RYLAH Написано Август 14, 2014 Пријави Подели Написано Август 14, 2014 Па ево размишљам о овоме што си ме научио. Значи ону инфлацију у Србији 90-тих изазвале су "људске жеље и мисли". Срби су интензивно желели и мислили о новчаницама од милијарду динара и оне су почеле да се масовно појављују саме од себе... А држава није имала ништа са тим, него је узалудно покушавала да контролише ту чудесну и необјашњиву појаву нових новчаница и катастрофу коју су изазвале. И онда се искидам од смеха! Па ово је боље од Монти Пајтона човече... Док имаш и потпуно другачијих примера... http://en.m.wikipedia.org/wiki/Black_Wednesday Ал шта ће либералима историја? То је за кретене. Доста оно што Фридман каже, што би било ко учио више од тога? Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 14, 2014 Пријави Подели Написано Август 14, 2014 Ма јес, инфлација је природна непогода која се деси тако изненада неочекивано и онда сирота држава покушава да је обузда ко Вучић мећаве и поплаве... Вућић ће све недаће решити и наћи ће излаз из кризе, као што је обећао у овом видео клипу. http://instagram.com/p/pV__MJiynS/?modal=true Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 14, 2014 Пријави Подели Написано Август 14, 2014 Grizli i Mosavljevic, trebate prvo da shvatite i prihvatite cinjenicu i mikada da je smetnete sa uma ksda pricate o ekonomiji da je ekonomija ljudi koji vas okruzujy, vas dvojica ste ekonomija. I koliko novca treba u opticaju a samim tim posredno i inflacija, zavisi od toga hocete li vas fvojica nocas kuvkati na compu ili izaci u bar i popiti neko pivo ... A to niko ne moze znati osim vas a ni vi to ne znate sa sigurnoscu ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 14, 2014 Пријави Подели Написано Август 14, 2014 http://videos-f-0.ak.instagram.com/hphotos-ak-xaf1/10586110_515091678623140_688082901_n.mp4 Crveni Baron, Deja Vu and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 14, 2014 Пријави Подели Написано Август 14, 2014 Човек је обећао и чврсто стоји за тога Млађони је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 14, 2014 Пријави Подели Написано Август 14, 2014 jednog leta usla u modu drap boja Та мода је много опасна ствар... Тако дошле у моду новчанице са пуно нула и народ упропастио сам себе... Мислим да моду треба строго регулисати и да буде под државном контролом. Иначе смо надрљали. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 14, 2014 Пријави Подели Написано Август 14, 2014 Да није Руса када би наш премијер могао бити тако далековид? http://videos-g-10.ak.instagram.com/hphotos-ak-xfp1/10480651_1429581080661410_991884557_n.mp4 RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 14, 2014 Пријави Подели Написано Август 14, 2014 Док имаш и потпуно другачијих примера... http://en.m.wikipedia.org/wiki/Black_Wednesday Ал шта ће либералима историја? То је за кретене. Доста оно што Фридман каже, што би било ко учио више од тога? Што иначе нема никакве везе са папирним новцем против кога овај либерал већ годинама труби... Лудо буразере. Тај Гугл ти је млого добар. Нађеш нешто о чему појма немаш и све женске мисле да си главни баја. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 14, 2014 Пријави Подели Написано Август 14, 2014 Мислим да моду треба строго регулисати и да буде под државном контролом. Иначе смо надрљали. Кажем ја да почињеш полако да схваташ :D Crveni Baron and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 14, 2014 Пријави Подели Написано Август 14, 2014 Та мода је много опасна ствар... Тако дошле у моду новчанице са пуно нула и народ упропастио сам себе... Мислим да моду треба строго регулисати и да буде под државном контролом. Иначе смо надрљали. Pa ti se zezas ali postedno su upravo ljudi uticali na inflaciju kod nas ... Kada pocne trgovac da uracunava u cenu inflaciju od narednog meseca a kupac trci da kupi pre nego dyo ovaj doda i za drugi mesec inflaciju ... Tada imas inflatornu spiralu koja se ne zaustablja do sloma ili se jako tesko zaustavlja ... A u medjuvremenu drzava pokupi svu gotovinu .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 14, 2014 Пријави Подели Написано Август 14, 2014 Pa ti se zezas ali postedno su upravo ljudi uticali na inflaciju kod nas ... Kada pocne trgovac da uracunava u cenu inflaciju od narednog meseca a kupac trci da kupi pre nego dyo ovaj doda i za drugi mesec inflaciju ... Tada imas inflatornu inflaciju koja se ne zaustablja do sloma ili se jako tesko zaustavlja ... A u medjuvremenu drzava pokupi svu gotovinu .... А што ли трговац урачунава цену инфлације од наредног месеца, то је мистерија... Новчанице са све више нула се појављивале саме од себе. Падале с` неба. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 14, 2014 Пријави Подели Написано Август 14, 2014 А што ли трговац урачунава цену инфлације од наредног месеца, то је мистерија... Новчанице са све више нула се појављивале саме од себе. Падале с` неба. Ne, novcanice se javljaju u tom slucaju i kao posledica toga, novca treba divoljno da bi se trgovina odvijala. Tada drzava da ne kasni sa stampanjem moze i da pretera pa da pozuri ... Pa te dve stvari idu ruku pid ruku ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 14, 2014 Пријави Подели Написано Август 14, 2014 Кажем ја да почињеш полако да схваташ :D Отворили сте ми очи... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 14, 2014 Пријави Подели Написано Август 14, 2014 Што иначе нема никакве везе са папирним новцем против кога овај либерал већ годинама труби... Лудо буразере. Тај Гугл ти је млого добар. Нађеш нешто о чему појма немаш и све женске мисле да си главни баја. То, вазда су одлепљивале на моју љубав према историји и на ове приче које овде причамо Иначе је ово битно као пример да инфлација може бити изазвана и другим факторима, који везе са државом немају. У конкретном случају, Сорош је извршио напад на фунту и краткорочно је пореметио. Имаш и милијарду других примера, ал да не арчим овај свој Гугл баш толико, треба да ме служи још једно педесет година, ако Бог да Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 14, 2014 Пријави Подели Написано Август 14, 2014 Ne, novcanice se javljaju u tom slucaju i kao posledica toga, novca treba divoljno da bi se trgovina odvijala. Аааааа таааакоооо.... Хвала ти Бароне што си ми објаснио. Значи трговци подивљају и онда као последица тога НБС крене да штампа паре као луда да би они могли да упропасте народ... Па логично човече. Како ми то раније није пало на памет. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука