Jump to content

Гаврило Принцип и Православље?

Препоручена порука

Јел,а два дечка кад се мазе ,онда се траже изговори,покајање,разумевање,генетика  и слично.

Дајте бре народе,не будимо толики лицемери!

Па Христос нигде није осудио два дечка који се мазе :)

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

• Одговори 282
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

ajde ne mislis valjda da je zbog gavrila poceo prvi svjetski rat.... to jednostavno nije istina. gavrilo je borac za slobodu, junak, to je bio pucanj za slobodu, dosta su se smjenjivali razni okupatori nad srbima

Pa jel moguce da posto sam i stoput vec ponovio, a i da nisam, da tako ocigledna stvar nije jasna?! Pa naravno da nije poceo "zbog njega", on je nevazna izmanipulisana tragicna figura koja je posluzila kao izgovor za napad i veliko klanje. Pucao on ne pucao vec bi smislili izgovor, tj nasli bi neku drugu marionetu da puca.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Јел,а два дечка кад се мазе ,онда се траже изговори,покајање,разумевање,генетика  и слично.

Дајте бре народе,не будимо толики лицемери!

Upravo to. Pokajanje je potrebno i homoseksualcima i ubicama. Samo sto se ovde umesto pokajanja trazi opravdanje. 

Подели на овим сајтовима

Мало ми труло,како   овде све пршти и пуца од позива на еванђеље и Христово учење , али само кад је у питању живот овог мученика Гаврила, а шта сте ви, и сви ми учинили да тај пут следимо?

Друга ствар,можда методе атентата нису ни хришћанске , а још више у политичком смислу нису делотворне,али свакако појам о слободи и жртвовање за исту, су подвизи вредне сваке пажње и части...

И још једна битна ствар,ови што се сад тако срчано залажу за еванђељске врлине,уствари само пројектују своје политичке ставове,уопште световне ставове,мада се то може рећи и за ове који од Гаврила праве светца...

За друге не знам али за себе могу да кажем да ни једном речју нисам од Гаврила правио свеца. Ја само не дозвољавам да се једном другом, слободно могу рећи, сад већ "идеологијом једног уврнутог Православља" поништава свака слободарска идеја и борба против зла. То изврнуто тумачење не противљења злу у сваком физичком смислу је постало већ једна цела идеологија која покушава да поништи најсветлији део историје нашег народа. А неки врли нови православци ухватили се те ђавоље мантре која је ништа друго него православно препакована прича о људским правима коју пропагира нови светски поредак. И у овој, као и у тој причи на волшебан начин жртве постају већи злочинци од самих злочинаца а борци за слободу рода постају већи поробљивачи од поробљивача. И та наводна истина помешана са лажју је ништа друго него поновно и поновно искушење којим лукави хиљадама година вара човека.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Ја нисам пацифиста. Залажем се за потпуно слободно поседовање оружја (без икаквих "регистрација", "провера" итд.) и неограничено право на самоодбрану. Вероватно сам гори "дивљак" по том питању од свих вас овде заједно. Не ради се о томе...

Да је била буна, рат, битка, да је тај човек знао да иде на бојно поље, онда би то била сасвим "легитимна војна акција" па ком опанци том и џери. Али свега тога није било. Они су мучки убили човека који није ништа од тога очекивао, чак је повео и жену са собом.

a daj brate tebi treba formalno rat, onako advokatski na papiru jel de? pa sa svabama se neprekidno ratovalo dan i noc sve vreme okupacije onako kako se moglo, cak su i bune dizane i to skupa srbi sa muslimanima ti pricas o nekoj idili koja ne postoji, sta vise ides tako daleko da tvrdis kako je srbima pod austrijskom okupacijom bilo bolje nego ikad

Подели на овим сајтовима

Па Христос нигде није осудио два дечка који се мазе :)

Није осудио два покајана дечкића, нити покајану блудницу,цариника...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Ја само не дозвољавам да се једном другом, слободно могу рећи, сад већ "идеологијом једног уврнутог Православља" поништава свака слободарска идеја и борба против зла. То изврнуто тумачење не противљења злу

Не знам где си видео ту идеологију "не противљења злу". Пробај да ми упаднеш у кућу па ћеш видети "не противљење злу" калибра 5.56 или 9мм, зависи шта прво до`ватим...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Pa jel moguce da posto sam i stoput vec ponovio, a i da nisam, da tako ocigledna stvar nije jasna?! Pa naravno da nije poceo zbog njega, on je nevazna izmanipulisana tragicna figura koja je posluzila kao izgovor za napad i veliko klanje.

nije on nista izmanipulisan, vec su izmanipulisani oni koji misle da je rat tako poceo, gavrilo je koknuo prvog medju okupatorima, sta vi mislite sta je bila teznja srba preko drine cjelo vreme, pa svabski okupoator niej bio ni malo bolji od turaka, jos je u nekim segmentima bio i gori, sa jedne strane kad su neki izvikani pravoslavci sukali sablju na turske glave bez zvanicnog rata to je u redu, a kad gavrilo puca za istu tu slobodu a joj to niej po jevandjelju, pa mnogo toga nije, nismo ni mi sami poo jevandjelju pa zivimo

Подели на овим сајтовима

За друге не знам али за себе могу да кажем да ни једном речју нисам од Гаврила правио свеца. Ја само не дозвољавам да се једном другом, слободно могу рећи, сад већ "идеологијом једног уврнутог Православља" поништава свака слободарска идеја и борба против зла. То изврнуто тумачење не противљења злу у сваком физичком смислу је постало већ једна цела идеологија која покушава да поништи најсветлији део историје нашег народа. А неки врли нови православци ухватили се те ђавоље мантре која је ништа друго него православно препакована прича о људским правима коју пропагира нови светски поредак. И у овој, као и у тој причи на волшебан начин жртве постају већи злочинци од самих злочинаца а борци за слободу рода постају већи поробљивачи од поробљивача. И та наводна истина помешана са лажју је ништа друго него поновно и поновно искушење којим лукави хиљадама година вара човека.

Ti si upravo pao na dupli alibi.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

ovdje ljudi sebi davaju za pravo da sude o gavrilovom motivu za pucanje, ko mu sudi, oni koji nikada ne bi imali muda za tako nesto, pa nastoje filozofski da dokuce stanje svijesti gavrila, jer im je neshvatljivo.  a ja bi tog ferdinada upouco sto posto da sam bio na gavrilovom mjestu taman crko i na ovom i na onom svijetu, bila bi mi cast, posebno kad se sjetim srpske muke i srpske sirotinje

Подели на овим сајтовима

nije on nista izmanipulisan, vec su izmanipulisani oni koji misle da je rat tako poceo, gavrilo je koknuo prvog medju okupatorima, sta vi mislite sta je bila teznja srba preko drine cjelo vreme, pa svabski okupoator niej bio ni malo bolji od turaka, jos je u nekim segmentima bio i gori, sa jedne strane kad su neki izvikani pravoslavci sukali sablju na turske glave bez zvanicnog rata to je u redu, a kad gavrilo puca za istu tu slobodu a joj to niej po jevandjelju, pa mnogo toga nije, nismo ni mi sami poo jevandjelju pa zivimo

Aman on je odseko jednu glavu zmiji koja ima jos kolko neces glava. On je samo posluzio svrsi, to je bila obicna predstava.

Pa budi realan koji efekat osim kontraefekta je imao taj cin? Daj o cemu pricamo, efekat je bio taj pa ne znam koja cifra ubijenih Srba.

Подели на овим сајтовима

@@Grizzly Adams,

Фердинанд је недозвољено ушао у туђе власништво. Принцип је реаговао из самодбране.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

covjek koji je u stanju da ubije ferdinanda medju "iljadu zandara

Да. Толико о атентату на ненаоружаног "мученика". Није он тамо дошао возом као обични грађанин Франц да се прошета са женом, него као институција, император са свом свитом, службама безбедности и сл. 

Што толико осуђујете Гаврила Принципа?

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Да је била буна, рат, битка, да је тај човек знао да иде на бојно поље, онда би то била сасвим "легитимна војна акција" па ком опанци том и џери. Али свега тога није било. Они су мучки убили човека који није ништа од тога очекивао, чак је повео и жену са собом.

Не, ти  у тактици ратовања не би непријатељу иза леђа и вршио убацивање јединица...

russian-laughing-again-o.gif

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...