Jump to content

Да ли је св. владика Николај Велимировић био масон?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Судећи по масонима и педерима, нема једног великог човека из историје а да није био масон и/или педер. Посебно кад неко умре, умре му и родбина, умре свако ко зна било шта лично о животу тог човека. Онда крену да га својатају. Вл. Николај је и много утицао и на краља Александра да иступи из масона.

Пропаганда.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Судећи по масонима и педерима, нема једног великог човека из историје а да није био масон и/или педер. Посебно кад неко умре, умре му и родбина, умре свако ко зна било шта лично о животу тог човека. Онда крену да га својатају. Вл. Николај је и много утицао и на краља Александра да иступи из масона.

Пропаганда.

Пази, сви знамо колики утицај имају масони, па тако имамо и оне у масонима који негирају да је неко био у масонима, само да би преварили народ :)

• Волим 1

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

Bio je mason. Infiltrirao se kako bi lobirao za srpske interese. :)

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

"Oбузети тим страхом, неки се јавно одричу Христа и хвале барабу, други окрећу леђа Цркви и удаљују се ћутке, али празне душе; трећи остају Христови следбеници, али само потајно, да их не би модерни гонитељи Христа искључили из својих ложа, као Јевреји из својих синагога. ''  Кроз тамнички прозор.

Тиме је све ечено. Мислим да треба да се стидите што сте отворили ову тему, и да је одмах закључате. 

Подели на овим сајтовима

"Oбузети тим страхом, неки се јавно одричу Христа и хвале барабу, други окрећу леђа Цркви и удаљују се ћутке, али празне душе; трећи остају Христови следбеници, али само потајно, да их не би модерни гонитељи Христа искључили из својих ложа, као Јевреји из својих синагога. ''  Кроз тамнички прозор.

Тиме је све ечено. Мислим да треба да се стидите што сте отворили ову тему, и да је одмах закључате. 

Мислим да грешите. Мени се не свиђа што овде готово ништа од извора не видесмо. Ствар није наивна. Јако интересантно питање.  

Подели на овим сајтовима

Мислим да грешите. Мени се не свиђа што овде готово ништа од извора не видесмо. Ствар није наивна. Јако интересантно питање.  

Које изворе сви имате да је један светац био масон? Ма дај. 

Подели на овим сајтовима

Мене је и стид да напишем овдје нешто...Боже, какве теме...хулите на Светитеља Божијег.

Драгана, не треба је закључати, већ избрисати ову срамоту и бруку од теме.

Подели на овим сајтовима

Ја када бих написала и најнекултурнију и најпервезнију тему, апсолутно не би смјели да ми обришу, јер ако је већ хула на светитеље дозвољена, онда је све!

Подели на овим сајтовима

А докази?

Фебруар 25, 1956.

Драгом брату Сави поздрав.

Питаш ме о масонерији. О томе би те морао тачно обавестити ко је ту у близини тебе, као на пр. Борко Борчић, који је сад у Чикагу. Исто тако и свешт. Поповић у Чикагу. Ту недавно био је чланак у Србобрану о масонима. Грчка и руска црква отворено су осудиле то као нехришћанску организацију, која поткопава Цркву Христову. Чувај се, дакле, од тога, брате Саво, и моли се Богу да се и други сачувају у нашој светој вери православној. Много је глатких путова који воде у пропаст, а прави је пут спасења потежак, али је прав и сигуран.

Оволико о томе, па ти према овоме цени оно што се у цркви тамо догодило.

Чим добијеш од браће из Србије неки извештај, јави ми. Много се муче ове зиме. Усилимо наше молитве за њих.

Бог нека ти дарује здравље и мир!"

Ово писмо владике Николаја Велимировића објављено је 14. фебруара 2003. године у „Политици“. Послао га је  Миодраг Р. Скулић из Београда.

"PROTOJEREJ MILOVAN MILUTINOVIC, SVESTENIK U VALJEVU"

"- Crkva ne dozvoljava da se obavi opelo pokojnika koji je bio mason. Masonska organizacija zahteva da se njihovi cclanovi odreknu Hrista i hrisschanstva, pa prema tome ne mogu biti sahranjeni po pravoslavnom ili rimokatolicckom obredu. Medjutim, dessava se da po molbi porodice i rodbine pokojnika, koji je bio mason,Crkva ipak dozvoli da se obavi opelo, a dalje se sahrana nastavlja po masonskom obredu. Ako se neko da bi bio mason odrekne Hrista, to predstavlja njegovu volju, na to se ne mozze uticati."

Kao sto vec na pocetku napisah,one svete mozti najvise pokazuju da se nije radilo o coveku koji je "psrosvetljen" kroz svetlo palog luconose i kroz kojekakve organizacije,tipa "Iluminati"-(prosvetljeni).Ne znam kome trebaju veci dokazi od ovih.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...