Jump to content

Хришћанство и држава

Оцени ову тему

Препоручена порука

То, вазда су одлепљивале на моју љубав према историји и на ове приче које овде причамо :D

Иначе је ово битно као пример да инфлација може бити изазвана и другим факторима, који везе са државом немају. У конкретном случају, Сорош је извршио напад на фунту и краткорочно је пореметио. Имаш и милијарду других примера, ал да не арчим овај свој Гугл баш толико, треба да ме служи још једно педесет година, ако Бог да :)

Слатка мала изврнута торто...

hqdefault.jpg

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 666
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Аааааа таааакоооо.... :0222_shocked:

Хвала ти Бароне што си ми објаснио. Значи трговци подивљају и онда као последица тога НБС крене да штампа паре као луда да би они могли да упропасте народ... Па логично човече. Како ми то раније није пало на памет.

To ti je sistem spojenih sudova. Drzava stampa a trziste trazi novac. Naravno tu moze biti malverzacija i namernog izazivanja inflacije ali pricamo o normalnoj ekonomiji.

Tu se te dve stvari, potraznja trzista za novcem i ponude od strane drzave odvijaju istovremeno i zavise jedna id druge a ne samo od jedne strane, tj. Drzave ksko ti zelis da prikazes.

Koliko novca ce trebati zavisi upravo od tebe i tvoje idluke da nocas izadjes na veceru ili ne a kolika ce ponuda biti zavisi id pricene drzave hoces li izaci na veceru ili ne.

Pricam o normalnim ekonomijama a ne o Srbiji od pre dve decenije ....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Koliko novca ce trebati zavisi upravo od tebe i tvoje idluke da nocas izadjes na veceru ili ne a kolika ce ponuda biti zavisi id pricene drzave hoces li izaci na veceru ili ne.

Holy Antonio Banderas!

Хвала ти Бароне, стварно си ми отворио очи... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Holy Antonio Banderas!

Хвала ти Бароне, стварно си ми отворио очи... :)

Drago mi je ako sam pomogao ...

To ti je ona formula kojom se racuna kolicina novca u opticaju

Suma prodatih roba plus krediti plus ovo plus tvoja vecera podeljeno sa koeficijentom obrtaja novca u toku godine ...

Tako se dolazi do kolucine novca u opticaju ( potrebne kolicine)

Подели на овим сајтовима

Ја сам чуо да Фридман може одједном три социјалиста да убије погледом и да преобрати три невњрника у ту његову религију.

Кажу да је то научио у Чилеу од неког лика. Не знам како!се лик звао веше, ал знам да је чини ми се био неки председник Чилеа ил рако нешто.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ја сам чуо да је Фридман био монетариста, али ти боље знаш шта то значи и какве везе има са нашом дискусијом...

А и Гугл је увек ту, оф корс. ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Чуо сам и док је Фридман ходио Земљом, једном му је један рекао да је то зашта се он залаже глупост и да у пракси не може да функционише.

Онда га је Велики са миром у срцу назвао будалом и незналицом, и наставио да усрећује Чиле. Заједно са тим ортаком што је нешто био по Чилеу, не знам шта беше, дал се Спасоје зваше.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ја сам чуо да је Фридман био монетариста, али ти боље знаш шта то значи и какве везе има са нашом дискусијом...

А и Гугл је увек ту, оф корс. ;)

Monetarizam je jedna od podsekcija kejnezijanstva ...tu negde je i Fridman se skolovao ... U okrilju velikana ekonomske misli J.M.Keynesa ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...