Crveni Baron Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Не разумем. Не знам ко сте то ''ви''. Како шеријат у Православној држави? Koji "vi"? Nspisano je "svi". Evo ti primer, hriscanstvo poziva na prastanje a islam na odsecanje sake lopovu ... Loja presuda bi bila pravedna i za jedne i za druge u hriscanskoj drzavi? Ti si postavio pitNje zasto muslimani ne bi podrzali takvu vlast jer bi postovala sva njihova prava. Kako bi to izvela u ovom slucaju? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Уместо да причу пребацујеш на то да ли је податке изнела Наоми Клајн, па да прича замукне када исте те податке изнесе и амерички Конгрес А што би прича замукнула? :.mislise. Па ја мање верујем Конгресу него Наоми Клајн... Они за мене нису никакав ауторитет, управо супротно - сматрам их највећим лажовима и незналицама. Већ неколико пута због сличних изјава сам помислио да ме тролујеш. Стварно би требало да се потрудиш мало више да разумеш позиције са којих наступају саговорници, избегле би се овакве непријатне ситуације. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Па ја мање верујем Конгресу него Наоми Клајн... Они за мене нису никакав ауторитет, управо супротно - сматрам их највећим лажовима и незналицама. Већ неколико пута због сличних изјава сам помислио да ме тролујеш. Овде сам причао о статистичким подацима које сам износио, који су лако проверљиви, без икаквих политичких импликација. Конгрес неће да лаже самог себе када говори о стању у некој земљи, чак је тај извештај био врло неповољан по њих касније. Али, зауставио сам се на изношење статистике. Један део те статистике је дотакла и Наоми Клајн. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Хришћанска власт би била власт која у потпуности одбацује секуларне (паганске) идеологије, што подразумева блиску сарадњу Цркве и државе. Зашто муслимани не би желели такву власт? То је власт која би поштовала сва њихова права и слободе, као нигде на свету. Не причај бајке. Прво секуларно није исто што и паганско. Друго, имо си ткву власт кроз цео средњи век. Када причте те приче о хришћанској власти морате да схватите да причте једну бајку и утопијску идеологију исто ко што је маркс причо о комунизму. И на крју треће, хришћнство никд није створено да би било власт. Христ је као што рекох, милион пута, оставио цркву а не државу. Да је хтео да имамо хришћанску власт - оставио би држву. Просто и једноставно у три корака објашњење зашто све приче о "хришћанској" власти падају у воду. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 "Vecina"da i ne uveka ... A upravo o tome se radi jer drzava na osnivu tih procena koje nisu 200% sugurne izbacuje novac na trziste i "pokusava" da tako odrzava inflaciju u nekim okvirima a ne mize spdolutno tacno da zna koliko nivca treba. O tome je rec. Није о томе реч, не понавља ми се. Сам си помињао Кејнеза пар пут у нашем препуцвању, прочитај његову теорију инфлције и видићеш колико погрешно гледаш на ствари. Moze se pretpostaviti.... Upravo ono sto sam pisao, na odnovu statistickih podataka drzava pretpostavlja koliko novca treba... I sto je finansijska disciplina bolja drzava ce moci tacnije da priceni koliko treba ... A sto su privrednici nedisciplinovaniji ( rad na crno i slucno) drzavi ce buti teze i pravice vece greske u tome. Potvrdjujes u atvari ino ato pisem. То јесте парцијално тачно, са мање финсијске дисциплине се теже контролише иинфлција. Само што ти ја то нигде нисам оспорио. Ти си причао како "држава не може да контролише инфлцију" а сад мењш плочу у теже је контролише када је слаба фискална дисциплина. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Koji "vi"? Nspisano je "svi". Evo ti primer, hriscanstvo poziva na prastanje a islam na odsecanje sake lopovu ... Loja presuda bi bila pravedna i za jedne i za druge u hriscanskoj drzavi? Ti si postavio pitNje zasto muslimani ne bi podrzali takvu vlast jer bi postovala sva njihova prava. Kako bi to izvela u ovom slucaju? Рекао сам да би у Хришћанској држави била поштована сва људска права и слободе муслимана, јер ме је Палама питао, конкретно, за муслимане, а то би важило и за све друге народе, националне мањине, верске заједнице... То нема везе са законима држава из којих они долазе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Овде сам причао о статистичким подацима које сам износио Којим статистичким подацима? Нисам видео. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Рекао сам да би у Хришћанској држави била поштована сва људска права и слободе муслимана, јер ме је Палама питао, конкретно, за муслимане, а то би важило и за све друге народе, националне мањине, верске заједнице... То нема везе са законима држава из којих они долазе. Тодоре, јел капираш ти да је цео средњи век у европи био обојен такозваним хришћанским држвма и да је свуд било злочина у име Христа? Чак и у византији и код нас првослвних је било протеривања и прогона. А о западу не мора д се прича, о њима се зна шта су радили. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Иначе не верујем да је Звонку потребан адвокат. Не браним Звонка, него ”нападам” тебе. Занимљиво ми било како си почео да га гађаш Реганом и Фридманом. То би отприлике било као да ти кренеш да заступаш православље, а онда ти неко постави папину слику и крене да прича о промашајима католичке цркве. Има неке везе и има много сличности, није да нема, али брате, бар се упознај о томе шта православци заиста верују и уче. Фридманов син би већ био погоднији камен... А о Чилеу не морате да ми дајете никакве податке, ни ти, ни Наоми, ни Конгрес. Прилично добро ми је позната тамошња ситуација, и пре ”онога” и после ”онога” и сада. Као што ми не требају подаци о Србији. Знам како се живело некад и како се живи сад. Исто то знам за Чиле. Никакви подаци не могу да буду релевантнији од стварности на терену. Има података који тврде да се у Венецуели супер живи. Али је реалност потпуно супротна од тога. Подаци су лепа ствар кад се посматрају у целокупном контексту, али то се никада не ради код оваквих ствари, јер им је циљ да потврде унапред потврђено. И не мислим да је све у целој чилеанској причи савршено и некаква бајка, не мислим да су сви проблеми магично решени, не мислим да више нема сиромаштва, да је Чиле сад најразвијенија држава света, да тамо само цветају најмириснији цветови, којима се хране једнорози. Заобиђи ме с тим. И да, врло добро ми је позната улога крвника Пиночеа у причи. Али замисли да ти заступаш социјал-демократску идеју. И неки чувени социјал-демократа оде у неку крваву комунистичку диктатуру и убеди диктатора да примени поједине од тих идеја. И онда након тога, кад год кренеш о социјал-демократији, набијају ти на нос друга Крвника, иако им је добро познато да ти ни под дејством најјачих печурака не би подржао ништа од крвавих дела. Када год поменеш Пиночеа у оваквим дискусијама, ради се о тешком безобразлуку и ти то врло добро знаш. Млађони and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Рекао сам да би у Хришћанској држави била поштована сва људска права и слободе муслимана, јер ме је Палама питао, конкретно, за муслимане, а то би важило и за све друге народе, националне мањине, верске заједнице... То нема везе са законима држава из којих они долазе. Ali sta je sa pravom muslimana da lopovu uhvacenom u njegovoj kuci bude odsecena saka ? Ako ti njega sprecavas u tome onda ugrozavas njegova prava i ne pistujes njegovu veru. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 А о Чилеу не морате да ми дајете никакве податке, ни ти, ни Наоми, ни Конгрес. Прилично добро ми је позната тамошња ситуација, и пре ”онога” и после ”онога” и сада. Као што ми не требају подаци о Србији. Знам како се живело некад и како се живи сад. Исто то знам за Чиле. Никакви подаци не могу да буду релевантнији од стварности на терену. Има података који тврде да се у Венецуели супер живи. Али је реалност потпуно супротна од тога. Подаци су лепа ствар кад се посматрају у целокупном контексту, али то се никада не ради код оваквих ствари, јер им је циљ да потврде унапред потврђено. И не мислим да је све у целој чилеанској причи савршено и некаква бајка, не мислим да су сви проблеми магично решени, не мислим да више нема сиромаштва, да је Чиле сад најразвијенија држава света, да тамо само цветају најмириснији цветови, којима се хране једнорози. Заобиђи ме с тим. И да, врло добро ми је позната улога крвника Пиночеа у причи. Али замисли да ти заступаш социјал-демократску идеју. И неки чувени социјал-демократа оде у неку крваву комунистичку диктатуру и убеди диктатора да примени поједине од тих идеја. И онда након тога, кад год неко крене о социјал-демократији, теби крену да набијају на нос друга Крвника, иако им је добро познато да ти ни под дејством најјачих печурака не би подржао ништа од крвавих дела. Када год поменеш Пиночеа у оваквим дискусијама, ради се о тешком безобразлуку и ти то врло добро знаш. Чиле се сасвим фино рзвио од фриедманових реформи. Нек прича ко шта хоће одлично је кренуло. После су дошле неке социодемократе, али расподела добра коју нјвише замерју у чилеовој реформи, кренула је да се решава годину дн пре него што су дошле социодемократе. Исто кад гледмо фриедманову школу на делу, треб узети у обзир и естонију. Наравно међу свим тим примерима може с е наћи овј или онај неочекивни негативн аспект, али је ситуација за све генерлно боља. Када су Фридмну замери зато што је разлика између богтих и сиромашнијих све већа, он је човек рекао да то јесте проблем али да замерачи зборвљају да су богатији све богатији али су и сиромашнији све богатији. Само што се богати брже богате него сиромшнији - па отуд и разлика. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Не браним Звонка, него ”нападам” тебе. Занимљиво ми било како си почео да га гађаш Реганом и Фридманом. То би отприлике било као да ти кренеш да заступаш православље, а онда ти неко постави папину слику и крене да прича о промашајима католичке цркве. Има неке везе и има много сличности, није да нема, али брате, бар се упознај о томе шта православци заиста верују и уче. Фридманов син би већ био погоднији камен... . Pa vi to redovno radite te svako pominjanje socijalne drzave i drzave uopste povezujete sa nacional-Socijalizmom, Staljinom, kim il sungom itd... A sada vas zulja Regan ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 разлика између богтих и сиромашнијих све већа Битно је колико људи зарађују и да ли могу пристојно да живе, а не колика је "разлика". Такве примедбе звуче крајње незрело. Као мала деца... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Битно је колико људи зарађују и да ли могу пристојно да живе, а не колика је "разлика". Такве примедбе звуче крајње незрело. Као мала деца... То је и поента. Богат се обогати за милион, сиромашнији за сто хиљда. Разлика између богаства је већа за 900 хиљада, али и једни и други су богатији. То је оно што пропаганда изједначвања прихода не спомиње. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 разлика између богтих и сиромашнијих све већа По мени је то тетка најбоље објаснила. Дисклејмер за безобразне: Не подржавам све што је Тачерка говорила и радила, а нарочито не подржавам инвазије на Фокландска острва и сличне егзибиције. Такве ствари су дубоко супротне од свега у шта лично верујем. Grizzly Adams and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука