Jump to content

Blic:Vladika Filaret: Ne priznajem SPC, nije ono što je nekad bila

Оцени ову тему

Препоручена порука

Da je crkvena vlast sve bolja ja mislim da bi to prvo i najhitnije i najbitnije osetili na slucaju episkopa Vasilije Kacavende koji je penzionisan na sopstveni zahtev i na slucaju episkopa Pahomija koji cak nije ni to,posto za njih ipak postoji neki opipljivi slucaj nazalost. Da je crkvena vlast sve bolja onaj bivsi djakon Serafim ili kako vec sto ide okolo i gostuje po televizijama gde prica kako crkva pokriva ubistva i pedofile bi bio pozvan na razgovor i sa njime bi se otvoreno pricalo i doslo do resenja ako laze bio bi izopsten iz crkve,ako ne laze onda ni po babu ni po stricevima vec po dokazima. Tako da ne bih ja bas rekao da je crkvena vlast sve bolja.

Подели на овим сајтовима

Da je crkvena vlast sve bolja ja mislim da bi to prvo i najhitnije i najbitnije osetili na slucaju episkopa Vasilije Kacavende koji je penzionisan na sopstveni zahtev i na slucaju episkopa Pahomija koji cak nije ni to,posto za njih ipak postoji neki opipljivi slucaj nazalost. Da je crkvena vlast sve bolja onaj bivsi djakon Serafim ili kako vec sto ide okolo i gostuje po televizijama gde prica kako crkva pokriva ubistva i pedofile bi bio pozvan na razgovor i sa njime bi se otvoreno pricalo i doslo do resenja ako laze bio bi izopsten iz crkve,ako ne laze onda ni po babu ni po stricevima vec po dokazima. Tako da ne bih ja bas rekao da je crkvena vlast sve bolja.

Nisu to baš tako jednostavne stvari, mnogo je tu interesnih svera ali ipak se nešto radi i neke pozitivne stvari se uočavaju.

Otac Justin Ćeliski je veliki svetitelj , čiji životni rad se tek sad vrlo jasno vidi odnosno tek sad je procvetalo drvo koje je on posadio.

NE može ništa preko noći, što je brzo to je i kuso.

Подели на овим сајтовима

Nisu to baš tako jednostavne stvari, mnogo je tu interesnih svera ali ipak se nešto radi i neke pozitivne stvari se uočavaju.

Otac Justin Ćeliski je veliki svetitelj , čiji životni rad se tek sad vrlo jasno vidi odnosno tek sad je procvetalo drvo koje je on posadio.

NE može ništa preko noći, što je brzo to je i kuso.

Kad imas probleme,ides i resavas od vecih ka manjim,jer postoji verovatnoca da kad resis ove vece i oni manji sami se rese. To da ima raznih interesnih sfera i ko zna cega sve ne, stoji,ali onda to ne pokazuje da je crkvena vlast kako ti rece sve bolja i azurnija,naprotiv. I nekako sam siguran da ce vise trpeti iako ne poredim zbog ove izjave episkop Filaret,nego sto je trpeo npr episkop Pahomije zbog svih optuzbi.

Подели на овим сајтовима

Za te ovce se je svaki Srbin zabrinuo,jer su Hrvati bili jasno neprijateljski nastrojeni, sa izrazitim blagim odnosom, prema povampirenom ustaštvu.

Prosto se pitam,da li je ikako moglo drugačije,jer nijedna politička stranka u hrvatskoj nije u svom programu imala ikakav plan po pitanju srba iz krajine....

Ovo će ipak sam Bog obelodaniti kad dodje vremja ono što ne prolazi...

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ја нигде нисам видео у никаквом формату ово што се из теме закључује. 

Он је владика такав- какав је. 

Много тога је било у његовој биографији што нема никаквог црквеног смисла, али ето... људи смо.

Такође, било је то да су свештеници његове Епархије писали Сабору о малтретирању свештенства. Али, ајде, није то тема...

А ти си само у пролазу и носиш тетки лек...ма иди...

Подели на овим сајтовима

Kad imas probleme,ides i resavas od vecih ka manjim,jer postoji verovatnoca da kad resis ove vece i oni manji sami se rese. To da ima raznih interesnih sfera i ko zna cega sve ne, stoji,ali onda to ne pokazuje da je crkvena vlast kako ti rece sve bolja i azurnija,naprotiv. I nekako sam siguran da ce vise trpeti iako ne poredim zbog ove izjave episkop Filaret,nego sto je trpeo npr episkop Pahomije zbog svih optuzbi.

Dobro, malo guglaj po netu, prikupi informacije medju vernim narodom, odakle potiču episkop Filaret, +Georgije, +Konstantin, +Pahomije, u kom vremenskom periodu su svi postali episkopi i na čiji predlog su postali episkopi, onda pogledaj ko je penzionisan, pa zaključi da li se krenulo od većih ili manjih.

Подели на овим сајтовима

Za te ovce se je svaki Srbin zabrinuo,jer su Hrvati bili jasno neprijateljski nastrojeni, sa izrazitim blagim odnosom, prema povampirenom ustaštvu.

Prosto se pitam,da li je ikako moglo drugačije,jer nijedna politička stranka u hrvatskoj nije u svom programu imala ikakav plan po pitanju srba iz krajine....

Ovo će ipak sam Bog obelodaniti kad dodje vremja ono što ne prolazi...

ne znam sta da ti kazemn u  hrvatskoj je u zadnjem ratu eksplozivom sruseno 750 pravoslavnih crkava sto je ogroman broj s obzirom na teritoriju krajine, gotovo sistematski unistavano, narod je prepoznao kakva je vlast dosla u hrvatsku, na vreme mu je sve jasno bilo... nije popovo da nosi uruzje, to i nije poenta, poenta njegovog prisustva tamo i ove fotografije pored zarobljenog hrvatskog oklopnog vozila je bila moralna podrska itekako ugrozenom narodu u tom trenutku i svaka mu cast na tome, njemu i svakome drugome

Подели на овим сајтовима

Otac Justin Popović je posadio jedno drvo, koje je naraslo i počelo da radja obilan plod. Svakako da na svakom takvom drvetu postoji i poneka suva grana, to je sasvim normalno.

Duhovna deca oca Justina su postali medju nacenjenijim duhovnicima i teolozima u čitavom Pravoslavlju, kao takvi su rodili u Hristu svoju duhovnu decu, koji sada postaju episkopi, oni svakako nisu savršeni, ali duhovni jesu, mladi, puni energije, harizmatični i vrlo obrazovani i oni su budućnost naše Crkve.

Подели на овим сајтовима

Mogu ti reči da i ja sagledavam tako. Sveštenik i treba najviše grešnoj duši a ne pravedniku. Samo tako možemo očekivati pokajanje od nekog,kad mu jasno kažemo i delamo,da je Hristos medju nama i da nas neće ostaviti.  

Чисто сумњам да је мотивација двојице поменутих владика да присуствују Аркановој свадби била то што су га сматрали грешником коме треба помоћи да се искобеља из греха. :) 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Чисто сумњам да је мотивација двојице поменутих владика да присуствују Аркановој свадби била то што су га сматрали грешником коме треба помоћи да се искобеља из греха. :)

Ne znam..

I šta ćemo sad sa njima?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

a sta ti mislis koje su motive imali?

Подели на овим сајтовима

Чак и да је вл.Филарет, у вези са присуством на свадби Жељка Ражњатовића, имао неке мотиве које се не би могли уврстити у позитивне, не значи да много штошта од реченог у насловном тексту није истина...или пер се истинитост и чињеничност одређених ствари зависе од тога ко их изговара?

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...