Дејан Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 наводим колико су се ти тек огрешили о свој народ и колико су му зла нанели pa kako su se mogli ogrešiti o svoj narod, kad samim tim što nisu pravoslavni , nisu automatski ni srbi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Jesi ti siguran u ovo? Jel to razlog zašto katolička crkva nije deo SSC? Malo manje dokumentaraca, fejsbuk pravoslavlja, malo više da se obrazuješ i radiš na sebi... Па католичка Црква, пријатељу мој, стоји на становишту да су само они ,,права Црква" ревносно и јасно, она се тога не одриче тако лако, а екуменистички дијалог она користи само као један од начина да ,,шизматике" (тако су нас звали, а сад су због ,,дијалога" мало ублажили језик, али и даље то мисле) приведу у своје скуте окриље. Уосталом, то су многи њихови теолози отворено признали. А рад на себи, наравно подразумева се, и трудим се да радим на себи, мада мислим да нема потребе да о томе ти бринеш, то је моја брига, али сматрам да ме то не спутава да овде износим своје ставове по неким питањима и да водим дијалог са тобом и осталим форумашима. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 pa kako su se mogli ogrešiti o svoj narod, kad samim tim što nisu pravoslavni , nisu automatski ni srbi? Па само по пореклу јесу, али дух им није српски, а то је много важније. Зато су се огрешили о народ који има исто порекло као и они, исту крв као и они, ето да се мало боље изразим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Pa ja mislim da Srbin moze biti samo Srbin pravoslavac i to mi je i prirodno i normalno. A sta su? pa ne znam,ali to su reci sv.ave Justina i patrijarha Pavla. te reči su imale efekta u Srpskom narodu, obzirom da usk vežemo veru i naciju, ne radi se o tome da li su te tvrdnje tačne , već kakav su efekat imale u narodu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Па католичка Црква, пријатељу мој, стоји на становишту да су само они ,,права Црква" ревносно и јасно, она се тога не одриче тако лако, а екуменистички дијалог она користи само као један од начина да ,,шизматике" (тако су нас звали, а сад су због ,,дијалога" мало ублажили језик, али и даље то мисле) приведу у своје скуте окриље. Уосталом, то су многи њихови теолози отворено признали. А рад на себи, наравно подразумева се, и трудим се да радим на себи, мада мислим да нема потребе да о томе ти бринеш, то је моја брига, али сматрам да ме то не спутава да овде износим своје ставове по неким питањима и да водим дијалог са тобом и осталим форумашима. pa dobro, evidentno je da si neutvrdjen u veri pa si se jako uplašio da te lukavi latini ne prevare i ne pokatoliče. ja takvih strahova nemam. Lepo je to što radiš na sebi samo moraš to malo da pojačaš, mislim teorije grana, SSC itd...ženevki, rimski, pravoslavni ekumenizam... šta misliš o tome što je sveti Vasilije Ostroški davao katolicima naše hramove da imaju gde služiti misu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Србадија Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Cinjenica je da su Srbi pravoslavci najvise stradali od "svojih" "Srba" muslimana,"Srba" katolika i "Srba" komunista-ateista. I dalje tvrdim da je uz odrednicu Srbin najnormalniji sled dodavanje ono pravoslavac u suprotnom jedno bez drugog nije celina. Uostalom pogledajmo danas u Hrvatskoj da li Srbe sa hrvatskim pasosem koji zive u Hrvatskoj i pravoslavci su,posmatraju kao "Hrvate pravoslavce" ili ih posmatraju kao Srbe? Kad odes u Rasku i pitas muslimane koje su nacije koliko njih ce odgovoriti Srbin? Dakle cak i da se osvrnemo danas oko sebe toga nema,a kamoli sto na plecima imamo celu istoriju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Па само по пореклу јесу, али дух им није српски, а то је много важније. Зато су се огрешили о народ који има исто порекло као и они, исту крв као и они, ето да се мало боље изразим. Srbi pagani su straiji od srba hrišćana, možda je njihov duh bio autentičniji? znači oni u stvari jesu srbi ali nekompletni sbi, jesu se tako izjašnjavali na popisu, nekompletan srbin, imam krvi imam poreklo al nemam duha,? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Cinjenica je da su Srbi pravoslavci najvise stradali od "svojih" "Srba" muslimana,"Srba" katolika i "Srba" komunista-ateista. I dalje tvrdim da je uz odrednicu Srbin najnormalniji sled dodavanje ono pravoslavac u suprotnom jedno bez drugog nije celina. Uostalom pogledajmo danas u Hrvatskoj da li Srbe sa hrvatskim pasosem koji zive u Hrvatskoj i pravoslavci su,posmatraju kao "Hrvate pravoslavce" ili ih posmatraju kao Srbe? Kad odes u Rasku i pitas muslimane koje su nacije koliko njih ce odgovoriti Srbin? Dakle cak i da se osvrnemo danas oko sebe toga nema,a kamoli sto na plecima imamo celu istoriju. tačnije to bi bio etnofiletizam, osudjen na vaseljenskim saborima. Prvo si Pravoslavac pa onda Srbin, nikako obratno. a šta ćemo sa nekim ko je rodjen od roditelja Srba, recimo 1999, nema pojma ko su bile ustaše ovi oni, al on je ateista, vera ga ne zanima, kako on da se izjasni? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 tačnije to bi bio etnofiletizam, osudjen na vaseljenskim saborima. ? Na kom tacno vaseljenskom saboru je osudjen etnofiletizam? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 a šta ćemo sa nekim ko je rodjen od roditelja Srba, recimo 1999, nema pojma ko su bile ustaše ovi oni, al on je ateista, vera ga ne zanima, kako on da se izjasni? Prvo viču to su Srbi koji su promenili svoju veru i Hrvati i Bošnjaci sve su to Srbi. Posle toga viču ukoliko nisi PRavoslavan ne možeš biti Srbin. Odlučite se za jedno. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Na kom tacno vaseljenskom saboru je osudjen etnofiletizam? nemam pojma Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Prvo viču to su Srbi koji su promenili svoju veru i Hrvati i Bošnjaci sve su to Srbi. Posle toga viču ukoliko nisi PRavoslavan ne možeš biti Srbin. Odlučite se za jedno. Posle vicu... Koji? Oni koji tvrde da su i muslimani i pokatoliceni Srbi uvek Srbi to ne govore. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 @@Православни Србин, Da ne skrećemo sa teme, to što ti govoriš naprosto nije istina, to su neke izmišljene stvari. Па реци, шта је измишљено од онога што сам написао? ajde dokaži da se podilazi bilo kome, da se odričemo svoje vere...daj jedan konkretan dokaz. Па да ли је рецимо прихватање теорија грана или неких других екумнистичких принципа, одрицање од Вере и догми наше Свете Цркве? Да ли је увођење новотарија у Цркви да би била сличнија папистичким или протестантским мисама, заправо подилалажење? И извини, ја нисам рекао да се наша СПЦ одриче Вере или да подилази било коме (видим да пишеш у множини) већ сам написао да појединци у њој то раде. И Хвала Богу, то у нашој Цркви још није толико дубоко зашло, колико је рецимо зашло у Васељенској Патријаршији и што се види у ономе што нажалост, ради Патријарх Вартоломеј. Samo nemoj da se pozivaš na onaj protestantski film Rat za duše. Е а занимљиво је да теби, рецимо, смета тај филм ,,рат за душе", јер је протестантски, али зато ти очигледно не смета протестантска логика и суштина протестантског учења, на којој се заснива данашњи екуменистички покрет. Иначе, поменути филм никада у целини нисам одгледао, свој став сам формирао читајући шта су писали Православни људи, чланови Православне Цркве, од којих су многи и Епископи, Православне Цркве. Marko Evgenik , pa raspitaj se kako se marko Evgenik ophodio prema katolicima a raspitaj se kako se i sveti Vasilije OStroški Odnosio. Свети Марко Ефески, као прави Светитељ и Исповедник Вере Православне, се држао онога принципа наше Вере да не треба мрзети грешника, већ грех. Не треба говорити против грешника, већ против њихових грехова и заблуда. Тако и он није говорио против обичних људи, католика, али јесте говорио против њихових заблуда, јереси папизма. Иначе, ево и ово су речи Светога Марка Ефескога: ,,Бежите од паписта, као што се бежи од змија". И јесте он водио и дијалог и све,али је пред свега сведочио Веру Православну пред њима, а није им говорио да су и они ,,сестринска Црква", да и они ,,поседују пуноћу Истине", итд. Али, да ли стварно мислиш да је рецимо овог у духу Светога Марка Ефескога или рецимо Светога Јустина Ћелијскога: И да се разумемо, ја не говорим ни против СПЦ (далеко било, сачувај ме Боже тога), а ни против Владике Григорија, али сматрам да неки његови потези и поступци заиста нису у реду. Te priče o prodaji vere i podilaženju mogu samo da se opravdaju teorijama zavere, na koje uglavnom padaju početnici u veri i nedovoljno upućeni u pravoslavno predanje. Па нисам нарочито оптерећен тим ,,теоријама завере", али као што рекох, не могу се правити луд и слијеп и правити се да се не догађају неке ствари које се ипак догађају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 @@Православни Србин, Ajde ovako da skratimo priču, ti zaista pišeš dosta i naširoko ali ne vladaš informacijama. Imaš podforum na sajtu Ikumenizam, tamo imaš milion tema koje se bave ekumenizmom, "novotarijama" , "starotarijamas" . Manje više su to sve prežvakane priče, davno višpe nisu aktuelne , mene zaista čudi tvoja neinformisanost na date teme. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Prvo viču to su Srbi koji su promenili svoju veru i Hrvati i Bošnjaci sve su to Srbi. Posle toga viču ukoliko nisi PRavoslavan ne možeš biti Srbin. Odlučite se za jedno. Није тачно. Бар што се мене тиче. Само износим историјску чињеницу да су већина Срба који су се одрекли Вере Православне, одрекли и српскога имена и Српства. И да су ти исти (или њихови потомци) после били највећи душмани српског народа. А не сматрам да неко не може бити Србин, ако није Православан, али опет је чињеница д су такви (неправославни, ал Срби) огромна мањина и у историји, а и данас. Зато је боље да се ми Срби држимо Православља и Светосавља, али наравно, да волимо, прихватамо и уважавамо све оне Србе који иако нису Православни, осећају се Србима и воле српски народ (тј. у њима живи српски дух). Ето, то је моје мишљење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука