop da ih uci kako da se bave politikom? Ти си одговорио... Да, сваки епископ у својој епархији, а Црква да стоји иза тога, да се направи програм, а не овако офрље, да раде само неки понешто понекад, него сви заједно. Бесмислено је лагати да ја нешто измишљам на форуму где могу да цитирам твоје постове. А сваки епископ прича своју полтиичку причу... јер нема политика нем везе с религијом, црквом, првослављем. Није ово средњи век.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 исам рекао да Црква треба да пише политички програм, него да направи јединствени програм (не политички) Kako? Ај` баш молим те објасни, како би ти у тој твојој политичкој замисли (што је иначе бласфемично у најмању руку) "помирио" ставове епископа Игнатија, еп. Григорија, поменутог еп. Филарета, митрополита Амфилохија-додај по нахођењу... То бих баш волео, кад већ "уводиш" у причу нешто што нема везе са њима, дакле, како би то требало да изгледа!? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Kako? Ај` баш молим те објасни, како би ти у тој твојој политичкој замисли (што је иначе бласфемично у најмању руку) "помирио" ставове епископа Игнатија, еп. Григорија, поменутог еп. Филарета, митрополита Амфилохија-додај по нахођењу... То бих баш волео, кад већ "уводиш" у причу нешто што нема везе са њима, дакле, како би то требало да изгледа!? па одговорио је, како сам ја схватио овде се налази одговор: Ја и не мислим на те епископе, од њих нема вајде, мислим на оне ''мање од половине''. Не иде се демократски, већ теократски, нема то везе са странкама. Који црни ДС, нед'о Бог никоме. Он замишља да сви у епископи у цркви донесу синодом одлуку д морају да буду нациналисти типа +Филарет +Амфилохије oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Септембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2014 Што значи у пракси живи свој живот и не дирај друге - слика и прилик либертаријнизма. Па ти би значи епископе који теби одговарају да прве полтиички прогрм какав теби одговара и да остали верници подржте тај програм и ту идеју јер теби и тим епископима тај програм делује ок. Заниљив си начин смислио да наметнеш другим своје мишљење. Либертаријанској идеологији фали оно најважније, а то је вера, здрава духовност, морал. Они то потпуно искључују из система и своде на индивидуални ниво. Нису то епископи који мени одговарају, већ сви они који хоће да раде нешто на пољу духовне едукације народа, а не ови политички обојени за које си рекао да су социјал-демократе и да их је више од половине. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука